|
Magnolia denudata Yellow River - nerostou listy, 5.6.2010 Několikaletou magnolii mě letos poškodil jarní mráz.Poškodil částečně polorozvinuté květy a pupeny listů, a to tak, že listy rašily a rostou nestejnoměrně na různých větvích.Alespon si to myslím, že je to mrazem a nepřehnojil jí někdo dusíkem či... celý příspěvek > |
 |
Nemoc vrby, 5.6.2010 Mám "kroucenou" vrbu.Letos vlivem nadměrného mokra, některé mladé letorosty zaschly.Jiné roky třeba některé větvičky ve stínu napadli housenky a sežrali je.
Nicméně vrby obecně jsou nesmírně vitální a obrazí, tak či tak...
Pokud nemáte... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 5.6.2010 Dobrý den,
koukal jsem se ted ještě na jabloně a nikde není vidět kapky slizu či sliz na plodech, tak jako je to na databázi chorob na mendlově univerzitě.
Většinou ani neodumírají celé větve(vůbec) někde jen celé větvičky.Hlavně vadnou a schnou... celý příspěvek > |
 |
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 5.6.2010  Na dvou jabloních starých cca 60roků stejné odrůdy, již několik roků po sobě vždy postupně vadne a uschne na troud část letorostů a plodonošů.
Letos však je vadnutí a pak uschnutí dosti silnější.Začíná květem a postupně pokračuje až do... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti pilatce, 6.5.2010 jěště jsem zamoměl čím sem dnes stříkal-Calypsem |
 |
Postřik proti pilatce, 6.5.2010 Dnes jsem stříkal proti pilatce.Minulé 4 dny jednak pršelo a jednak bylo na švestkách pořád dost okvětních plátků.Má se stříkat když je 80% okvětních plátků opadaných.Dnes konečně přestalo pršet a vypadá že hned tak nebude, ale zafoukal vítr a... celý příspěvek > |
 |
Kalifornské žížaly, 11.12.2009 Dobry den.Zizaly chovam vice nez 15 roku v drevenem komposteru o rozmerech asi 1x1x1,5m.Nedelam s nima zadnou vedu.material dodavam v takovem mnozstvi jake mam.Zizalky si s nim poradi./Vse jsem jiz popsal v drivejsich prispevcich/Na zimu s kompostem... celý příspěvek > |
 |
Filtrace v jezírku, 23.10.2009 Ahoj. UV lmapu si nekupujte, ničí jen jednobuněčné řasy, vícebuněčné tam zůstanou. Navíc ničí přirozené prostředí v jezírku. Já mám dobré zkušenosti s "Řasožroutem" a teď dávám i zeolit. |
 |
Sekačka Toro problém s upevněním drždel, 5.8.2009 Dobrý den.Právě jsme tento problém vyřešili... Nechali jsme držadlo svařit v opravně automotoplastů Plastsvar. |
 |
Černání okrajů listů a skvrny, 26.6.2009 Tak vážení, jedině Calypso postřik pomohl! Takže to musel být ten škůdce bejlomorka...?Hruška má najednou za měsíc přírustek půl metru! |
 |
|
 |
Krovinorez dolmar, 6.6.2009 Zdravím
Síla struny je závislá na tom, jakou používáte strunovou hlavu. Některé hlavy Dolmar podporují jen maximálně 2,4mm, jiné typy tohoto výrobce zase 3mm. Hlava "tap and go Pro" umožňuje 3mm stoprocentně, u jiných by jste se to měl... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez dolmar, 5.6.2009  Taky mi to zabralo trochu času, ale takto je to snad správně. |
 |
Krovinorez dolmar, 4.6.2009 Zdravím
MS 430 jsem koupil u autorizovaného prodejce před několika dny. Má popruh na dvě ramena. Zatím seče výborně. Ještě před zprovozněním jsem ale měl problémy s rukojetí. Nešel zaaretovat poloplyn a nefungovalo bezpečnostní tlačítko pro přidání... celý příspěvek > |
 |
Rez nebo cizopasník?, 4.6.2009 Pane Petrů, já stříkal proti vlnovníku také Omite a také stejné zelenohnědé zbarvení listu ze spodu se poté objevilo.Domnívám se že je to reakce na Omite.Vaše listy ale opravdu vypadají na napadení vlnovníkem.Moje hruška, jak jsem zjistil téměř jistě... celý příspěvek > |
 |
Sousedka klepna, 2.6.2009 Dobry den.Vidim, ze diskuze k memu prispevku se ubira jinam, nez jsem chtel.Prosil jsem o radu, jestli se da sehnat neco, co by jeji pritomnost ohlasilo./nejake cidlo, nebo neco podobneho/ Je samozrejme, ze se pohybuje po svem pozemku a tim nic... celý příspěvek > |
 |