Co je to za stromeček?

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 255.70 (?)
28.8.2011 18:55
Zrovna jsem to chtěl napsat. (Ale chtěl jsem napsat jen "bříza", aby to bylo ještě dramatické, až se to bude někomu zdát naprosto nepravděpodobné :-). Josef.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 8.78 (?), 28.8.2011 17:08, zobrazeno: 4732x

Mám ve skalce tento malý stromeček a nedá se říci, že by se mu dvakrát dařilo. Už je tři roky stejný, neroste. Můžete někdo poradit co to je a jak se o to starat?

Díky, Petra

host - 182.227 (?), 28.8.2011 18:51
Bříza.Drobnějších je více kultivarů.Třeba Betula verrucosa 'Trost Dwarf'.P

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 255.70 (?), 28.8.2011 18:55
Zrovna jsem to chtěl napsat. (Ale chtěl jsem napsat jen "bříza", aby to bylo ještě dramatické, až se to bude někomu zdát naprosto nepravděpodobné :-). Josef.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 255.70 (?), 28.8.2011 21:27

K původnímu dotazu chci ješte doplnit, že "Trostův trpaslík" Vám jistě neporoste nijak rychle a do velkých rozměrů Vám taky nenaroste. Tedy pokud, Petro, nejste taková smolařka, že by Vám i trpaslík vyrostl :-) Podpořit ho však trochu můžete vyvázáním hlavního výhonu ("terminálu - "pokračování kmene") třeba k bambusové tyčce: korunku tak trochu vzpřímíte a snad Vám poroste rovnoměrně na všechny strany. (Vezměte bambusovou tyčku, postavte ji vedle stromku z pravé strany - podle fotky, volným širokým úvazkem ji přivažte k patě kmínku a ještě alespoň v horní části kmínku. Tím docílíte, že se nebude moc "kinklat". Průběžný výhon v korunce pak k této tyčce přivažte ještě alespoň na třech místech.

Josef.

P.S.: a pak někdo přijde s názorem, že se trpaslíci do zahrady nehodí :-)

host - 8.78 (?), 29.8.2011 6:59

Děkuji pane Jozefe za všechny Vaše rady. Břízu mám na skalce, tak mi nevadí, že moc neroste. Jen jsem se chtěla ujistit, že to není mojí "péčí", že moc neroste. Jsem takový amatér, nakoupila jsem rostliny ve větším zahradnickém centru, nic o nich nevěda, vybíraje jen podle vzhledu. Cedulky s názvy ztratila, nebo tam vůbec nebyly... A teď po pár letech se chytám za hlavu... Je moc dobře, že tady existuje tato diskuze a ochotní lidé jako Vy :-). Tak snad se poučím a už příště nebudu dělat blbosti.

Pěkný den, Petra

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025