Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Podnože ze šedesátých let, 15.10.2010
   Tyto podnože v 60. letech již existovaly, to je jasné. V 70. letech byla velmi častá podnož M IV, alespoň většinu stromků jabloní tehdy koupených jsem měl právě na ní. Dnes už ji vidět není.    Možná je příčina jinde. V 60 a... celý příspěvek >
Škůdce na jabloni, 14.10.2010
To, že pod kůrou naleznete biotického škůdce nemusí znamenat, že je prvotní příčinou odumření stromku. Možná napadá až namrzlá, oslabená či odumírající pletiva.    Málokterý hmyz napadá stejně ochotně mrtvé dřevo (kůru, kambium) jako živé... celý příspěvek >
Dublet, 14.10.2010 Obsahuje fotku
Mě těch odrůd začínajících na D zklamalo víc. Doris přesně pro totéž - kyselá chuť, taktéž Dione, Dolores - malé plody, atd. Zato Diadém je nedoceněné jablko, stejně jako chuť Diamantu je víc než zajímavá.  Dublet taky patří k těm lepším.
Dublet, 14.10.2010 Obsahuje fotku
Letos jsou moc pěkné
Jake ovocne stromy do zahrady u RD, 14.10.2010
A chceme srdcovku... Co si představujete pod pojmem srdcovka? Tak se dnes nazývají měkké skoré třešně bez ohledu na velikost a tvar.    není lepší zasadit třešeň jen jednu, třebas samosprašnou?
Jake ovocne stromy do zahrady u RD, 14.10.2010
Výběr třešní bych přehodnotil 1. Karešova je nejbujněji rostoucí odrůda vůbec, bez ohledu na slabší podnož Colt 2. Obě odrůdy zrají zhruba ve stejnou dobu, což, pravda, není moc výhodné.Počátkem června všechny plody nesníte a pak budete celé léto... celý příspěvek >
Můžu zasadit jahody po česneku?, 14.10.2010
Proč by to nešlo? Dobré je před výsadbou jahod záhon dobře pohnojit
Škůdce na jabloni, 14.10.2010
Problém nebude v hromadě větví za vesnicí, spíš ho hledejte na své zahradě. Namátkou - vysoká hladina spodní vody, těžká půda, hluboko zasazený stromek, přehnojení dusíkem,  mrazová kotlina, nevhodně zvolená podnož a odrůda, atd.
Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred, 14.10.2010
Já si naopak myslím, že postupné nakvétání školkařský trik je. Jediný smysl by měla meruňka s pozdním kvetením, která by unikla brzkým mrazům ještě v pupenech. V postupném nakvétání žádný smysl nevidím. Přijde-li mráz v době, kdy kvetou poslední... celý příspěvek >
Spartan, bohemia, 13.10.2010
To nelze říci, jak vysoký strom bude. Ve studené poloze a na špatné půdě to bude 2,5m vysoký zákrsek (měl jsem takový), v Polabí či na Slovácku to může být veliký strom. Čím bujnější podnož, tím větší sklon ke zmenšování plodů, což ze Spartana,... celý příspěvek >
Jake ovocne stromy do zahrady u RD, 13.10.2010
Nu, nevím, jestli plocha 16 x 14m je to pravé pro paw paw, tomel, kiwi, moruši.   Co se týče odrůd - tak jako jsem přirozeným odpůrcem sloupových tvarů třešní, švestek a jabloní balerin, tady bych se k nim asi přiklonil.
Jablkovice - jak na ni?, 12.10.2010
Díky za toho Vševěda, je hezké, že umíte na druhé najít tak trefné přezdívky, škoda jen, že sám se podepsat neumíte.    Budete se divit, jablka před drcením (na rozdíl od švestek) umývám. Především proto, že mám již pár dní předem... celý příspěvek >
Rybíz - množení, 12.10.2010
Při výsadbě bych pro úspěšné zakořenění nepoužíval žádné chemické hnojivo, ani hnůj. Jenom kvalitní zeminu a kompost.  Až keře na jaře porostou a budou potřebovat zálivku,  je možné přihnojit slabším hnojivým roztokem. Sám to ale... celý příspěvek >
Angrešt a rybíz, 11.10.2010
Nemám nic proti keřovým angreštům, jsou dlouhověké, snadno se, množí, kvalita plodů je stejná. Vyžadují ale dokola podpěru, jinak se válí po zemi. Neviděl jsem angreštové plantáže, ale měl jsem za to, že i ve velkovýsadbách se pěstuje na stromcích.
Šípkovica ako ma to, 11.10.2010
Nepřipadne mi,  že by měl šípek nějak výrazné aroma. A že by 50%ní destilát, ať je z čehokoli, chutnal ženám,  tomu vážně nevěřím.   
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika