Příspěvky uživatele - 220.130

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nepoznáte někdo ten stromek?, 15.4.2011 Obsahuje fotku
Muchovník to není, podle větviček a vyčuhujících lístků mne také napadla ta střemcha.           Lída
Druhý pokus o živý plot, 15.4.2011
Philadelphus x virginalis "Virginal", ale již delší dobu ho marně sháním, často za něj prodejci vydávají jiné kultivary. Má květy téměř 5cm a voní opravdu nádherně. Řízky se mi zatím nechytly ... celý příspěvek >
S čím skombinovat hortenzie v záhoně?, 14.4.2011
ps - pokud byste založila záhon z rostlin vyžadujících pouze kyselou půdní reakci, odejde vám ten klematis (ten má rád vápník). Hortenzie snesou obojí, jen v kyselé zemině růžové zmodrají.
Pierisy jsou kyselomilné keře (jako třeba rododendrony), dorůstají výšky 0,5 - 2 metry podle odrůdy, tak se mezi  hortenzie moc nehodí, pokud mají být hortenzie dominantní.  To spíš, pokud byste někde založila vřesoviště.  Lída
Ohledně půdy je na vás, jak moc kyselou jim dáte. Já jim půdu nijak neupravuji, nemusím je mít modré, víc se mi líbí růžové. A i pokud k nim do keře přihodíte trochu rašeliny, tak to ostatním kytkám (pokud to zrovna nebudou vápnomilné) vadit... celý příspěvek >
Cokoliv, co se vám líbí, kytek je mnoho - od cibulovin přes trvalky až po letničky. Za keře můžete dát vyšší trvalky nebo trávy, mezi ně a před ně nižší a cibuloviny... Záleží na tom, které kytky máte ráda.       Lída
Muškáty, 14.4.2011
Spálily se jim kořínky, přišly do kontaktu s tím hnojivem. Mezi zamícháním hnojiva a výsadbou je potřeba zachovat odstup tak 14dní, nebo hnojit na povrch zeminy také až za nějaký čas po zasazení. Lichořeřišnici pochopitelně vysít můžete, nebo cokoliv... celý příspěvek >
Trvalkový záhon, 14.4.2011
Trvalky do polostínu - čechravy, hosty, barvínek, některé trávy, kapradiny, srdcovka, malé (skalkové) rododendrony, bledulky, bergénie, sasanky, zvonky, waldsteinia, orlíček, náprstník, ploštičník, čemeřice, fialky,... celý příspěvek >
Je neskoro na sadenie broskyne?, 13.4.2011
Pokud byste sehnali stromky, které teprve začínají rašit, můžete sázet. Já sázela před týdnem. Broskvoně se nejlépe ujímají právě v období rašení. Žádná prostokořenná rostlina se nesází s listy nebo dokonce květy, protože by neměla sílu zároveň růst,... celý příspěvek >
Zásilková zahradnictví, 13.4.2011
Letos zjara jsem objednávala ovocné stromky ze školky Zíbalovi (Strážnice), přišly opravdu pěkné, zabalené ve fóliích a navíc ještě v krabici, přiložen návod výsadby, dodání předem ohlášeno. Stromky jsou zasazeny, začínají pučet. Zatím naprostá... celý příspěvek >
Živý plot na olemování dětského hřiště, 13.4.2011
Ibišek dorůstá větší velikosti, ořechoplodec se musí zjara sestříhat skoro k zemi - volila bych tu mochnu a tavolník, i barevně by to bylo veselé :-)))   Lída
Odrůdy nektarinek, 13.4.2011
Odrůdu Venus jsem koupila teď na jaře. Dle netu:  Je to kříženec Stark Red Gold x Flamekist. Měla by být výrazně odolnější ve dřevě i květu než řada Nectared. Poměrně vzrůstná odrůda, velmi kvalitní velké plody a pravidelné výnosy. Plody... celý příspěvek >
Pomoc pri určení rastliny, 12.4.2011
To modré vepředu je asi Perovskia, ty tři s lístky mi připadají jako syrské ibišky - ale ty teď ještě neraší, dávají si vždycky na čas.    Také Lída
Rychle rostoucí okrasný keř, 12.4.2011
Jestli to nechcete stříhat, tak to máte moc blízko plotu...
Rychle rostoucí okrasný keř, 12.4.2011
Forzýtie je pěkná v květu, ale tvarově je pak ještě horší než trojpuk (mám D.scabra, candidissima, Strawberry Fields, gracillis a nestěžuji si). To třeba vajgélie může kvetení i opakovat, ale koště z ní může vyrůst také... Pěkná je Exochorda... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika