Příspěvky uživatele - 81.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pokazil jsem kvas?, 21.10.2009
Jednou z chyb - netvrdím, že jedinou, bylo použití malých nádob. Ve 30 litrových soudcích se rychle mění teplota podle okolí a je velký poměr povrchu hladiny ku objemu kvasu, tedy větší riziko přístupu vzduchu a aerobních procesů. Jinak ale... celý příspěvek >
Doporučte odrůdu hrušně, 21.10.2009
Jenom Beta
Letos vysazená meruňka - roste nebo neroste?, 21.10.2009
Ano, zkušenost se zakrechtováním na podzim zakoupené meruňky mám. Popsal jsem to v jednom příspěvku.  Zaházené v záhoně mívám do jara broskvoně. Jednu ze dvou meruněk jsem vysadil na podzim, druhou zahrabal spolu s broskvoněmi a sázel až v dubnu... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 21.10.2009
Host 129 96 svým příspěkvem potvrdil to, co psal výše, ale neodpověděl ani na jednu z otázek. 1. Chceme-li zvýšit procento cukernatosti o 1 procentní bod, přidáváme zhruba 1,1 kg na 100 litrů. Tedy jste přemýšlel správně. 2: Cukr krupice a krystal... celý příspěvek >
Uskladnění usušeného ovoce, 14.10.2009
Skladuju křížaloy v mikrotenových sáčcích s odsátým vzduchem. Pokud se ovoce suší teplem, musí před uskladněním do neprodyšného obalu vystydnout.
Určení odrůdy, 14.10.2009
Starkrimson, či jiná mutace Red Delicious to být může. Z některých poloh nemá svůj typický kalvilovitě zvonkovitý tvar, může být víc dokulata, s poměrně nenápadnými žebry. Zelená barva dužiny je pro něj dost typická.
Vaše Top ten odrůdy hrušní, 14.10.2009
S Vonkou zkušenosti nemám, s Vilou ano.Je to velká podzimní hruška dobré chuti. Tenká u stopky, baňatá dole.
Slivovice - kvas, 13.10.2009
Co člověk, to názor. Mušky zřejmě samy o sobě švestkám v sudu významněji neškodí, ale že by byly vždy základem kvasu, to je silné tvrzení. Při správném kvasném uzávěru se mušky nemají k ovoci či vínu jak dostat a přesto kvašení proběhne... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 13.10.2009
Vaše jablko trpí fyziologickou chorobou - sklovitostí jablek. Proto máte pocit, že je dužina zalitá šťávou.     Názvem si jist nejsem. Může jít o Spartan - i s ohledem na to, že před 20 lety to byla nejprodávanější odrůda
Slivovice - kvas, 13.10.2009
Důležité ale je, že vyšší procento alkoholu ve vykvašené břečce dokáže vyluhovat z ovoce více aromatických látek a získá se tak silnější aroma pálenky. To je zajímavá dedukce, ale obávám se, že nesprávná. Jinými slovy říká, že pokud naředíme... celý příspěvek >
Podnož pro Topaz, 13.10.2009
Což o podnož. Otázkou je spíš, zda je Topaz ideální odrůdou do podhůří Brd. To ale bez znalosti konkrétní lokality přesně říci nelze.
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 9.10.2009
Taky jsem se musel nutit do názoru, že Coxova reneta je nejchutnější jablko všech dob.    Ať je to jak chce, revolucí v amatérském pěstování jabloní bylo vyšlechtění Rubínu. Je to podle mě první, ne-li jediná odrůda, která i v... celý příspěvek >
Jak hluboko zasadit jabloň?, 9.10.2009
Obecně platí: stromek by měl být zasazen tak hluboko, jak rostl ve školce. Jak to ale u prostokořených sazeniíc poznat, že?     Utopíme-li stromek v jámě, bude přemokřený, trpět asfyxií, rakovinou a byďto zpravokoření nebo zajde.... celý příspěvek >
Uchování kvasu při vyšších teplotách, 9.10.2009
Asi trochu záleží na druhu ovoce a jeho cukernatosti. Jsou-li sudy tak malé, že s nimi lze hýbat, dal bych je na balkon a přikryl starým kobercem
Hnití x Tlení, 8.10.2009
Zarlučený rcept, jak docílit zetlení jablek, nexistuje, Ať jsou vcelku nebo podrcené, nejprv zkvasí (shnijí, chcete-li), po čase zetlejí. Je potřeba, pro dodání bakterií a přístup vzduchu jablka v kompostu prosypávat ostatním materiálem, tedy... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika