|
Poškození rajčete, 17.5.2011 když už stříkáte takhle brzo, tak byste měla zvolit déle působící přípravek a ne Champion co má OL 7 dní a je to čistě jen kontaktní přípravek
dle mne to děláte špatně, stříkat takhle striktně datumově bez rozmyslu čím a bez vlivu počasí není dobrá... celý příspěvek > |
 |
Zničená rajčata?, 17.5.2011 tipuji teplotní šok... byla rajčata "otužilá"? |
 |
|
 |
Poškození rajčete, 17.5.2011 střikala jste postřikem už teď? na začátku května?
to nedělejte... je to brzo a naopak rostlině můžete ublížit |
 |
Bily povlak na angrestu, 15.5.2011 tak za prvé máte štěstí, že vám neopadal díky mrazům
ale za druhé máte smůlu, neb tam máte padlí
okamžitě postřik Discus nebo Sulikol a podle potřeby opakovat
pokud to není už hodně zasaženo a do sklizně je dost času, dá se to zachránit
příště... celý příspěvek > |
 |
Ma zmysel kupovať weber? Existuju lacnejšie, 15.5.2011 tohle téma jsem tu řešil už před pár lety a zejména loni, to jsem přecházel z klasického grilu na gril plynový
závěr: nic jiného než Weber bych už nekoupil... |
 |
Kdy preventívní postřik rajčat?, 6.5.2011 je to závislé na počasí, ale obecně se doporučuje první preventivní postřik na konci června, Acrobat je asi nejvhodnější
a rozhodně jsem PRO preventivní postřiky, přílišná BIO snaha mi několikrát už připravila o část úrody... |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 1.5.2011 Praha - Začátek května přinese ochlazení, do hor sněžení a po ránu mráz.
Předpověď na příští týden říká, že od úterý je třeba na horách počítat s tím, že déšť bude padat spolu se sněhem a někdy mohou být srážky jenom sněhové.
Nejnižší ranní... celý příspěvek > |
 |
Dírky v ředkvičkách, 1.5.2011 já mám děravé listy, to dělají dřepčíci, plody jsem ještě nezkoumal |
 |
Chemická ochrana rajčat, 30.4.2011 připomíná mi to ten strašný loňský červen, nepamatuji takovou tragédii v úrodě rajčat jako právě loni... |
 |
Chemická ochrana rajčat, 30.4.2011 souhlas, Kuprikol prevence, Acrobat když už se něco děje a pak postupně když už nelze kvůli OL tak jiný s kratší OL |
 |
|
 |
Kroupy 24. 4. 2011, 30.4.2011  Veselí nad Moravou, kamarád už měl venku sadbu, rajčata... komplet vše k.o., i květy na stromech, atd... |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 29.4.2011 tak tak, jak jsem psal, není kam spěchat a celý příští týden přízemní mrazíci...
takže se obrnět trpělivostí a neuspěchat to!!! rajče vám to na pohled třeba přežije, ale zarazí se a už to pak nebude ono... |
 |
Reldan a Baycor?, 28.4.2011 oba jsou v práškové formě, takže já myslel prášky najednou nasypat do postřikovače a pak přidat vodu, nevidím v tom absolutně žádný problém |
 |
Reldan a Baycor?, 28.4.2011 v návodu na "zdravé jablko" je dokonce uvedeno, že prášek lze nasypat do postřikovače najednou a až potom zalít vodou |
 |
Moniliový úžeh, 27.4.2011 pro zajímavost: byl jsem dneska v jednom zahradnictví řešit možnou moniliózu na meruňce... prý tam denně chodí až 10 lidí a nosí jim větvičky na posouzení a v drtivé většině to NENÍ monilióza ale důsledek holomrazů po přechodném oteplení někdy v... celý příspěvek > |
 |