|
Degustace jablek v roce 2011, 14.12.2011 Tak, kdyby sem potom šel dát nějaký odkaz. Díky. |
 |
Degustace jablek v roce 2011, 13.12.2011 Na internetu se mi podařilo zjistit pouze výsledky tradiční lednové degustace konané v Hořicích v Podkrk. a potom degustace v závěru skladovací sezony ze dne 17.5. v Holovousích. Mohl by někdo sdělit výsledky i dalších případných... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 12.12.2011 Je pravda, že P a K se někdy hnojí do půdy na celou dobu životnosti stromu. Ale odrůdy citlivé na hořkou pihovitost při přehnojení draslíkem jí budou v mládí trpět. Jak uvedl p. Vítek, nadměrná zásoba K v půdě blokuje příjem Ca. A rovněž poměr K : Mg... celý příspěvek > |
 |
Oldenburgovo, 12.12.2011 Oldenburgovo byla jedna z prvních odrůd, které jsem někdy před 4O lety vysadil v pronajaté zahrádce. Po sklizni chuť byla výborná, ale jak uvádí Palo, skladováním tu chuť rychle ztrácela. U mne to bylo už začátkem prosince.
Později, po získání... celý příspěvek > |
 |
Okus ovocných stromků, 12.12.2011 No, to je pravda. A i ten, kdo má zahradu oplocenou, běda, vznikne-li v plotu díra. Zajíc si ji určitě najde. |
 |
Jabloň Julie a další, 12.12.2011 O letních jablkách a konkrétně o Julii zde bylo dost diskutováno. Letos i loni- zadejte si do vyhledavače. U mne zraje kolem 2O. července, záleží na roku. Také se stalo, že jsem první plody chutnal někdy okolo 1O.července. U Vás by začínala doba... celý příspěvek > |
 |
Okus ovocných stromků, 11.12.2011 Zajícům na jaře samozřejmě nechybí jen třísloviny, ale i další látky. A ty jim obnovený růst trávy či polních plodin neposkytuje. Proto tak rádí provádí okus až do začátku května. |
 |
Okus ovocných stromků, 10.12.2011 Srnci na jaře tzv. vytloukají. V průběhu dubna a počátkem května si odírají lýčí na nově narostlém paroží. Staří srnci na tenčích stromech, mladí na silnějších. A i potom si ještě potřebují paroží "podrbat". Bohuřel si k tomu vybírají velmi... celý příspěvek > |
 |
Okus ovocných stromků, 9.12.2011 Zajícům a sobě nejvíce pomůžete, když jim nařežete mladé větve jabloní nebo měkkých dřevin, jako je např. jíva nebo osika. Řezat můžete už nyní, větve už neuschnou. Nejvíce budou vděčni, když bude větší vrstva sněhu. Ale zejména pak v březnu a a... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Angold, 9.12.2011 Angold nikdy nebyl šlechtitelem deklarován jako rezistentní vůči strupovitosti. Ale jeho polní odolnost vůči této chorobě je v současné době vyšší, než u některých rezistentních odrůd, asi to je tou Antonovkou. Pro chladnější a vlhčí polohy se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
MM 106, 5.12.2011 Tak toho hryzce vyloučit nemůžu. Zahradou u zetě protéká potůček a většinu stromků, které jsem tam kdysi vysadil na podnoži M 9 hryzec během 4 let zlikvidoval. Proto jsem další stromky sázel na podnoži MM 1O6, M7 a M 26. Nory od hryzce se tam... celý příspěvek > |
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 2.12.2011 Ta příhoda na honě se udála už to je dost let, ale dobře si ji pamatuji. Ta opuštěná álej byla podél lesa, ale pole bylo také blízko. Jinak nevím, a to už od dětství, že by si někdo po utržení jablka někde na opuštěné selské zahradě, či áleji, si ho... celý příspěvek > |
 |
MM 106, 1.12.2011 S příspěvkem p. Kafky souhlasím. Můj první Topaz na MM 1O6 mi odešel na krčkovou hnilobu. Zavinil jsem si to sám - nevhodné stanoviště a vnuk to přehnal se zaléváním (z hadice). Některé slabě rostoucí odrůdy mám i na MM106 v tvaru štíhlého vřetene. |
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 1.12.2011 Vzpomínám si, jak jeden můj kolega na lovu, někdy uprostřed listpoadu, si v áleji utrhl pro osvěžení dvě jablka přešlá mrazem. A měl vystaráno- běhavku na celý zbytek dne. |
 |
Deformace plodů - Zvonkové, 30.11.2011 Pokud to je na plodech hlavně v oblasti kalicha, tak to asi nedostatek bóru bude. |
 |