|
Jaro a strom jako v lednu, 18.4.2011 Že by hryzec nebo vyschla přes zimu? Já na zimu stromky řádně zaleju -aspoň 200l na stromek, hlavně meruňky. |
 |
Co s naklíčenou sadbou?, 14.4.2011 Ostatní odrůdy erteplí (Dali, Monika,Princess) mám ještě ve sklepě paneláku. Mají pěkně do zelena narašené klíčky.Brzo pujdou do země, ale teď je tady půda znovu ochladlá(4°Cv 8 cm) na Zlínsku 190mnm. |
 |
|
 |
Brambory 2011, 2.4.2011 Erteple mam v řondku! Zatím SOLIST 3kg (79ks) v 190mnm-Zlínsko.Ostatní odrůdy mají čas. Teplota v 8cm - 8°C. |
 |
Co s naklíčenou sadbou?, 28.3.2011 Zakoupenou sadbu brambor dávám na světlejší a teplejší místo než je sklep, před sadbou naklíčit (správně NARAŠIT).Občas sadbu jemně pokropím vodou. Je to správné? Jaké máte názory? |
 |
Pokácení ovocných stromů, povolení?, 26.3.2011 § 8
Ochrana dřevin a povolování jejich kácení
(k § 8 odst. 3 a 5 zákona)
(1) Poškozování a ničení dřevin rostoucích mimo les (§ 7 odst. 1 zákona) je nedovolený zásah, který způsobí podstatné a trvalé snížení jejich ekologických a... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Princess, 26.3.2011 Já ji měl vloni a jsem s touto odrůdou velmi spokojen..Princess je vhodná pro delší skladování, a taky ještě teď mi ve sklepě neklíčí, což je výhoda do kuchyně. |
 |
Ořešák pláče, 17.3.2011 Ulomená větvička od sklizně, nebo namrznul? |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 17.3.2011 Nemusíte prosit o názory, stačí si přečíst předcházející příspěvky. Já byl s PRINCESS spokojený. |
 |
Proti krtkům, 16.3.2011 Já taky jsem kupoval kusový karbid, ale to už je 10let zpátky.Fungovalo to! |
 |
Polámaná růže, 16.3.2011 Jistě manžel dostal vyhubováno, buďte ráda, že cihly nespadly na něj.
Těžko radit přes PCpokud to nikdo nevidí. Já bych to polámané ostříhal, růže opět obrazí. Co s těma odřenýma nemohu poradit.Zkuste na to jít s citem, pokud nikdo jiný neporadí.Já... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oddálení rašení meruněk, 16.3.2011 Já kmínek zakrývám deskami, myslím si že to oddálí kvetení a zpomaluje tok mízy a zabraňuje namrznutí kmenů při předjarním sluníčku a nočních mrazících.(tzv.mrazové desky). Jak jsem se dočetl před lety někde jinde. |
 |
Je uz cas na sadenie a siatie?, 16.3.2011 Na toto téma je psáno mnoho -jen pohledat.Nemusí být další debata=vlákno! |
 |
Kde seženu medvědí česnek?, 11.3.2011 Myslíte, že po přesazení na zahrádku poroste? Moc tomu nevěřím. |
 |
Dýmovnice do skleniku, 10.3.2011 Já to viděl taky. Gondíková v upoutávce v pátek ve Snidani s N..říkala, že kameraman byl pěkně přidušený při natáčení. Jinak o tom nevím nic jen to co bylo v pořadu. |
 |
Hnojení brambor, 3.3.2011 Pan Z. Liberda má pravdu.Koňský hnůj je nejlepší do pařeniště. |
 |