Příspěvky uživatele - 209.88

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Automatické zavlažování, 1.4.2011
Mám studnu a vody dost. Čidla na déšť ani na vlhkost v zemi nemám. Zahradu mám rodělenou na několik sektorů a zapínám to spínacími hodinami (v rozvaděči na din liště) pomocí elektromagnetických ventilů z vyřazených automatickýh praček. Když déle... celý příspěvek >
Popel na zahradu?, 1.4.2011
Nevím, jak Vy, ale já topím celou zimu dřevem. Stopím asi 10 až 15 kubíků dřeva. Popel vybírám jednou za týden a je ho vždycky asi kýbl. Jdu ven a hned ho rozhazuju po zahradě do trávníku, i pod stromy. Plocha posypu je asi 8 arů. Nějaký popel sdělám... celý příspěvek >
Ideální velikost jámy a množství hnoje pro sázení ovocných stromků a rybízů, 31.3.2011
Ještě k sázení ořešáků. Jelikož mají tendenci vytvořit kůlový kořen směrem do středu Země, doporočuje se ho před výsadbou najít, zkrátit a pod sazenici dát plochý kámen, aby kořeny větvily do stran. Šlechtěné odrůdy mají kvalitní podnože, které... celý příspěvek >
Chov pstruhov, 31.3.2011
Máte nějakou představu jakého a víte něco o racích? Z kterého kraje jste?
Starý ořech a smrk u zdi, problém se sousedem, 31.3.2011
Vždyť je to jednoduché. Každému je přeci jasné, že ořech i smrk jsou větší, než tůje na živý plot, kterým se většinou pravá funkce plotu nebere, takže ho v podstatě můžou nahrazovat. Problém může být nanejvýš jeho výška. Dva metry jsou v rozumné... celý příspěvek >
Jak ošetřit půdu a založit trávník?, 30.3.2011
Použijte travní semeno, jaké chcete, ono se to časem vyselektí samo, podle situace a využití. Já to znám podle sebe. Když je potřeba někde dosít, koupím většinou parkovou a zatím to vždycky vydržela. A to se mi zahrada dětmi jen hemží. Fotbal tu ale... celý příspěvek >
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 30.3.2011
To nemusím. Upřesním svůj názor. Vykopat díry - ano. Zasadit do nich stromy a keře - ano. Jakou použít zeminu - kompostní, vyzrálou, velmi dobře promíchanou s původní, vykopanou. A tu nemáte. V zamýšleném velkém množství sázených stromů i té... celý příspěvek >
S tím mohu jen souhlasit. Po zkácení mého ořešáku se naplno odkryl pohled na zajímavou houpačku blízkého živého plotu, na mé straně z buxusů, na sousedově z nějakých tůjí (současný majitel je v tom nevinně, už to tak koupil). V místě ovlivněném... celý příspěvek >
Ještě doplnění. Odkaz na ten hnůj je tady. Je to Vaše, že? Jabloním bych mimochodem hnůj skoro nedával, rybízům ano, ale spíš na povrch.
Nebojte se. Vaše příspěvky jsem četl. Jen nechápu, proč chcete všeho pěstovat daleko víc, než potřebujete a pak to zase kácet. Takovýto způsob získávání dřeva na topení je dost nepraktický. Nebylo by lepší to víc promyslet, případně si na zahradu... celý příspěvek >
Kdy použít bofix?, 29.3.2011
Jestli je ten kus zahrady hodně zaplevelený, jak jsem pochopil, tak ten plevel bude zřejmě trochu bujnější, než tráva. Já bych ho nejdřív zroundupoval a pak prořezal, dorovnal terén a dosel trávu. Roundup nejlíp zafunguje, když dopadne na co největší... celý příspěvek >
Jak ošetřit půdu a založit trávník?, 29.3.2011
V té hřišťové je jeden druh trávy, který dělá (nebo aspoň mě dělal) takové ploché, široké trsy, v kterých nemělo šanci nic jiného, takže to opticky tvořilo takové placky, jako třeba pampeliška. Proberte to s prodejci a možná by neuškodilo vyzkoušet... celý příspěvek >
Roundupu stačí zhruba týden. Po této době už rostliny začínají vadnout, nebo žloutnout, případně jsou už rezavé. Roundup je neselektivní, systemizující totální listový herbicid. Z toho názvu systemizující je patrné, že prostoupí celou rostlinou a... celý příspěvek >
Já bych bofix použil až potom. Teď není na co. Myslím tím, že zatím není tolik rozrostlá listová plocha, která je na něj vnímavá a leccos ještě spí. To prořezání plevel ponese taky špatně, nehledě na to, že travní osiva leckdy obsahují jetel a ten... celý příspěvek >
Jezírkový vysavač - prosím poradte, 29.3.2011
Tak to se bude čistit dobře jakýmkoliv odkalovačem. Ten F635N bude nějaká levnější varianta podobná Pondovacu 4, fungující na principu vakua, vytvářeného výkonným motorem-něco jako mokrý vysavač nadoma. Na Youtube je dost videí o tom, jak to pracuje.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika