Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kordia je nepřekonaná, 20.6.2011
Letošní sezóna třešní je trochu zvláštní. Odrůdy dozrávají kráítce po sobě, není patrný výpadek 3. třešňového týdne. Na stromech jsou ještě přezrávající, ale dobře konzumovatelné Karešovy, a vedle už probarvují pozdní červencové... celý příspěvek >
Slivoně v mrazové kotlině, 20.6.2011
Rouby odrůdy s názvem Požegača jsem před lety sehnal spolu s prvními Čačanskými. Podle všech znaků se jednalo o typickou Domácí svestku. Odešla na šarku.
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 17.6.2011
Jako odrůdu vyplňující mezeru meri ranými a pzdními třešněmi jsem vysadil novou Kassandru. Na plody zatím čekám. Vrtuli asi neunikne, červy nacházím i v přezrálých Kaštánkách.
Č. rodná a ranná - nedostatky, 17.6.2011
Co mi hlava nebere je odolnost jednotlivých Čačanek k šarce. Jako nejcitlivější je uváděná rodna. To mě mrzí, chutná mi ze všech nejvíc. Přitom jako jediná má za rodiče tolerantní odrůdu - Stanley. Kde se vzala tolerance třeba u velmi odolné... celý příspěvek >
Kompost ke slivonim, 17.6.2011
Kompost můžete přidat k čemukoli, v jakémkoli množství a v kteroukoli dobu. Ideální, byť pracné, je mělké zapravení do půdy po obvodu koruny. Tím se navíc zkypří a provzdušní půda. Rozhození pod stromy je taky možné, máte-li pod stromy trávník,... celý příspěvek >
Opelenie čerešna + višňa, 16.6.2011
Pane Palo, jaký je rozdíl mezi cizosprašností - cudzoopelivosťou a autosterilitou?  Obojí přece znamená totéž - nemožnost opylení vlastním pylem. Děkuji
Jak vyrobit domácí víno v malém, 14.6.2011
Pokud máte jen několik litrů vinného moštu, nevyrábějte víno, nýbrž burčák. Ten se nedá pokazit, dá se jen prošvihnout správný termín. Menší množství není na závadu, spíš naopak. Kvasit může i v obýváku - radím demižonek postavit do lavóru, ať... celý příspěvek >
Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 14.6.2011
Může to být dobré. Nicméně vyrábět domácí konzervy ze surovin, jejichž základem je obsah jiné konzervy, mi nepřijde úplně logické
Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 14.6.2011
Kdyžř mi v zavařovacím hrnci zbývá nějaké místo, jednoduše natlačím sklenice samotnými rozkrájenými rajčaty, a přesteriluji. Použití je univerzální - těstoviny, lečo, rajská...
Roubování za kůru - je už čas?, 13.6.2011
Pásku jsem odstranil u všech ujmutých roubů. Žádný se nevylomil, třebaže byla bouřka s vichřicí, která polámala pár větví i s drobnými plůdky. Pokud byste pouze přeřízl pásku podélným řezem, budou se Vám po zahradě povalovat stovky odpadlých kousků... celý příspěvek >
Uskladněná jablka, 13.6.2011
Goldstar se sní vždy dřív, než skončí jeho konzumní zralost. Topazy si ponechaly výbornou chuť a jen nepatrně povadly.    Trochu zklamaly Otavy, Bláhovky, Resisty, Jonalordy, Melodie, Kids Orange - vadly víc a dřív než v jiných... celý příspěvek >
Uskladněná jablka, 13.6.2011 Obsahuje fotku
Uskladněná jablka v běžném sklepě bez chlazení a řízené atmosféry pomalu končí. Docela slušnou kvalitu stále vykazují odrůdy Angold, Delor a Idared
Kordia je nepřekonaná, 10.6.2011
Řekl bych, že kříženec Kordie Těchlovan mateřskou odrůdu překonává - velikostí plodů i menšími nároky na prostředí.
Ringle vyrostlá z kořenu od vedle nerodí, 10.6.2011
Roubovat se musejí nejen třešně, nýbrž prakticky všechny ovocné stromy. Ryngle jsou až na výjimky štěpovaníé vždy.  Porovnejte velikost, tvar a barvu listů starých stromů a Vašeho 4 letého. Patrně se budou lišit, tedy půjde o pouhou podnož.
Toptaste x Těchobuzická, 9.6.2011
Těchobuzickou mám 8. rokem a říkám: "Dávám bolševikovi ještě rok". Zkraje nekvetla vůbec, pak dvakrát přinesla jen pár plodů, letos konečně vykvetla pořádně, ale zase je tam jen pár plodů. Pravda, v květu mrzlo. Přitom strom už je to... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika