Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obaleč švestkový - 1. generace, 20.6.2012
Připojuji se k předchozímu příspěvku. Ověřil jsem si to předloni na velmi rané odrůdě Herman. Tehdy to až téměř do sklizně vypadalo, že sklidím asi menší košík plodů (tehdy 3 leté vřeteno). Proti první generaci jsem ten stromek neošetřil. Sklidil... celý příspěvek >
Strupovitost, 18.6.2012
Přikláním se k názoru Petra, že listy tazatelčiny meruňky jsou napadeny houbou Stigmina carpophila, způsobující suchou skvrnitost listů, ja tomu dosud říkám dírkovitost listů. Na plodech bych se spíše přiklonil ke strupovitosti (houba Venturia... celý příspěvek >
"Glejotok", 18.6.2012
Je tam larva obaleče švestkového. Na téma obalečů zde byla v minulosti opakovaně rozsáhlá dikuse. Zadejte si to do vyhledavače.
Aká je to odroda, 18.6.2012
Mně Idared některé roky vydržel v dobré kondici i do konce června, někdy i o něco déle.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 18.6.2012
S Madexem zkušenosti nemám. Spintor má tu smůlu, že nepůsobí na savý hmyz, tedy i na mšice. A těch je letos opravdu, navzdory chladnému jaru, hodně. A také není zrovna levný. A tak pěstitel sáhne raději po Mospilanu, i když ten např. proti mandelince... celý příspěvek >
Otava a Rosana, 18.6.2012
S Rosanou jsem se rozloučil asi před 3 lety (štíhlé vřeteno na MM106). Hlavním důvodem byl vysoký propad plodů před sklizní. Ten poslední rok to byl propad 75%. Hezké plody, chutné, střední až větší velikosti, u mne, ale vyloženě podzimní odrůda, na... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 17.6.2012
Pamatuji se, že aficid Aztek patřil k nejúčinnějším proti mšicím v polních plodinách. Myslím, že do ovocných výsadem nebyl povolen. Neprodával se v malospotřebitelském balení.  Jedním z důvodů ukončení jeho výroby mohla být jeho vyšší cena v... celý příspěvek >
Listy žloutnou a opadávají, 15.6.2012
O nevhodnosti hnojení broskvoně ledkem vápenatým jsem psal v souvislosti s výskytem chlorózy. Přehnojení dusíkem, vápníkem nebo fosforem často je příčinou jejího vzniku. Jinak ledkem vápenatým broskvoně hnojit lze, ale rozumně a to hnojení by... celý příspěvek >
Žloutnutí listů, 14.6.2012
U prvního listu mám také podezření na Fytoplazmovou evropskou žloutenku, právě u broskvoní se projevuje mimo jiné i červenáním listů. Pro přesnou diagnozu doporučuji se obrátit na příslušné pracoviště Státní rostlinolékařské správy ve vašem... celý příspěvek >
Listy žloutnou a opadávají, 14.6.2012
Pokud to je chloróza, která je způsobena nedostatkem přijatelného železa, tu způsobuje nadměrný obsah fosforu a především vápníku v půdě, ale jsou i další vlivy jako přemokření atd., potom pomůže postřik nějakým železem na list. Vhodným hnojivem... celý příspěvek >
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 11.6.2012
Pyretroidy, tedy i Decis či Karate, do ovocných výsadeb nepatří, v minulosti to zde bylo několikráte diskutováno. Proti obaleči východnímu použít např.Calypso, Mospilan, Reldan nejlépe na základě signalizace podle odchycených motýlů ve feromonovém... celý příspěvek >
Škůdce višně, 11.6.2012
Ať už to je zobonoska nebo obaleč, mělo by pomoci ošetření insekticidem asi 3 týdny po odkvětu.
Škůdce višně, 10.6.2012
Škoda, že jste nedala také obrázek letorostů. Takhle mohu jenom hádat, že by zobonoska třešňová?
Extrémně malé nebývalé přírůstky 10-ti leté broskvoně - monilioza laxa?, 9.6.2012
Obrázky Waltera. Kalcioza to není. Není to ani chybějící draslík-projevy by začaly na okrajích listů. Zdá se mi, že tam vidím nějakou strupovitost, to ale nebude hlavní příčinou chřadnutí stromku. Mohla by to však být Fytoplazmová žloutenka... celý příspěvek >
Napadení listů, 6.6.2012
Josef má pravdu, je to kadeřavost. To však nevylučuje, že na stromku nemou být také mšice.
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika