|
Sekačka Dolmar PM-4600 S, 27.6.2011 moje zkušenosti s vysokou trávou jsou opačné = při výšce nad 12 cm se zacpává a je nutno sekat nadvakrát. jednou s nejvyšším pojezdem a pak po zvadnutí vyházené trávy se sběrným košem snížit a posbírat. |
 |
Stiga Combi 53 SQ BW B&S, nebo Hecht 556 RS 5 in 1, 27.6.2011 dva roky zpátky jsem koupil padělek Hondy - Talon AM3053S2TB s pojezdem a motorově je naprosto úžasná.
Jen protože ji používám mezi stromy, kde kleče dostávají zabrat častými změnami směru jízdy, tak jsem je už podruhé ulomil (asi po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sekačka Talon AM 3053 C2, 27.6.2011  motor je dobře pajcnutá Honda s nízkou spotřebou a tudíž asi i emisemi.
První úpravu co jsem musel udělat bylo přidání nastavení pracovního bodu spojky pojezdu, které korespondovalo s postupným protažením lanka a opotřebením spojkovách lamel.
Druhá... celý příspěvek > |
 |
Nevyhubitelná tráva, 26.6.2011 Tu jsem na zahradě měla také, ale vypletí stačilo, ta ježatka je větší potvora, nechce se vzdát :-)). Podle té "kostry od deštníku" máte asi pravdu, nějak jsem to opomenula. ... celý příspěvek > |
 |
Co je to za kytičku?, 26.6.2011 Coreopsis verticillata - Krásnoočko - jeden z druhů... Lída |
 |
Nevyhubitelná tráva, 25.6.2011 Také myslím, že je to ježatka, poslední dva-tři roky se u nás v osadě také dost šíří - asi jí vyhovuje počasí :-((( Lída |
 |
Zvláštní druh jahody?, 25.6.2011  Jo to jahodka indická, Duchesnea. Jedovatá není. Lída |
 |
Podivná rostlina, 24.6.2011 V Podkrkonoší ho dříve také bývalo dost... Lída |
 |
Mulč a květinová zahrádka, 24.6.2011 Čechravy, bohyšky i kopretiny a narcisy se časem rozrůstají a trsy se zvětší až několikrát. Budete tedy muset otvory časem zvětšovat. A pozor, čechrava i bohyška chce spíše stín a kopretiny plné slunce. Lída |
 |
O kterou kytku se jedná?, 23.6.2011 Tipuji, že je to Rudbeckia hirta Prairie Sun, myslím, že má i tu tmavší žluť kolem zeleného středu. R.laciniata má úplně jiný tvar listů. Lída |
 |
|
 |
Co je s angreštem?, 23.6.2011 :-))) tak si příště dají pozor!!! |
 |
Názvy rostlin, 22.6.2011 Oba poslední jsou také rozchodníky... Je jich ale tolik a tak odlišných, že oči přecházejí. Zkuste si zadat do vyhledávače "sedum" a dejte si "obrázky"... Lída |
 |
Napadená růže, 21.6.2011 Molice... |
 |
Presazeni josty, 21.6.2011 Zkusila bych to na etapy. Teď bych odřezala větve, co lezou k sousedovi, aby neměl řeči. Z odřezaných částí bych udělala řízky jako z rybízu. Na podzim po opadu listů bych rostlinu přesadila (pokud je opravdu vzrostlá, tak ji lze rozdělit na víc... celý příspěvek > |
 |
Levandule, 21.6.2011 Trvale v místnosti nevydrží, potřebuje slunce a vzduch. Lída |
 |