|
Příspěvky uživatele - 176.36
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Domácí ořechovice, 2.2.2012 Dobrý den, pane Lukáš, ... co tak náhle, červen je až za 4 měsíce... buď se předbíháte, nebo máte zpoždění. Jinak díky za recept, bude asi tak 40. v pořadí. |  | Chování palíren při destilaci, 2.2.2012 Kousek od Vás, je pěstitelská pálenice Mšec. Můžete dojet se i podívat na "čumendu", stačí se dohodnout s majitelem.
|  |
|  | Vápno do kvasu, 1.2.2012 K vašemu příspěvku (253.70) - zde se nejedná o to, že by byla kyselost kvasu 3 - 5 pH škodlivá, to spíše naopak (tlumí škodlivé bakterie).
Je to spíše "náprava kvasu" před destilací, snížením pH (vápnem, nebo vápencem) snižujeme případnou... celý příspěvek > |  | Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 19.1.2012 ... protože zatím dvoukotlové pálenice převládají.... a ještě bych k tomu dodal, že někdy i tříkotlovým (někteří si to ještě opraví doma, i když to nepřiznají). Srovnávání obou systémů destilace je diskutabilní. Každá má své „pro“ a „proti“. Také... celý příspěvek > |  | Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 17.1.2012 To vypadá, že se vytvořila staticky nabitá sloučenina, která sice více drží na "skle", ale o to se lépe filtruje. Jo "součin rozpustnosti sloučenin" je někdy záhada. Přeji hezký den. |  | Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 15.1.2012 ...proč zavádíte "nové vlákno", když už je tu "zakalená slivovice", kde to bylo probírané a myslím, že všechny "aspekty" které to mohou ovlivnit byly uvedeny. Z jakého důvodu se to stalo Vám, může přesně zjistit jen analytický rozbor,... celý příspěvek > |  | Sejmutí etiket z lahví, 14.1.2012 Až bude občan naší republiky ochoten a schopen zaplatit za kvalitní potraviny odpovídající cenu... Obchodní řetězce se pouze podřizují poptávce...
Co k tomu říci,... snad jen to, že v CZ máme již ceny srovnatelné (někdy i vyšší) s EU,... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 9.1.2012 Ještě k vzestupnému, či sestupnému přestupníku par při destilaci.
Vzestupný přestupník u destilační aparatury (v CZ se jedná o dvoukotlové spojené soupravy) je jednou z podmínek aby byla "pěstitelská pálenice" povolena v řízení u MZe. Protože fi... celý příspěvek > |  | Zakalená slivovice, 6.1.2012 Pokud je mi známo, tak "pěstitelské pálenice" tuto povinnost (ze zákona) přímo nemají, ta se vztahuje pouze na "lihovary";... to je na ty, které svou produkci dále prodávají (tj. např. fi R.Jelínek,...)... a jak je také všeobecně známo,... celý příspěvek > |  | Zakalená slivovice, 5.1.2012 To bylo určeno pro "chemiky". Když Vám to nic "neříká", bude vhodnější zakoupit si v drogerii živnou sůl pro kvasinky - Vínka (sáček po 1,6g, cena kolem 10 Kč stačí na cca 10 litrů).
Kdo má možnost tak se dá, jako živná sůl, použít... celý příspěvek > |  |
|  | Zakalená slivovice, 4.1.2012 V laboratořích Biochemie VŠCHT v Praze, byla používána tato kombinace solí jako "výživa" pro alkoholové kvasinky : 1 g KNO3, 0,5 g MgCl,, 0,5 g Ca(NO3)2, 0,5 g K2HPO4. Rozpustit v 50ml vody. Dávka vystačila na 20 - 50 l kvasu.
Kdo chce... celý příspěvek > |  | Kde sehnat malou pálenici, 31.12.2011  Mně byla vloni nabízena tato rektifikační kolona, za 28 500 Kč (dodávka do dvou měsíců). Pro mne byla drahá a nevešla se mi do garáže. Tak jsem to nechal plavat. |  | Vápno do kvasu, 31.12.2011 Tak mne napadá, že se zde stále někdo pokouší, těm "obyčejným páleničářům" stále něco "nakukat" (slušně řečeno). A je to zaměřeno jen na ty, co pálí v "Domatíně". Protože kdo pálí "oficielně", může "odkyselit" kvas pouze před odvezením do palírny.... celý příspěvek > |  | Vápno do kvasu, 30.12.2011 Tak také "přihodím jednu lopatičku"... dle páně Balaštíka, v jeho publikaci "Jak vypálit lepší slivovici", str.142 : přesná citace - Přídavek vápna (CaCO3) do kvasu je zbytečný a neodůvodněný, protože Ca nereaguje s kyselinou octovou, ani s jinou... celý příspěvek > |  | Společný kvas švestky s broskvoní?, 28.12.2011 ... jiná situace by byla, kdybyste ten kvas měl "u ledu - zmražený", to lze pak "pálit" i v příštím roce. |  |
 |
|
|
|