Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Višeň, 6.7.2012
Na opylení Vaší višně by mělo stačit pokud jsou v okolí nějaké třešně. Ten škůdce, co dělá černou dírku do plůdků, by mohla být pilatka švestková, ale s nějakým masívním napadením třešní či višní pilatkou jsem se dosud nesetkal. Případná ochrana... celý příspěvek >
Třešeň Regina, 5.7.2012
Jak jsem uvedl ve svém posledním příspěvku Regina na zahraděj u zetě (je téměř na vrcholu svahu kolem obce) přežila ten květnový mráz parádně, ale to ostatní odrůdy tam také. Úroda je nadprůměrná. Zřejmě tam byl ten mráz úplně minimální. Co se... celý příspěvek >
Opad plodov letnej jablone Júlia, 5.7.2012
To tedy nevím. Snad to může být suchem, obzvláště je-li stromek na slabě vzrůstné podnoži. Zralé plody také na stromku dlouho nevydrží. Vřeteno Julie mám 13 let a nikdy jsem nějaký větší propad plodů před sklizní nezaznamenal. Jiná věc je běžný... celý příspěvek >
Otava a Rosana, 4.7.2012
Já jsem Rosanu nahradil Blaníkem a Rozelou. Otavu bych nenahrazoval ničím. I když, její potomek Orion,  ji možná překonává. Ale ten nepěstuji, místo něho jsem dal přednost Siriusu a zatím nelituji.
Skvrny na listech tresni, 3.7.2012
Je možné použít kontatní přípravky Delan, Syllit WP i SC, Dithane, Baycor, z azolů pak Horizon a Talent, ty jsou systemické. Dithane má pouze preventivní účinnost a nulovou kurativní. Tyto přípravky mají různě dlouhé ochranné lhůty, na ty je... celý příspěvek >
Skladovatelnost odrůd Admirál, Merkur, Karneval, 2.7.2012
I šlechtitel, tedy Ústav experimentální botaniky ve Střížovicích na svém webu uvádí skladovatelnost odrůdy Admirál v podmínkách sklepního skladování do května. Ale na stránkách ÚKZÚZ, Národního odrůdového ústavu je ve Státní odrůdové knize... celý příspěvek >
Nově zasazená jabloň neroste, 1.7.2012
Přikláním se k diskutujícím přede mnou. Buď ten stromek nebyl po výsadbě řezán, nebo nedostatečně.  Jonagold je bujněji rostoucí odrůda a i na podnoži M 9 dokáže udělat přírůstky daleko přes 50 cm. Lžíčkovitý tvar listů ukazuje, že stromek... celý příspěvek >
Skvrny na listech tresni, 26.6.2012
No, já jsem předpokládal, že ten Těchlovan budu muset letos zlikvidovat. K mému překvapení, ale docela slušně kvetl, navzdory tomu, že měl na konci srpna listy jen na konci letorostů. Letos je, zatím, bez problémů. Až na to, že téměř všechny plody... celý příspěvek >
Identifikacia skodcu, 25.6.2012
Zatím nevím. Musel byste, Petře, prohlédnout pečlivě lupou také rub listů, jestli jsou tam roztoči. Pokud tam nic nenajdete, tak mohu pouze hádat, že to jsou první projevy onemocnění červenou skvrnitostí švestek (houba Polystigma rubrum).
Skvrny na listech tresni, 25.6.2012
Jo, to Blumeriella dokáže. Loni jsem psal o Těchlovanu a jeho totálním napadení, že se s ním asi příští rok budu muset rozloučit.. Koncem června byly listy zdecimovány daleko více než u tazatele. Jelikož neměl plody (v květnu zmrzly), nasadil... celý příspěvek >
Skvrny na listech tresni, 24.6.2012
Ano, je to skvrnitost listů způsobená houbou Blumeriella jaapii. Diskusi a rady zde najdete ve starších vláknech.
Identifikacia skodcu, 21.6.2012
Sviluška?
Skladovatelnost odrůd Admirál, Merkur, Karneval, 21.6.2012
Také jsem si toho všiml. Předpokládám, že jde o chybu. Právě pro dlouhou skladovatelnost jsem si toho Admirála na jaře vsadil. Protože odrůd s konzumací v únoru je jako hnoje, ale těch květnových je stále málo.
Obaleč švestkový - 1. generace, 21.6.2012
S obaleči švestkovými mám podobnou zkušenost, jako přispěvovatel přede mnou. Počasí, především teploty, s vývojem obaleč souvisí. Pokud samičky kladou ještě v květnu a následuje teplý začátek léta, stačí se druhá generace v naší oblasti plně... celý příspěvek >
Opadávání listů broskvoní, 21.6.2012
Ono všechno souvisí se vším. Staří sadaři nevěděli nic o moniliovém úžehu a ani to nepotřebovali vědět, protože jeho projevy se téměř nevyskytovaly. Americké padlí angreštu nikdo neznal. Tyto houby jsem až do poloviny devadesátých let neznal také. A... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika