|
Neznámá, 24.4.2011 jedná se určitě o jeden z mnoho druhů plektarantusu dá se pěstovat i jako pokojovka a kvítka má docela nenápadná
zkuste si zadal na google obrázky plektrantus a porovnejte, já ho pěstuji a přijde mi to úplně stejné |
 |
Neznámá pokojovka, 23.4.2011 tak ten druhý obrázek je citronový muškát na 100% mám ho taky |
 |
|
 |
Bouganvillea, 21.4.2011 Díky, taky ji mám zatím doma- ven dám jako vy až po zmrzlých, udělala za 14 dní velký pokrok krásně vyrostla, takže se jí daří dobře, já ji zítra trochu přistřihnu vrcholek a budu se těšit na bohaté květenství. |
 |
Bouganvillea, 21.4.2011 Začala mi vyrážet bugenvilea už má cca 20cm výhonek, ale loni měla výhony dva, jen bohužel nevyrazil.Chtěla jsem se zeptat kdybych ji nyní zastřihla- rozvětví se? Bude košatější, nebo s ní nemám nic dělat a nechat to na přírodě?Prosím poraďte mi.... celý příspěvek > |
 |
Kedrostis - pěstování, 21.4.2011 Kedrostis patří do čeledi Cucurbitaceae (tykvovité). Pochází z jižní a centrální Afriky.
V sezóně vyžaduje propustnou výživnou zem, dostatek vody a vzdušné vlhkosti. V zimě lze uložit bez zálivky se substrátem nebo bez, teplota 10 - 15°C.... celý příspěvek > |
 |
Petunie, 20.4.2011 To víte kolik lidí tolik názorů... pokud jsou sazeničky malé nechala bych je zatím tak jak jsou oni si utvoří větší kořenový bal a po zmrzlých je můžete s úplným klidem dát do truhlíků a ven.To už budou sazenice pěkné a pevné a můžet začít i hnojit. |
 |
Sedmikráska, 19.4.2011 Já se je snažím hned vydloubat, nejhorší když vykvetou -hned se množí, letos bojuji docela úspěšně, podchytila jsem to hned brzičko když se travička vzpamatovala po zimě. Včera jsem sekala a sedmikrásky žádné... paráda |
 |
Petunie, 19.4.2011  pokud je zasadíte do nové květinové zeminy nemusíte je aspoň 3 týdny hnojit ničím, protože zemina je dobře zásobená a než se sazeničky ujmou je zbytečné hnojit. Po třech týdnech začněte s hnojením a jakmile nasadí poupata tak střídavě hnojte jednou... celý příspěvek > |
 |
Co je tohle za palmu a jak ji pěstovat?, 19.4.2011 bude to datlovník a letnit ji můžete od května do září |
 |
Maxi Monstera - zmlazení, 18.4.2011 Opravdu se nebojte a zasaďte ji jak to nejvíc půjde do květníku bude víc kořenit a pěkně zesílí a poroste ještě víc |
 |
|
 |
Prosím, poznáte někdo tuto rostlinu?, 18.4.2011 Dobrý večer zkuste si zadat -obrázky bohyšky -do google a myslím, že to bude jeden z mnoha druhů, třeba ji poznáte, protože listy pak začínají zelenat, viděla jsem ji na zahradách a vyrostou na slabém stvolu bílé kvítky |
 |
Škůdci na ibišku. Poradíte, prosím?, 17.4.2011  kupte si žluté lepové šipky a zapíchejte je do zeminy v květináčích |
 |
Mulč z drcených šišek, 17.4.2011  šišky se na sluníčku otvírají je to krásné také je mám na folii a mám už je cca 4 roky |
 |
Prosim o identifikaci teto rostlinky, 17.4.2011 je to dost špatná fotka, ale snad by mohlo jít o nějaký druh trandescantia-...snad přijde i p. Janča a pomůže |
 |
Název pokojové květiny, 16.4.2011 první je spathiphyllum /lopatkovec/ a druhý scindapsus |
 |