|
Ibišek syrský - jak na něj?, 4.5.2011 Nedělám s ním nic, nepřikrývám, nenahrnuji, jen zjara odstřihnu konce s uschlými plody a pohodím záhon vč. půdy pod ibišky cereritem. Lída |
 |
Ještě jednou gladioly a jejich moření a pěstování, 4.5.2011 Sázím je tak, že v ploše, kde je chci mít, odeberu zeminu (třeba do kbelíků) tak do hloubky cca 12cm, rozmístím hlízy a zase zasypu zemí - je to nejjednodušší. Pokud mám hlízky menší, sázím je tak 7cm, nebo "korálky" (ty budete mít po... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Šanta kočičí, 4.5.2011 Kamarádka ji má na zahrádce. Když k ní jdu na kafe a jde se mnou jeden z mých dvou kocourů, tak šantu chodí očuchávat - strká do ní hlavu. Druhého nezajímá vůbec. Lída |
 |
Ještě jednou gladioly a jejich moření a pěstování, 4.5.2011  Jen bych hlízy očistila - nechávám vždy jen tu nejspodnější slupku, kdy dole zůstane kroužek holého "masa". Ničím je nemořím, zasahuji až v případě potřeby. Pokud se na zahradě poslední dobou nepěstovaly, mělo by to být vůbec v pohodě.... celý příspěvek > |
 |
Cerne skvrny na listech?, 4.5.2011 Třeba Syllit, Baycor apod. L. |
 |
Název pokojové květiny, 4.5.2011 a já bych řekla, že ta druhá má dnes jméno Epipremnum...
(ale říká se jí scindapsus i potos...) Lída |
 |
Neznámé rostliny, 3.5.2011 Mám ji na zahrádce... :-))) |
 |
Usychání tvarovaných jehličnanů, 3.5.2011 Kůra může být, jedná se o udržení vlhkosti. Ale pokud mají přes poledne plné sluníčko (a bylo dost teplo), bylo by dobré je tak na 14dní něčím zastínit, než se trochu chytnou. Třeba jen z jižní strany přehodit netkanou textilii nebo tak něco... Teď... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 3.5.2011 Dobrý den
na popisce u stromu v sadu po tchánovi mám "Kepke Italien Pruni" ale nějak nevím ani, jestli ji mám zařadit mezi slívy nebo mezi švestky. Nevíte někdo o tomto klonu něco víc? |
 |
Neznámé rostliny, 3.5.2011 ...psali jsme to zároveň a tak to vypadá, že to mám dobře :-))) Lída |
 |
|
 |
Neznámé rostliny, 3.5.2011 1) Spiraea arguta nebo vanhouttei (není pořádně vidět), 2) škornice, 3) rožec?, 4) lecha jarní, 5) Tulipa urumiensis Lída |
 |
Neznámé skalničky, 3.5.2011 Tipuji :1) tařice, 2) huseník, 3) tařička Lída |
 |
Rezavá gelovitá hmota na tůjích, 2.5.2011 Jalovce lze vysazovat, ale ne hostitelské druhy pro rez. Uváděné J.horizontalis a J. communis nejsou hostiteli rzi hrušňové! Lída |
 |
Pokryvné růže z Hornbachu, 2.5.2011 To jsou ty nákupy v obchoďákách... Většinou se kupuje "zajíc v pytli"... Jako climber se obvykle označuje pnoucí růže se silnými výhony - jak to souvisí s pokrytím půdy, nevím. ... celý příspěvek > |
 |
Jak se vypěstuje šeřík?, 2.5.2011 Po odkvětu se vylomí květenství, oba boční výhony se zastřihnou na jeden list. Ustřižená větevka má mít asi 25-30cm (aby bylo na spodní části očko). Smočit ve stimulátoru, zasadit do země do polostínu a přiklopit pet-lahví s ustřiženým dnem a... celý příspěvek > |
 |