|
Příspěvky uživatele - 157.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 12.12.2010 Taková dešťová voda je závadná! Voda zachycená ze střechy s asfaltovou krytinou (ať už ve formě pásů nebo šindelů) má tyto vlastnosti:
je nahnědlá (něco se do ní z krytiny rozpouští)
u rajčat, zalévaných pouze touto vodou se kroutí... celý příspěvek > |  | Kiwi odroda Jenny, 6.12.2010 Bohužel, naletěl jste na obvyklou propagandu. Aby tato aktinidie kvetla, musíte ji řezat jako vinnou révu (kvete na jednoletých výhonech rostoucích z dvouletého dřeva) a i když je uváděna jako samosprašná, plodí ve větší míře, jen když roste poblíž... celý příspěvek > |  |
|  | Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 1.12.2010 Zachytávám dešťovou vodu ze střechy, kryté asfaltovými pásy z modifikovaného asfaltu (něco jako kanadský šindel). Je tato voda použitelná (nezávadná) pro zalévání užitkových rostlin (včetně brambor a zeleniny)? Pokud ne, je použitelná aspoň pro... celý příspěvek > |  | Preventivní ošetření sazenic před výsadbou, 16.7.2010 Lze preventivně a pokud ano, tak jak před výsadbou ošetřit zakoupené prostokořenné sazenice, abych si nezavlekl do vinice révokaze, vlnovníka a hálčivce? Stejnou otázku mám i ohledně plísně a padlí révového. Za rady děkuje jenamater. |  | Odnožování rakytníku, 23.6.2010 Měl jsem stejný problém, tři keře rakytníku mi "zamořily" odnožemi 100 m2 zahrady a nenašel jsem jiné řešení, než je zlikvidovat, přestože plodily výborně. Dokonce podrůstaly pod betonovou podezdívkou k sousedům. Marně jsem se pídil po... celý příspěvek > |  | Vzdálenost při výsadbě bujně rostoucích odrůd, 9.3.2010 Chci vysadit řadu bujně rostoucích odrůd (Augustin, Talisman, Arkadia a pod.) a pěstovat je na středně vysokém vedení jako dvouramenné kordony s řezem na čípky. Marně hledám na internetu doporučené vzdálenosti v řadě. Mělo by to být 3m, 4m... celý příspěvek > |  | Gročanka, Festivalnyj, Arkadia, 9.3.2010 Festivalnyj mě zklamal nízkými výnosy, jinak bez problémů, uvažuju o náhradě jinou odrůdou. Arkadia (na pergole): nádhera, zdravý bujný růst při běžném ošetření proti houbovým chorobám, nádherné hrozny a krásné velké listy, 350 mnm. |  | Kočka na zahradě, 29.1.2010 Považuji za zbytečné podrobně reagovat na tento příspěvek, nicméně pokud by si někdo chtěl ověřit správnost mých tvrzení a považoval by snad web PřF UK za nedůvěryhodný, může si je ověřit např. zde. Pro zajímavost, v USA se uvádí asi 60 milionů... celý příspěvek > |  | Kočka na zahradě, 28.1.2010 Toxoplasma gondii je původcem onemocnění zvaného toxoplazmóza. U člověka probíhá ve většině případů podobně jako běžné, chřipce podobné virové onemocnění, za něž bývá často chybně diagnostikována. Po odeznění příznaků akutní infekce přežívá parazit v... celý příspěvek > |  | Založení tažňů, 26.1.2010 Doporučuji tento postup: v prvním roce vypěstovat jeden výhon, který se vyvazuje po 10 cm k tyčce, aby byl rovný. Pokud naroste tak, aby byl silný aspoň jako tužka a dlouhý aspoň1,5 m, pak jej v předjaří zkrátíte tak, aby nad plánovanou výškou kmínku... celý příspěvek > |  |
|  | Réva a břidlice, 24.1.2010 U většiny hybridních odrůd lze najít informaci, zda jsou pravokořenné sazenice ohroženy révokazem nebo ne a často i informaci, zda jsou pravokořenné sazenice lepší nebo horší než štěpované z hlediska plodnosti atp. Kromě toho některé hybridy, např.... celý příspěvek > |  | Domácí pivo, 18.1.2010 Vlastní zkušenost s vařením piva nemám (dávám přednost vínu), ale moje babička před cca 50 lety vařila doma černé pivo. Šlo o chudou venkovskou rodinu, postup si nepamatuji, ale zcela určitě nevyžadoval drahé zařízení, ani příliš práce. Ostatně proto... celý příspěvek > |  | Co je to za vadu či chorobu, 17.1.2010  Na oškrábaných bramborách jsou vidět tmavé tenké čáry jdoucí do hloubky (nepravidelné "mramorování"). Neví někdo, co je to za vadu či chorobu? Děkuji, jenamater. |  | Teréz, Augusteller - fa Starkl, 17.1.2010 Teresa - pozdně zrající, velmi velké hrozny i bobule, nenáročná na půdu, odolná vůči mrazu i chorobám, vhodná jen do teplé chráněné polohy.
Augusteller - raná odrůda, velké hrozny i bobule, odolná vůči chorobám, ale málo odolná proti mrazu, vhodná... celý příspěvek > |  | Talisman - jaký opylovač použít?, 9.1.2010 Nevíte někdo jaké odrůdy révy jsou vhodné jako opylovač pro odrůdu Talisman a v jaké minimální vzdálenosti by měly být, aby došlo k dostatečnému opylení? Děkuje jenamater. |  |
 |
|
|
|