|
Příspěvky uživatele - 40.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak odpeckovat 100 kg třešní?, 18.5.2012 Drtím třešně nerezovou míchací metlou do vrtačky a tím je rozmixuji v 20 litrovém kbelíku a oddělím pecky a při tom je nerozdrtím, pak s tím šup do sudu! A ve vašem případě, to pak přes síto přepasírujte v rukavicích a je to! |  | Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 29.3.2012 Zdravím, pěstoval jsem ji již od r. 1991, kdy byla zapsána do LPO. Měl jsem ji zhruba 10 let, na merunkovém semenáči, v písčité půdě. Kvetla málo a plodila velice slabě, i když plody byly velké a atraktivně červeně vybarvené, navinulejší, typ... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 29.3.2012 Naprostý souhlas, ukazuje se že lze s úspěchem využívat české šlechtění, ač není často pohledově tak atraktivní jako francouzské novinky. U nás se po zimě vysypaly květní pupeny nejen u Pincotu, ale také u tomcotu a Robady.Zatímco taková Leala,... celý příspěvek > |  | Tomka vonná, 22.3.2012 Slyšel jsem, že tomka vonná (Anthoxanthum odoratum) stejně jako mařinka vonná (Galium odoratum) mají jsou-li macerovány v alkoholu afrodiziakální účinky. Proto prý zakázali mnichům jejich představení je přidávat do vína. Možná to způsobuje ten... celý příspěvek > |  | Aprimira, 15.3.2012 Zdravím,
aprimira je mirabelka, ne kříženec. Je to zase reklama. |  | Vaše zkušenosti - Pražákovi Droždín u Olomouce?, 8.3.2012 Zdravím,
aniž bych chtěl dotyčné firmě nadržovat, tak musím konstatovat, že výše uvedené problémy se stromky nemusí souviset jen s prodejcem. Ono se totiž někdy stane, že merunky školkař dobyde již začátkem října, popř. ještě chemicky odlistěné... celý příspěvek > |  | Porážka vietnamských prasat, 1.3.2012 je to tak pokud se pasou tak maji i pohyb a sadla je asi 2cm ale jak se zavrou do chlivku tak jenom lezej zerou a sadelnati ja jsem mel kompromis vybeh asi 5x5 m a kde si to mohli preryvat a dostavali vse co se vyplelo ze zahradky a i nespotrebovanou... celý příspěvek > |  | Znečištění vrtu utonulým hlodavcem?, 27.2.2012 pokud je tam spadla mys tak bude urcite plavat na hladine pokusil bych se ji vytahnout po vyndani cerpadla bych si sestrojil nejaky vhodny pripravek treba kousek plastove trubky ktera lehce projde vrtem a bude zavesena na dvou snurach jednou se... celý příspěvek > |  | Rezistentna odroda broskyne?, 13.2.2012 Souhlas, tyto bělomasky (Redwin, Primissima, Mayflower) sice toleranci mají, ale kvalita plodů často podřadná, jsou měkké a pouze k jídlu, neodlučitelné a vláknité.
Otázkou bude, jestli např. novější žlutomasé rumunské selekce (Tina, Dida)... celý příspěvek > |  | Kolik kg, 25.1.2012 sezere asi 2-3 kg a vytaha pod sebe 10 spravne by mela mi ad libitum sena ale je problem ze vsechno co vytahne z krmelce neskonci v koze tak je nejlepsi odhadnout deni davku a dat ji jenom to co opravdu sezere pokud bude mit cisto i pod krmelcem tak... celý příspěvek > |  |
|  | Odrůda Meruňky Leala, 10.1.2012 Zdravím, Lealu můžu doporučit, roste skutečně slaběji než např. Velkopavlovická, sice plod hůře vybarvuje ve švu, a je kropenatý, méně atraktivní než třeba Pinkot, ale zase odolnost v květu je velice dobrá a stromy poměrně spolehlivě plodí. Je... celý příspěvek > |  | Držák na pytle, 3.1.2012 ja uz leta pouzivam na pytlovani brambor kruh z pasoviny na trech nohach a zevnitr prehrnu okraj pytle a zajistm svorkama z prehnute paskovinky jako kolickama na pradlo vyska kruhu nad zemi musi odpovidat delce pytle aby se naplneny opiral o zem a... celý příspěvek > |  | Povolené a licenčne chránené odrody, 21.12.2011 Zdravím, souhlasím s předch. stanoviskem- rozdíl zdaleka není v tom papíře. Certifikovaný materiál může pocházet zkráceně pouze z uznaných matek, testovaných na virózy a pravidelně přehlížených, a je na něj přísnější legislativa, kdežto CAC-konformní... celý příspěvek > |  | Veecot (*Vineland, Ontário), 2.12.2011 jo, ještě jsem zapomněl-zdravotní stav byl vždy velmi dobrý, zdravý list, na monilii v květu středně citlivá. |  | Veecot (*Vineland, Ontário), 2.12.2011 Zdravím,
vecotku pěstuji již delší dobu, a nemůžu říci, že by byla mezi nejlepšími. Nejvíc bych ji asi vytknul horší chuť, menší velikost, není tak štavnatá, ale co horší- často měla na jaře vysoký propad květních pupenů, což si nedovedu dobře... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|