|
Rezistentna odroda na vino?, 20.12.2010 Samozřejmě že existuje, pro vaši n.v. není vůbec žádný problém. Najděte si na netu nějaký atlas odrůd a vyberte si. Větší problém bude, aby ty vybrané odrůdy měli v zahradnictví, kam si je půjdete koupit. Nejrychlejší způsob obměny vinohradu je... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva?, 19.12.2010 Řízky révy jsem nařezal minulý víkend, když byla plusová teplota. Snad vydrží schované pod sněhem. |
 |
|
 |
Oranie malotraktorom - obmedzenia, 16.12.2010 Pravidelné sečení dokáže dost změnit druhovou skladbu travin. Pokud tomu pomůžete občasným dosetím nějaké luční směsi, budete mít krásnou louku i bez orání. |
 |
Ako uchovať vrúble, 16.12.2010 Sníh je velmi dobrý tepelný izolant, pod sněhem rozhodně není minus dvacet jako v mrazáku. |
 |
Ako uchovať vrúble, 16.12.2010 Letos na jaře jsem rouboval ze stromu na strom meruńky, švestky, třešně, jabloně i hrušně a ujmulo se skoro vše. Odebírat rouby teď v prosinci je třeba hlavně pro roubování za kůru v květnu a potom u révy vinné, tam se (alespoň mě) jinak nedaří. |
 |
Ako uchovať vrúble, 16.12.2010 Já jsem rouby zatím schoval do sněhu, ve sklepě mám také teplo, plus sedm.. Několik roků jsem rouby spouštěl v přepravce do studny a nebylo to špatné, do března vydržely bez problémů. Ale pro roubování za kůru to nejde použít, do té doby už jsou... celý příspěvek > |
 |
Nova visen, 15.12.2010 Ten ořešák je sice pěkný, ale časem vám zaroste a zastíní obrovskou plochu. Už teď je příliš blízko té třešni. Řekl bych, že se budete muset rozhodnout co půjde pryč. |
 |
Oranie malotraktorom - obmedzenia, 15.12.2010 Bez těžké techniky to určitě nepůjde. Je zorání jediné řešení? Pokud to tam je samý kámen jak píšete, asi nepočítáte s využitím pozemku jako orná půda. Pro zahradu nebo sad orba není podmínkou. |
 |
Kalná voda ve studni po dešti, 13.12.2010 Nejde radit bez znalosti místa. Pravděpodobně do studny prosakuje dešťová voda. Pokud je náprava vůbec možná, nebude to jednoduché. |
 |
Fréza na sníh, když je velký mráz, 13.12.2010 Já sněžnou frézu nepoužívám ani v zimě, ani v létě. Přes víkend jsem zapřáhl sulku do Vari a projezdil jsem si cestu ve sněhu, asi 150m. Bylo to za patnáct minut hotové, nemusel jsem řešit letní a zimní olej a ještě jsem si to užil... |
 |
|
 |
Zatuchlý sklep, 13.12.2010 Jak vám radí lidé přede mnou - zajistěte větrání a zapomeňte na vysoušeče.
Ale teď to nejdůležitější... pokud vám do sklepa prosakuje spodní voda, je třeba v podlaze vykopat jímku (studnu), do které se bude voda stahovat. Uvidíte, zda bude třeba i... celý příspěvek > |
 |
Už jste si někdo postavil Profi Holder?, 12.12.2010 Vyadá to pěkně, asi si něco takového také udělám. Je to šikovné pro malé množství a drobnější kusy dřeva.
Letošní podzim jsem řezal asi 5 kubíků, některé kuláče měly průměr přes půl metru, pro takové dřevo se to nehodí. |
 |
Ako uchovať vrúble, 9.12.2010 Letos jsem i u třešní rouboval ze stromu na strom a ze dvou roubů se mi chytly dva. |
 |
Celulitida na meruňce?, 5.12.2010 Bohužel si nejsem jistý, zda za to mohou kroupy. |
 |
Fréza na sníh, když je velký mráz, 3.12.2010 Docela mě překvapuje, jaké problémy jsou se sněžnou frézou, tedy s motorem, který by měl být stavěný jen na provoz v mrazech?! |
 |