|
Příspěvky uživatele - 210.254
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Je to K.O?, 22.6.2012 U glyfosátů se udává, že účinkují od 1% koncentrace. Pokud jste měl v rozprašovači jen roztok Kaputu, výsledná koncentrace by měla být podstatně menší, jestli jste to naředil na 5 litrů. Ale jestli tam byl koncentrát, je asi zle.
|  | Problémy s Vostorgem, 12.6.2012 S modrými odrůdami je problém, zatím nevím, které bych dal výrazně přednost před Kodrjankou.
Viking u mne zatím nesnese silné mrazy podobně jako Kodrjanka, odolnost k plísni také není špičková, padlím moc netrpí, chutná vosám.
Sfinx patří mezi... celý příspěvek > |  |
|  | Výhony nad květy révy, 21.5.2012 Révy Vám nekvete, teprve se chytá kvést. Někdy se u odrůd náchylných na sprchávání doporučuje vrchol zaštípnout, ale nedoporučoval bych to. Lepší je ho nechat růst, osečkuje se, až je nad drátěnkou, což je daleko později než při květu. |  | Ochrana rašící révy před májovými mrazíky, 18.5.2012 Můj nový pokusný vinihrádek, který včera vypadal nádherně je úplně spálený, asi bude zcela bez úrody. Jen řady u zdi u mě doma jsou bez poškození.
|  | Ochrana rašící révy před májovými mrazíky, 18.5.2012 U mne to vypadá podobně, jen réva blíž zdi se zdá se zachránila, takže nějaká úroda bude. |  | Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012 U mě na Hané na nechráněném stanovišti réva ze 100% omrzlá, brambory na tabák, rajčata v práci na 95% omrzlé, na poli kukuřice z půlky omrzlá. Něco podobného nepamatuju. Zdá se mi, že i plůdky hrušní jsou namrzlé, to ukáže až čas. Známý mi říkal, že... celý příspěvek > |  | Nahořklé maso z nové udírny, 7.4.2012 vysoká teplota v topeništi a rozhodně bych se vykašlal na švestky a podobné dřevo, po dubu je maso černé, nejlepší je buk a olše, jestli je maso štiplavé na povrchu tak opláchnut vodou stejně se většinou dává maso do mražáku tak ten dehet není nutný... celý příspěvek > |  | Kolik soli na lák na uzené?, 7.4.2012 ja maso obalím solí a vetřuji do masa, zbytek oklepnu a nechám 3 dni ležet v lednici při 4 st, po třech dnech maso opláchnu studenou vodou a zaliju 8 procentním lákem solící směsi a za 14dní nejvíc 3týdny maso opláchnu a vrazím do udírny, udím... celý příspěvek > |  | Česnek, 2.4.2012 Pane Polehlo, Vy si sice myslíte, že mrazem a půdou letošní úhyny česneku nejsou způsobeny, ale s tím si dovolím polemizovat. Naše firma dodala pěstiteli na množení zaručeně pravý český a certifikovaný česnek a přesto na většině pozemku vymrzl.... celý příspěvek > |  | Výběr odrůdy - severní čechy, 27.3.2012 Protože se jedná o Jablonec, který asi nepatří k nejteplejším oblastem, doporučil bych vyzkoušet Solaris. |  |
|  | Množení vinné révy, 6.3.2012 Nejsem sice Palo, snad se nebude zlobit, že se pokusím odpovědět také
ad 1 sazenice dopěstovávám v 1,2- až 2 litrových kontejnerech, dřív jsem je sázel po zakořenění hned na místo
ad 2 kvalita substrátu je velmi důležitá, předloni jsem téměř... celý příspěvek > |  | Množení vinné révy, 3.3.2012 Pokud není na sousední vinici révokaz (předpokládám výsadbu na podnožích) a pokud nebudete sázet 1000 hlav, nebál bych se sázet pravokořenné sazenice. |  | Množení vinné révy, 3.3.2012 Do vinohradnických oblastí a do produkčních vinohradů patří jednoznačně roubované sazenice. Ale..
Nevidím důvod, proč by se roubovaná sazenice měla dožívat vyššího věku než pravokořenná. Pokud pravokořennou nenapadne révokaz, má perspektivy určitě... celý příspěvek > |  | Žlutá švestka - kde ji sehnat?, 26.2.2012  žlutá švestka není špendlík je to normální odruda prodává prodejna stromkuUherský Brod |  | Nero, 25.2.2012 Certifikovaný materiál z Maďarka asi u nás nesežene. Snad jedině objednat přímo v Maďarsku, mám nějaké odkazy na jejich školky.
Nero není špatná odrůda, ale má relativně malé bobule a později hodně tvrdá semena. Chuť je dobrá, cukernatost dosahuje... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|