Příspěvky uživatele - 191.35

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Správné uskladnění jablek, 8.11.2010
Já skladuju jablka v bývalé prádelně na dvoře. V zimě za tuhých mrazů lehce přitápím /elektrický ventilátor + mechanické spínací hodiny jen třeba 5 x za den na 15 minut/. Teplotu pečlivě sleduju na teploměru. V místnosti mám i palmy a oleandr.... celý příspěvek >
Moření česneku přípravkem Merpan, 8.11.2010
Opakované moření v roztoku Sulky se nedoporučuje. V Merpanu je to krátkodobě, tak bych to nehrotil a použil ho několikrát. Já jsem ho taky v Merpanu mořil a po moření byla suspenze stejná jako před. Důležité je promíchání. Teoreticky bych ho nechal... celý příspěvek >
Sadíte už česnek?, 7.11.2010
Tak jsem se koukal na asi měsíc vysázený česnek Therador - a je pěkně zakořeněný a zatím neraší.
Jak Vám dopadly rezistenty letos?, 31.10.2010 Obsahuje fotku
Pane Radouši. Proč sladká Karmína není Karmína???
Jak Vám dopadly rezistenty letos?, 30.10.2010
Mně bohatě plodí zatím jen Karmína, nádherné plody, chuť sladká, trochu jako Spartan - tedy nic moc. Goldstar, Florina a Topaz zatím nic, jsou malé. Stejně nejlepší na uskladnění je Idared, mně vydrží do června, Karmína vadne po vánocích, zrovna tak... celý příspěvek >
Červivost jablek, 28.10.2010
Pravděpodobně to je molovka jablečná. Máte v blízkosti jeřáby? Klade vajíčka na jeřáby a když má jeřáb málo plodů, tak i na jabloně. Trochu pomůže postřik pod korunou stromů koncem května, začátkem června insekticidem /Reldan, Mospilan.../.
Řezat třešeň po výsadbě na podzim?, 24.10.2010
Až na jaře. Kordia je cizosprašná, potřebuje pro opylení jinou odrůdu. Jsou blízko jiné třešně? Mně se vůbec neosvědčila, měla vždy jen pár třešní, tak jsem ji vykopal.
Česnek Therador, 24.10.2010
Jestli máte těžkou zem, tak ho sázejte poněkud mělčeji. Normálně se sází 5 cm od vršku stroužku.
Sadíte už česnek?, 24.10.2010
Já ho už mám v zemi 14 dnů. Podzim je studený, takže fuzárium /houba v půdě/ by nemuselo škodit. Po moření v Sulce /6 -12 hodin/ se může ještě namořit 30 minut v MERPANu proti houbovým chorobám stroužku a nechat oschnout a sázet. Lze i nechat... celý příspěvek >
Jak vypadají Vaše brambory?, 24.10.2010
Já jsem koupil neznámou odrůdu na uskladnění a po normálním vaření v ní zůstane nepravidelné tvrdé jádro, musí se vařit mnohem déle, kdy se už povrch rozváří /vařeno bez slupky/. Takže taky nic moc. Zkusím vypátrat název odrůdy, je od... celý příspěvek >
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 17.10.2010
Chtěl bych upozornit čtenáře, že se blíží čas postřiku broskvoní proti kadeřavosti. Po opadu listí se provede jeden postřik Kuprikolem nebo Championem, a to za suchého počasí, aby postřik zaschnul. Stříká se podle počasí až do konce... celý příspěvek >
Mrkva, umyvat? Kolko vydrzi?, 17.10.2010
My jsme doma zeleninu a brambory vždy umývali /v minulém čase, protože toho pěstujeme daleko míň/ a ve sklípku uložili jen tak na zem a v pohodě. Je pravda, že sklípek je mimo dům a je na zeleninu velmi dobrý, studený a vlhký.
Bezinkové víno, 17.10.2010
Syrové bezinky jsou projímavé.
Kdy zasadit cibuloviny do kvetinacove misy?, 19.8.2010
Sázejte v září až říjnu, aby zakořenily, jinak málo pokvetou a správně hluboko /jak to je napsáno na obalu/. Vysadil bych je do směsi koupeného substrátu a zahradní zeminy, aby zemina nebyla vysýchavá, v poměru 1:1.
Co vaše réva?, 19.8.2010
V HK mně začíná zrát V25-20 a vosám taky chutná. Některé bobule jsou doslova ohryzané.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika