Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Několik roubovacích rad do začátku, 14.2.2011
Nikdy jsem neměl problémy s kopulací ani pokud byla podnož výrazně silnější než roub. Pokud je podnož několikanásobně silnější, potom raději počkat a roubovat v květnu za kůru.
Několik roubovacích rad do začátku, 14.2.2011
pro 47.90:  chybí info o jaký druh dřeviny se vám jedná a jaké jsou průměry podnože a roubu. Já bych pravděpodobně použil kopulaci,  je to jednoduché, a spolehlivé.
Několik roubovacích rad do začátku, 13.2.2011
No, pár videí jsem si zkouknul a mé pocity jsou dost rozporuplné. Obávám se, že v některých přpadech se jedná spíš o odstrašující příklady než o seriozní návody pro začátečníky.
Kolik kg ovoce na 1l pálenky, 11.2.2011
Jak správně uvedli kolegové přede mnou, záleží na požadovaném procentu alkoholu v pálence a na cukernatosti ovoce. Většinou se to pohybuje mezi 10-15kg pro 50% pálenku, ale je to jen orientační údaj. 
Několik roubovacích rad do začátku, 11.2.2011
Na slivoních a meruňkách jsem se učil a naučil roubovat asi před čtyřmi roky. Drtivou většinu roubuji obyčejnou kopulací, jen opravdu velké větve za kůru. Pro kopulaci je nejlepší termín začátek března, nesmí mrznout ani pršet. Po vystřídání... celý příspěvek >
Vari - volnoběžná poloha pro jízdu vpřed, 7.2.2011
V lepším případě jde o zatuhlé mazivo, ale většinou jsou omleté zářezy do kterých zapadá kolík. Stačí prohodit díly mezi kolama a je to. Mě to poslední dobou škube řidítky také, ale prohození dílů už před pár lety proběhlo....
Štěpařský vosk ztuhl, 7.2.2011
stačí ho na chvilku hodit na vařič a ohřát. Já vosk už roky nepoužívám, vystačím si s pvc páskou a stromovým balzámem.
Stepenie do hlôhu, 6.2.2011
Bohužel nevím,  zda "hlohyne" znamená česky hloh, nebo hlohyně. Pokud je to hloh, minulý rok jsem to zkusil a roub bez problémů přirostl.
Chci novou meruňku, 6.2.2011
Co se listovky týče, pokud jí dáte hodně, bál bych se, že zemina bude lehká až moc a stromek bude po vysazení trpět suchem.
Chci novou meruňku, 6.2.2011
Minulý rok jsem z meruněk a švestek nesklidil vůbec nic, doufám že letošní rok bude pro meruňky dobrý. Čekám první úrodu od přeroubovaných i nově vysazených stromů, snad se tento rok dočkám!
Jak upravit vozík za auto (koule) pro fungující připojení za Vari nebo Agzat?, 6.2.2011
Já jsem to vyřešil výrobou sulky. Vzadu má sulka jak kouli, tak závěs pro Vari, takže není problém připojit cokoliv a bez úpravy.
Slivovice od Jelínka, 31.1.2011
Na rozdíl od vína, kde tomu tak zatím není, v pálence jsem již roky plně soběstačný a je mi celkem jedno, pod jakým názvem a s jakým obsahem brambor. lihu průmyslové lihovary prodávají svou produkci
Boj se spodní vodou, 30.1.2011
Drenáž je nejlepší řešení vašeho problému, ale nevím zda nebude problém ji dodělávat dodatečně.
Jablečný burčák, 25.1.2011
Stočte to z kalů, dejte do přiměřeně velké nádoby (musí být plná). Po pár týdnech zkontrolujte zda je potřeba stočit ještě jednou a můžete lahvovat.
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?, 25.1.2011
to: julius novosad aa snad nikdo nepije, proto jsem to přepočítal na 50%... díky tomu to vyšlo na dva lidi za rok  
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika