|
Fagus sylvatica Michal Red, 16.10.2009  Ano, mutace od buku vznikají a zanikají. Tohle jsem třeba našel v lese. |
 |
Jak zničit semena plevelů v půdě, 15.10.2009 Nejlepší herbicid je motyka.
Jinak zajímavé jsou experimenty s letničkovými záhony z přímých výsevů. Funguje to tak, že na zem dáte papír nebo jiný propustný materiál. Navrch nasypete vrstvu propařené zeminy či koupeného substrátu. Plevel zde nemá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vybírám nové stromky - prosím o Váš názor, 15.10.2009 Dicolor je zimní hruška. Je drobnější, ale chutná. Pokud uděláte probírku bude ok. Erika je jedna z nejchutnějších hrušek. Pokud chcete hrušku co vydrží ve sklepě jako jablka tak bude dobrá Bohemica.
Jen nevím jestli vám ty zimí odrůdy na tom... celý příspěvek > |
 |
Dub červeny, 14.10.2009 Hančo, nevím to uplně přesně, ale tuším že křídlatka je dvoudomá a od jednoho z druhů jsou zde zavlečeny jen samci... Jestli je to jinak, tak mě jistě někdo z místních ochranářů opraví.
Jinak souhlasím s tím, že domácích dřevin není moc. Problém... celý příspěvek > |
 |
Přežije čarovějník?, 14.10.2009 No, mě to připomíná spíš cypřišek. A co ty bílé tečky. Nemáte na tom puklice nebo jiný savý hmyz? |
 |
Zanedbaná zahrada - co dělat?, 12.10.2009 Jste na dobré cestě. Většina lidí nejdřív kácí a až pak přemýšlí.
Doporučuji se podivat na vhodnou literaturu. Třeba od Johna Brookse vyšla kniha "Všechno o zahradě" I přes tento nesmyslný název je to dobrá kniha, která vám ukáže jaké máte... celý příspěvek > |
 |
Co na záhon s azalkami?, 11.10.2009 A co takle něco k jídlu. Třeba kanadskou borůvku. |
 |
Jak hluboko zasadit jabloň?, 8.10.2009 Utopený stromek hlavně zpravokoření. S podnoží M6 jsem se nikdy nesetkal |
 |
Co je za odrůdu?, 5.10.2009 Dobrá, Na tom Boskoopu netrvám. Klidně by to mohla být Coulonova reneta, Kožená reneta zimní, Kožená reneta podzimí, Parkerovo...
Na první pohled mi to ale připadá jako Boskoop. Otevřete pomologický atlas a podívejte se na znaky plodů a stromu... celý příspěvek > |
 |
Co je za odrůdu?, 4.10.2009 1. Starking
2. Boskoop
3. Kalvil červený podzimní. |
 |
|
 |
Porovnání plodů, 3.10.2009 Já zas nedám dopustit na JG. Vynikající odrůda. Plodí hojně a pravidelně i na neřezaných stromech. Jeden z nejlepších opylovačů. Je trochu kyselejší. Chce to ale vychytat sklizňovou zralost.
Ten Diadém neznám.
V letních odrůdách je dost široký... celý příspěvek > |
 |
Kolik maliníku a stále stejná borůvka, 3.10.2009 Maliny jsou jednou plodící, remontantní a poloremontantní. Podle typu odrůdy volíme řez.
Řez bych ale přednostně prováděl na podzim. v usychajících výhonech přezimují problematické choroby a škůdci |
 |
Co to je?, 1.10.2009 Souhlasím s panem Vysloužilem. Ty zadeček, hruď a nohy jsou z roháče. Hlava je vyrobena.
Byla tu i zmínka o vývojových stádiích. U brouků se z larvy vyvine dospělec, který dál neroste a paroží neshazuje. |
 |
Lišejníková kolečka na kameni, 30.9.2009 Dřív se používaly různé škrabky. Staří ovocnáři myslely, že lišejník škodí.
Kmeny se škrabaly takovým trojůhelníčkem na tyčce. Pak se ještě kmeny natíraly vápnem. Bylo to opatření proti mrazovým deskám a proti přezimujícím škůdcům. Myslím, že... celý příspěvek > |
 |
Rubín naroubovaný na starším stromě, 30.9.2009 Zkuste Rubinolu. Je to podobný divočák a netrpí tak moc strupovitostí.
Přeroubování stromu bych dělal naráz.
Když má tak moc přírůstků, dávejte víc delších roubů. Strom se snaží rychle obnovit původní objem koruny.
Můžete řezat, nebo čekat až se... celý příspěvek > |
 |