|
Zařezávač okrajů trávníků Honda, 23.4.2009 Dobrý den,
koupila jsem si k rotavátoru Honda FG 201 zařezávač okrajů trávníků a vůbec mě to s tim nejde. Nemáte někdo zkušenost jak s tím pracovat? To ozubené kolečko není ostré a udělá vlastně rýhu v trávě a to je vše. Pak jako zase mám vzít... celý příspěvek > |
 |
Co to je? Dýně nebo cukety?, 19.4.2009 Děkuji. S tím světlem mě to taky napadlo, ale celou dobu je mám u okna orientovaného na jihozápad. a při stávajícím počasí kdy mráčku nikde viděti...
Lucka |
 |
|
 |
Jeden záhon - kombinace, 14.4.2009 je to dost široký dotaz. Taky začínám. Loni se mi osvědčila kombinace dvařádky mrkve, dva řádky cibule. Do prostoru mezi ně jsem dala kedlubny a salát. Ty jsem sklidila, než se řádky rozrostli. Lucka |
 |
Co to je? Dýně nebo cukety?, 14.4.2009 Dobrý den. Vysela jsem si dýně a cukety. Bohužel nepopsala. Proč taky, když každý byl na jiné straně parapetu. Jenže manžel dával sítě do oken a všechny rostlinky pomíchal. Poznám co to je, podle pravých lístků?
Poddotaz: rostlinky mají zatím... celý příspěvek > |
 |
mladé stromky, 8.3.2009 Naši sousedi jsou většinou starší lidé, kteří šmiknou strom jak se jim to zrovna hodí.Nějakého odborníka neznám. |
 |
mladé stromky, 6.3.2009 Potřebovala bych poradit.Jsem naprostý laik, co se týká zahrady.Jsem z okresu Brno-venkov.Na podzim jsem zasadila ovocné stromky a nyní nevím jestli už je mám prořezat nebo ne.Taky nevím na koho se obrátit, kdo by mě s tím pomohl. |
 |
Přesazování tulipánů a narcisů, 1.3.2009 Dobry den,
propojuji se s dotazem. Na podzim jsem zapomela zasazet cibulky tulipanu a narcisu (koupene v kvetinaci). Cibulky byly celou dobu v temnu ale bez hliny - kupodivu ted jsem je objevila a cibulky jsou vyrasene... chtela bych je zkusit... celý příspěvek > |
 |
Dýně hokkaido, 31.1.2009 Asi se taky letos vrhnu do pěstování, zní to lákavě. Jen jsem se chtěla zeptat na skladování. Uskladnění ve sklepě je jediná možnost? Co zamrazit nebo zavařit. Je to pracnější, ale sklep nemáme. Brambory jsem měla v garáži a vydrželi tak akorát... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 31.1.2009 Dobrý den. prosím poraďte. Chtěli bychom si vysadit brambory pro přímý konzum na pár řádků. Jako sezoní lahůdku - nové brambory ze zahrádky rovnou na talíř. Uskladňovat nemáme kde. Loni jsem si nechala poradit u prodejce... a jak to tak bývá splakala... celý příspěvek > |
 |
jak udělat ze zákrsku čtvrtkmen, 27.1.2009 Dobrý den, na podzim jsem vysázela 3 jabloně ve tvaru zákrsek. Bohužel se mi to přes zimu rozleželo a zjistila jsem že bychom problematicky pod stromy sekali. Lze vhodným střihem vytvořit ze zákrsku čtvrtkmen? Domnívám se, že se spodní větve uříznou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jabloň Tereza, 11.1.2009 Máte někdo zkušenosti s touto odrůdou? Prý pochází z Jonathanu. |
 |
špatně zasázená kamčatská borůvka, 1.10.2008 Loni na podzim jsem zasázela dvě sazenice kamčatské borůvky. Jedna byla zhruba 60cm vysoká a již skoro bez listí, ta druhá 30cm, s ještě pěkně zachovalými listy jemně chlupatými, na obou byla stejná vysačka. Letos ta větší urodila jeden... celý příspěvek > |
 |
kamčatské borůvky nerostou, 29.9.2008 vím, že tato diskuse je již stará ale třeba se někdo chytí znovu. Loni na podzim jsem zasázela dvě sazenice kamčatskéé borůvky. Byli poslední dvě, ale moc jsme je chtěli tak jsem si nevybírali. Jedna byla zhruba 60cm vysoká a již skoro bez listí, ta... celý příspěvek > |
 |