|
Příspěvky uživatele - 220.130
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nepoznáte někdo ten stromek?, 15.4.2011  Muchovník to není, podle větviček a vyčuhujících lístků mne také napadla ta střemcha. Lída |  | Druhý pokus o živý plot, 15.4.2011 Philadelphus x virginalis "Virginal", ale již delší dobu ho marně sháním, často za něj prodejci vydávají jiné kultivary. Má květy téměř 5cm a voní opravdu nádherně. Řízky se mi zatím nechytly ... celý příspěvek > |  |
|  | S čím skombinovat hortenzie v záhoně?, 14.4.2011 ps - pokud byste založila záhon z rostlin vyžadujících pouze kyselou půdní reakci, odejde vám ten klematis (ten má rád vápník). Hortenzie snesou obojí, jen v kyselé zemině růžové zmodrají. |  | S čím skombinovat hortenzie v záhoně?, 14.4.2011 Pierisy jsou kyselomilné keře (jako třeba rododendrony), dorůstají výšky 0,5 - 2 metry podle odrůdy, tak se mezi hortenzie moc nehodí, pokud mají být hortenzie dominantní. To spíš, pokud byste někde založila vřesoviště. Lída |  | S čím skombinovat hortenzie v záhoně?, 14.4.2011 Ohledně půdy je na vás, jak moc kyselou jim dáte. Já jim půdu nijak neupravuji, nemusím je mít modré, víc se mi líbí růžové. A i pokud k nim do keře přihodíte trochu rašeliny, tak to ostatním kytkám (pokud to zrovna nebudou vápnomilné) vadit... celý příspěvek > |  | S čím skombinovat hortenzie v záhoně?, 14.4.2011 Cokoliv, co se vám líbí, kytek je mnoho - od cibulovin přes trvalky až po letničky. Za keře můžete dát vyšší trvalky nebo trávy, mezi ně a před ně nižší a cibuloviny... Záleží na tom, které kytky máte ráda. Lída |  | Muškáty, 14.4.2011 Spálily se jim kořínky, přišly do kontaktu s tím hnojivem. Mezi zamícháním hnojiva a výsadbou je potřeba zachovat odstup tak 14dní, nebo hnojit na povrch zeminy také až za nějaký čas po zasazení. Lichořeřišnici pochopitelně vysít můžete, nebo cokoliv... celý příspěvek > |  | Trvalkový záhon, 14.4.2011 Trvalky do polostínu - čechravy, hosty, barvínek, některé trávy, kapradiny, srdcovka, malé (skalkové) rododendrony, bledulky, bergénie, sasanky, zvonky, waldsteinia, orlíček, náprstník, ploštičník, čemeřice, fialky,... celý příspěvek > |  | Je neskoro na sadenie broskyne?, 13.4.2011 Pokud byste sehnali stromky, které teprve začínají rašit, můžete sázet. Já sázela před týdnem. Broskvoně se nejlépe ujímají právě v období rašení. Žádná prostokořenná rostlina se nesází s listy nebo dokonce květy, protože by neměla sílu zároveň růst,... celý příspěvek > |  | Zásilková zahradnictví, 13.4.2011 Letos zjara jsem objednávala ovocné stromky ze školky Zíbalovi (Strážnice), přišly opravdu pěkné, zabalené ve fóliích a navíc ještě v krabici, přiložen návod výsadby, dodání předem ohlášeno. Stromky jsou zasazeny, začínají pučet. Zatím naprostá... celý příspěvek > |  |
|  | Živý plot na olemování dětského hřiště, 13.4.2011 Ibišek dorůstá větší velikosti, ořechoplodec se musí zjara sestříhat skoro k zemi - volila bych tu mochnu a tavolník, i barevně by to bylo veselé :-))) Lída |  | Odrůdy nektarinek, 13.4.2011 Odrůdu Venus jsem koupila teď na jaře. Dle netu: Je to kříženec Stark Red Gold x Flamekist. Měla by být výrazně odolnější ve dřevě i květu než řada Nectared. Poměrně vzrůstná odrůda, velmi kvalitní velké plody a pravidelné výnosy. Plody... celý příspěvek > |  | Pomoc pri určení rastliny, 12.4.2011 To modré vepředu je asi Perovskia, ty tři s lístky mi připadají jako syrské ibišky - ale ty teď ještě neraší, dávají si vždycky na čas. Také Lída |  | Rychle rostoucí okrasný keř, 12.4.2011 Jestli to nechcete stříhat, tak to máte moc blízko plotu... |  | Rychle rostoucí okrasný keř, 12.4.2011 Forzýtie je pěkná v květu, ale tvarově je pak ještě horší než trojpuk (mám D.scabra, candidissima, Strawberry Fields, gracillis a nestěžuji si). To třeba vajgélie může kvetení i opakovat, ale koště z ní může vyrůst také... Pěkná je Exochorda... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|