|
Příspěvky uživatele - 24.183
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Destilační přístroj, 23.1.2011 Slivovice se pije při pokojové teplotě. Chlazené se pijí jen průmyslově vyráběné slivovice, které jsou při pokojové teplotě nepoživatelné. |  | Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?, 22.1.2011 Kdo říká, že na černo? Přečtěte si v zákoně, kolik může za rok vypálit v legální pálenici jedna rodina. Pokud toto množství každý rok uloží do archivu, může mít po čase ve sklepě třeba tisíce litrů naprosto legálně. Asi je dobré si také schovávat... celý příspěvek > |  |
|  | Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?, 22.1.2011 TO: host - xxx.xxx.151.252
Kde berete tu jistotu, že rozumný člověk doma nemá 17,5L aa? Každý, kdo alespoň trošku dělá do slivovice, má doma mnohem víc. Uvědomte si, že 17,5L je při 1frťanu denně roční spotřeba pro 2 lidi (počítáno po naředění... celý příspěvek > |  | Legální znečištění zahrady, 21.1.2011 V Čechách to sice vyzní hodně humorně, to uznávám, ale mohu vás ujistit, že např. v GB je dlouhodobá kontaminace loveckých revírů olověnými broky chápána jako vážný problém.
Fakt, že něco je v našem kocourkově k smíchu, ještě neznamená, že... celý příspěvek > |  | Roubování na vzrostlejší ptáčnici, 19.1.2011 před třemi roky jsem podobně velké ptáčnici odřízl většinu koruny. Do další sezony obrost kmen vlky, několik z nich jsem narouboval kopulací a teď mám celkem pěkný stromek se třemi odrůdami třešní na jednom kmeni. Rány po odříznutých větvích se... celý příspěvek > |  | Doporučili byste mi tenhle skleník?, 15.1.2011 Možná se mýlím, ale omezení nadmořské výšky má podle mého názoru souvislost s únosností střechy skleníku. Větší nadmořská výška znamená vyšší namáhání konstrukce vahou sněhu. Existují na to tabulky. |  | Doporučili byste mi tenhle skleník?, 13.1.2011 To: Janča
teplotu samozřejmě měřím suchým teploměrem, chráněným před větrem a sluncem. Skleník stojí na volném prostranství, je zahlouben asi 30cm pod terén, toť vše. Základy z betonových bednících tvárnic do nezámrzné hloubky. Je to výrobek... celý příspěvek > |  | Doporučili byste mi tenhle skleník?, 9.1.2011 Pane Jančo, musím nesouhlasit s vaším tvrzením o stejné teplotě ve skleníku a venku během noci. Mám skleník se sklem, a min/max teploměr ukazuje min. (noční) teploty vždy alespoň o 5-8C vyšší než je teplota venku. Tak tomu bylo i v předchozích... celý příspěvek > |  | Koupit zahradu?, 2.1.2011 Pokud vás zahradničení baví, tak není co řešit a kupte to. Já jsem před časem kupoval 500m2 za 200 000Kč i s domem na zbourání a nelituji. V mém případě se navíc jednalo o pozemek sousedící s mým. |  | Koupit zahradu?, 2.1.2011 Přesně tak jak píše pan Vysloužil. Zahrada vás musí bavit, pro uložení peněz to není ideální. Ale pokud je zahradničení váš koníček, cena nějakých 200kč za metr není špatná. |  |
|  | Mrazem zoztrzena terasa, 2.1.2011 Chyba pravděpodobně nastala v tom, že do zásypu terasy teklo více vody, než stihlo vytékat a potom přišel mráz. Máte kolem toho kamenného soklu udělanou pořádnou drenáž? |  | Současná teplota ve skleníku, 2.1.2011 Já mám skleník postavený na volném prostranství, uvnitř min/max teploměr a docela mě překvapuje denní teplota o cca 8-10C vyšší než venkovní i při zatažené obloze. Minima jsou asi o 5C vyšší než venkovní teplota, velký vliv má vítr. |  | Rosení v udírně, 31.12.2010 Pokud vše ostatní funguje jak má, nemyslím, že by srážení vlhkosti na dvířkách bylo třeba řešit. Jedině je třeba pohlídat, aby vlhkost neskapávala na maso. |  | Řez - střih, 29.12.2010 V prosinci stříhám révu "na hrubo". To znamená, že dám pryč nevyzrálé, suché výhony a výhony, které musí pryč celé. Až budu stříhat načisto v únoru, půjde to rychleji od ruky. V únoru už není tolik času jako kolem vánoc. |  | Stepit alebo vysadzat?, 22.12.2010 Záleží na stavu stávajících keřů, já bych to zkusil půl na půl. Na druhou stranu, 40 roků není tak málo, pokud vám nevadí několikaletý výpadek úrody, tak zasaďte vše nové a máte hotovo do konce života. |  |
 |
|
|
|