|
Poznáte kolekci keřů?, 9.6.2011 Asi máte Marcelko lepší podmínky, u nás zmrzají skoro až k zemi (HK). Lída |
 |
Vzdušnější stromek, 9.6.2011 Cypřišky neomrznou, ale většinou přes zimu proschnou, potřebují zalévat i v zimě při oblevě. Ale ten Stardust je normálně hustý a v dospělosti dorůstá 6-7m. Prodejci většinou udávají výšku po 10ti letech, pozor na to! Lída |
 |
|
 |
Sukulent - o jaký druh se jedná?, 9.6.2011 No jestli ten odborník nepozná kaktus od sukulentu, tak se není co divit. Lída |
 |
Poznáte kolekci keřů?, 9.6.2011 Co se týká Buddleiy, je ještě jeden probrém. Zjara se sestřihuje téměř až k zemi, takže než znovu vyroste, bude tam díra... Lída |
 |
Sukulent - o jaký druh se jedná?, 9.6.2011  Mammillaria to určitě není, mají jiné bradavky a kulaté areoly (kdysi jsem mammillárie sbírala). Podle těch podlouhlých areol a hřebínkovitého uspořádání trnů nejspíš nějaká Sulcorebutia nebo tak něco. Ale k tomu krčku by to chtělo... celý příspěvek > |
 |
Vzdušnější stromek, 8.6.2011  Mrkněte se na převislé formy jehličnanů, Havlis tam má třeba tenhle, dorůstá 3-5m. Lída |
 |
Vytrhávanie letorastov, 8.6.2011 U jabloní probíhá diferenciace pupenů červen - srpen. Lída |
 |
Babské rady na barvy hortenzie, 8.6.2011 Jedině asi do země zapustit ohraničení a každé barvě dát, co potřebuje... Jinak jsem už slyšela i o zalévání vodou mírně okyselenou octem, aby růžová hortenzie zmodrala. Bílá zůstává vždy jen bílá - nezmodrá a nezrůžoví. Lída |
 |
Usychání lístků u japonské vrbičky, 8.6.2011 Pokud máte jako já spálené jen pestré větvičky, je to sluníčkem. Zelené lístky sluníčko nespálí. Ta moje je na slunci od rána do večera. Lída |
 |
Vytrhávanie letorastov, 7.6.2011 Výhonky směřující dovnitř korunky můžete odstranit, ostatní bych zatím nechala, aby měly stromky víc listů pro růst a další řez bych provedla až zjara. Pokud vám kvetly a nasadily plody, stejně je u nově vysazených stromků musíte odstranit (já u nich... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plíseň u rajčat?, 7.6.2011 Vypadá to na plíseň... Lída |
 |
Tuje a cyprise a tvorba sisiek, 7.6.2011 Jsou to šištičky, růst se omezit nedá, časem opadají samy (ale semenáčky nevyrostou, nebojte) Lída |
 |
Poraďte jak hnojit močovinou, 7.6.2011 Já ji rozhazuji - jen jemně - jak píšete - pocukrovat, jinak může vypálit skvrny. Lída |
 |
Zahnívající poupata u kosatců?, 5.6.2011 Také mi to letos dělají. Ale proč, nevím - asi rokem... Lída |
 |
Hromada hlíny s drny - lze použít na skalku?, 5.6.2011 Tak z tohohle dobrá skalka nebude, to by to bylo móóc jednoduché. Skalka se zakládá jinak, tohle bude osázená hromada hlíny... Lída |
 |