Příspěvky uživatele - 157.82

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 12.12.2010
Taková dešťová voda je závadná! Voda zachycená ze střechy s asfaltovou krytinou (ať už ve formě pásů nebo šindelů) má tyto vlastnosti: je nahnědlá (něco se do ní z krytiny rozpouští) u rajčat, zalévaných pouze touto vodou se kroutí... celý příspěvek >
Kiwi odroda Jenny, 6.12.2010
Bohužel, naletěl jste na obvyklou propagandu. Aby tato aktinidie kvetla, musíte ji řezat jako vinnou révu (kvete na jednoletých výhonech rostoucích z dvouletého dřeva) a i když je uváděna jako samosprašná, plodí ve větší míře, jen když roste poblíž... celý příspěvek >
Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 1.12.2010
Zachytávám dešťovou vodu ze střechy, kryté asfaltovými pásy z modifikovaného asfaltu (něco jako kanadský šindel). Je tato voda použitelná (nezávadná) pro zalévání užitkových rostlin (včetně brambor a zeleniny)? Pokud ne, je použitelná aspoň pro... celý příspěvek >
Preventivní ošetření sazenic před výsadbou, 16.7.2010
Lze preventivně a pokud ano, tak jak před výsadbou ošetřit zakoupené prostokořenné sazenice, abych si nezavlekl do vinice révokaze, vlnovníka a hálčivce? Stejnou otázku mám i ohledně plísně a padlí révového. Za rady děkuje jenamater.
Odnožování rakytníku, 23.6.2010
Měl jsem stejný problém, tři keře rakytníku mi "zamořily" odnožemi 100 m2 zahrady a nenašel jsem jiné řešení, než je zlikvidovat, přestože plodily výborně. Dokonce podrůstaly pod betonovou podezdívkou k sousedům. Marně jsem se pídil po... celý příspěvek >
Vzdálenost při výsadbě bujně rostoucích odrůd, 9.3.2010
Chci vysadit řadu bujně rostoucích odrůd (Augustin, Talisman, Arkadia a pod.) a pěstovat je na středně vysokém vedení jako dvouramenné kordony s řezem na čípky. Marně hledám na internetu doporučené vzdálenosti v řadě. Mělo by to být 3m, 4m... celý příspěvek >
Gročanka, Festivalnyj, Arkadia, 9.3.2010
Festivalnyj mě zklamal nízkými výnosy, jinak bez problémů, uvažuju o náhradě jinou odrůdou. Arkadia (na pergole): nádhera, zdravý bujný růst při běžném ošetření proti houbovým chorobám, nádherné hrozny a krásné velké listy, 350 mnm.
Kočka na zahradě, 29.1.2010
Považuji za zbytečné podrobně reagovat na tento příspěvek, nicméně pokud by si někdo chtěl ověřit správnost mých tvrzení a považoval by snad web PřF UK za nedůvěryhodný, může si je ověřit např. zde. Pro zajímavost, v USA se uvádí asi 60 milionů... celý příspěvek >
Kočka na zahradě, 28.1.2010
Toxoplasma gondii je původcem onemocnění zvaného toxoplazmóza. U člověka probíhá ve většině případů podobně jako běžné, chřipce podobné virové onemocnění, za něž bývá často chybně diagnostikována. Po odeznění příznaků akutní infekce přežívá parazit v... celý příspěvek >
Založení tažňů, 26.1.2010
Doporučuji tento postup: v prvním roce vypěstovat jeden výhon, který se vyvazuje po 10 cm k tyčce, aby byl rovný. Pokud naroste tak, aby byl silný aspoň jako tužka a dlouhý aspoň1,5 m, pak jej v předjaří zkrátíte tak, aby nad plánovanou výškou kmínku... celý příspěvek >
Réva a břidlice, 24.1.2010
U většiny hybridních odrůd lze najít informaci, zda jsou pravokořenné sazenice ohroženy révokazem nebo ne a často i informaci, zda jsou pravokořenné sazenice lepší nebo horší než štěpované z hlediska plodnosti atp. Kromě toho některé hybridy, např.... celý příspěvek >
Domácí pivo, 18.1.2010
Vlastní zkušenost s vařením piva nemám (dávám přednost vínu), ale moje babička před cca 50 lety vařila doma černé pivo. Šlo o chudou venkovskou rodinu, postup si nepamatuji, ale zcela určitě nevyžadoval drahé zařízení, ani příliš práce. Ostatně proto... celý příspěvek >
Co je to za vadu či chorobu, 17.1.2010 Obsahuje fotku
Na oškrábaných bramborách jsou vidět tmavé tenké čáry jdoucí do hloubky (nepravidelné "mramorování"). Neví někdo, co je to za vadu či chorobu? Děkuji, jenamater.
Teréz, Augusteller - fa Starkl, 17.1.2010
Teresa - pozdně zrající, velmi velké hrozny i bobule, nenáročná na půdu, odolná vůči mrazu i chorobám, vhodná jen do teplé chráněné polohy. Augusteller - raná odrůda, velké hrozny i bobule, odolná vůči chorobám, ale málo odolná proti mrazu, vhodná... celý příspěvek >
Talisman - jaký opylovač použít?, 9.1.2010
Nevíte někdo jaké odrůdy révy jsou vhodné jako opylovač pro odrůdu Talisman a v jaké minimální vzdálenosti by měly být, aby došlo k dostatečnému opylení? Děkuje jenamater.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika