Příspěvky uživatele - 153.220

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rez na čapíky, 13.3.2011
Dnes som ostrihal starší koreň (odroda Rhea) na pergole. Nevidel som ani plač ani slzy. Pritom hlavný kmeň už je hrubý ako ruka a na vodu v tomto roku narazíte už v metrovej hĺbke. Všetky rezné plôšky boli svetlozelené a suché. Rhea podobne ako... celý příspěvek >
Ako strihať?, 13.3.2011
Dobrý deň, Gipsy! Ideálna by bola návšteva priamo u Vás. Text návodu na fóre by bol rozsiahly a mnohých by nudil, alebo provokoval. Každý totiž máme svoj "rozum"a prístup k problému. Čítaním príručiek a brožúr priveľa nezískate. Veľa "zásad" je už... celý příspěvek >
Ako strihať?, 13.3.2011
Máte pravdu Lído, ešte môžu dôjsť mrazy. Záleží, v ktorej oblasti broskyne pestujete. U nás je teplejšie, takže som to risknul a išiel som s nožnicami do koruny čerešne a marhule už minulý víkend. Nebojím sa glejotoku, rezné plôšky od nožníc sú malé.... celý příspěvek >
Ako strihať?, 12.3.2011
Dobrý deň! Škoda, že ste vlani cez leto rastnúcu korunku trochu nepreriedil a nenechal iba niekoľko budúcich kostrových konárov. Narástli Vám "košťatá" z tenkých výhonkov. Dôležité je v tomto štádiu aj dostatok vody v čase sucha a kvalitné hnojenie,... celý příspěvek >
Zákrsek, 12.3.2011
S rezom čerešne mám dobré skúsenosti a glejotok žiadny. Na jar stačí zakracovať konárky a konce kostových konárov. So zakracovaním zelených konárov pokračujem aj cez leto. Väčšie konáre odstraňujem na vetvový krúžok po obratí úrody, rany sa stihnú do... celý příspěvek >
Zákrsek, 11.3.2011
Pán diskutujúci č.235.249 píše, že sa rezom nedá strom udržať malý. Neviem, čo má na mysli pod pojmom malý, ale mne sa zatiaľ korunu sorty Kordia na klasickom podpníku darí "udržať na uzde." Zimným a letným rezom. Napriek tomu že kmeň má výšku takmer... celý příspěvek >
Stříhat nebo nestříhat?, 11.3.2011
Pani Jana, dopĺňam radu, ktorú som Vám písal po 15.hod.: Spodné 3 bočné som radil odstrániť preto, aby ste mali vyšší kmienik-cca 80 cm. Aj tak majú spodné konárky veľký úhol odstupu, takže miazga by išla hlavne hore do konárov s ostrejším úhľom.... celý příspěvek >
Jaký druh Slivoně, 11.3.2011
Ak máte pán Václav problém s vysokou spodnou vodou, tak studený vlhký íl životaschopnosti podpníkom veru nepridá. Písal som, že sme terasovali na svahu, takže dážďová voda sa nedržala v zóne koreňov, ale stiekla dole. Zrejme je dôležité aj minerálne... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 11.3.2011
Syllit, Delan a podobné prípravky sa používajú vo fázi, keď už sú broskyňové puky narašené. Ak by ste v tomto čase použil 4-5% Sulku, mohol byste mladé lístky popáliť. Keď Sulku nariedite, aby lístky nespálila, stráca účinnosť na kučeravosť. Veľa... celý příspěvek >
Wimpi, ak ste si ten vykričník bral osobne, potom sa Vám ospravedlňujem. Chcel som tým iba pána, čo žiadal radu ohľadne kombinovaného postreku, odradiť od riešenia problémov likvidácie hmyzích škodcov pomocou Sulky. Hmyz (po latinsky Insecta), medzi... celý příspěvek >
Posielam radu diskutujúcemu č.121.238: Ak nebývate na južnom Slovensku, nič ste nezmeškal. Pred týždňom, keď sa prudko oteplilo na +12, som striekal Kuprikolom prvý raz, dnes sa oteplilo na +13 a zvyšok Kuprikolu v postrekovači som prsknul ako druhý... celý příspěvek >
Stříhat nebo nestříhat?, 11.3.2011
Dobrý deň! Semenáč broskyne Vam bude rodiť a ak bola kôstka z veľkého plodu, s vysokou pravdepodobnosťou budete oberať aj veľké plody. Prvé 3 bočné konárky odspodu odstráňte pri kmienku, ostatné bočné treba skrátiť o 1/3 za púčikom smerujúcim von z... celý příspěvek >
Jaký druh Slivoně, 10.3.2011
V r.1986 sme na svahu v ťažkej ílovitej pôde zakladali osadu. Buldozer sterasoval lúku a obnažil gitovitú spodinu, do ktorej sme sadili nielen ovocné stromčeky, ale s pomocou krompáča aj zemiaky. Zemiaky narástli ako noha veľké a stromkom, najmä... celý příspěvek >
Roubování, 10.3.2011
Dobrý deň! Súhlasím s pánom AB, že niektorým odrodám hrušiek duľa ako podpník nešmakuje. V literatúre si môžete nalistovať, ktoré sorty majú k dule minim. afinitu. Duľovec je iný botanický druh ako duľa (podobne ako hloh x hlohyňa), ale rozhodne by... celý příspěvek >
Jak ostříhat?, 10.3.2011
Dobrý deň! Myslím si, že najlepšie Vam radí pán Balina. So zimným rezom opatrne a čo najneskôr. O mesiac by som zakrátil letorasty cca o 20% a iba mierne presvetlil. Mám dobré skúsenosti s ohýbaním a vyväzovaním letorastov cez leto. Strihom iba... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika