|
Nishikigoi, 29.4.2011 Sorry, jsem teď hodně v procesu a nemám tam internet.
Už přesně nevím, jak se to všechno jmenuje, ale docela určitě mám Yamabuki ogon a Platinum ogon. Dále některé z - Go Sanke - Kujaku - Kin Showa - Asagi - Aka Matsuba - Akame Kigoi - Mizuho Ogon -... celý příspěvek > |
 |
Neznámý černý pták, 29.4.2011 Já mám ptáčky rád, ale kosáky také nemusím. Na zahradě mi dělají jen nepořádek. Jací jsou to okupanti se můžete podívat tady a tady. |
 |
|
 |
Nishikigoi, 28.4.2011  Zimování-v pohodě. Odešel jen jeden český koi na jaře-vodnatelnost. Asi byl slabší. Jezírko mám 35 kubíků, hloubka 190 cm, dobré prokrmení. |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 28.4.2011 Takže moje pokusy měly smysl. V té hloubce 120 cm asi optimální tlak okolní vody přinutí přiváděný vzduch probublat celým povrchem difuzoru a tím dojde k rozmělnění bublinek. Ty se pak cestou ve vodním sloupci nejspíš trochu pospojují, takže u... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 28.4.2011 Dneska mě to samé sliboval kolega z práce, že mě jich bude nosit kýbl denně. Je fakt, že si na příval španěláků nemůžu stěžovat ale aspoň vím, jak je ekologicky využít. Když jsem neměl soudružky želvy, už jsem uvažoval o ponorném mixéru specielně na... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 27.4.2011 Už je nějakou dobu vyhlížím a pořád nic. Zatím jsem viděl nejvýš dva. Asi dostávají odemletí od těch našich mrazuvzdorných. Nechám je trochu namnožit, abych měl čím krmit. |
 |
Roundup, 27.4.2011 Asi do týdne to začne viditelně žloutnout (kromě přesličky). Pak by bylo dobré manuálně odstranit nadzemní části plevelů a můžete sázet. |
 |
Únik vody z jezírka, 21.4.2011 Kapilarita některých materiálů je obdivuhodná. Zkuste třeba přehodit přes okraj kbelíku s vodou hadr na podlahu a uvidíte, kolik vody vytáhne ven. Kačírek na okraji jezírka, který se dotýká zeminy, nebo jiného savého materiálu, funguje jako pumpa.... celý příspěvek > |
 |
Ožírají slimáci růže?, 20.4.2011 Zapoměl jsem odpovědět na to, co s želvama v zimě. Dám je do sklepa do několika vaniček a škopků s trochou vody a želvy tam při teplotě asi 8°C celou zimu spinkaj. A děkuju za pochvalu. Předám to dál. |
 |
Je možné ostříhat růže až na jaře?, 20.4.2011 My máme jen pár minirůží a jestli je žena stříhá, to nevím. Já se tím nezabývám. Moje máma to ale s růžemi dělá úplně stejně, jako Marvella už minimálně 50 let a kdyby jí je brácha nezrušil, dělá to dodnes. Růže měly tu smůlu, že rostly kolem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Amur, 19.4.2011 Házím mu trávu, žere jak králík. Hlavně tu větší a tvrdou schroupne nejdřív. Zajímavá ryba. |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 19.4.2011 Menší válec, tedy difuzor, nemají, pokračují délkou 80 cm a 100 cm. Spíš by to chtělo jen trochu silnější dmychadlo, aby se lépe využily vzduchovací schopnosti tohoto difusoru. Není to ale bezpodmínečně nutné. I toto spojení je super vzhledem k tomu,... celý příspěvek > |
 |
Co na dno malého jezírka, 19.4.2011 Jak psal pan Hrkal, tento světlejší materiál Vás bude nutit k častější údržbě, což může zkrátit životnost toho povrchu. Podle mě se to dodává jen v pruzích zcela záměrně. Celé dno jezírka by se tím špatně pokrývalo vzhledem k tuhosti tohoto materiálu... celý příspěvek > |
 |
Hledám afrodisiakum, 19.4.2011 Slyšel jsem, že který chlap to dělá často a pravidelně, nemá pak problémy s prostatou. Tak ho nechte, ať se léčí. |
 |
Jeseter vs. kočka, 19.4.2011 U dna Vám nebude plavat asi žádná jezírková ryba. Snad jen sumeček americký, nebo normální, český sumec. Ty jsem nikdy u okraje neviděl. Je to ale ryba, která je celý den schovaná (vyjíždí až za tmy) a co do velikosti je pro Vás také nepoužitelná. A... celý příspěvek > |
 |