|
Kde sehnat cibule?, 27.8.2010 Hm, to je sice pravda, ale taky často realita neodpovídá popisu (o obrázku ani nemluvím). Teda je fakt, že loni byly tulipány skoro odpovídají, ale třeba směs vysokých narciců k řezu byla ve výsledku směsí 24 úplně stejných čistě žlutých a 1 čistě... celý příspěvek > |
 |
Mandelinka a brambory, 6.8.2010 dobry den mam take zkusenost za larva mandelinky, ktera spadne na zem se uz spatky na listy nedostane a uschne takze je staci oklepat a nemusi se sbirat to jsem zjistil pri prooravani |
 |
|
 |
Vodnice, 5.8.2010 Zdravím.
Tuto zeleninu jsme objevili až letos v zimě, je obecně taková zapomenutá. A je to škoda. Moc nám chutná, tak jsem sehnala semena k pěstování, narůžovělou odrůdu. Ale je to s nimi nějaké slabé, špatně lezou. Nevím, jestli je to zeminou nebo... celý příspěvek > |
 |
Poraďte mi prosím někdo ohledně wistarie, 3.8.2010 Wistarie je dřevina, která má dlouhou dobu juvenilního nefertilního stadia (pokud je ze semene) - dlouho od vyklíčení nekvete. To se dá zredukovat tím, že se naroubuje roubem z již kvetoucí rostliny. Takže můžete mít rostlinu ze semene - kvete i za... celý příspěvek > |
 |
Zálivka rajčat a paprik, 3.8.2010 Také jsem to tak letos udělala a jsem velice spokojena. Nemám tam víčko, voda možná proteče rychle, ale je přímo u kořenů, neteče po povrchu záhonu pryč. Šetří to čas i vodu. Zalévání jde rychle, můžu použít velkou konev, každá rostlina má přesnou... celý příspěvek > |
 |
Vodní gril, 2.8.2010 Zdravím.
Píšu jen, abych vám všem poděkovala za názory. Pod vlivem této diskuze a vašich uvedených zkušeností jsem rovněž zakoupila vodní gril. Včera jsme ho vyzkoušeli a je skutečně perfektní. Potvrdila se všechna zde uvedená plus, ve srovnání s... celý příspěvek > |
 |
Recepty na cuketu, 28.7.2010 My používáme cuketu asi nejčastěji strouhanou.
Nastrouhat cuketu na hrubém struhadle, nechat okapat nebo trochu vymačkat. Do toho přidat sůl, pepř, česnek, majoránku nebo provensálské, vajíčka (když jsou), anglickou na kostičky případně sýr... celý příspěvek > |
 |
Jakou vapku na čištění folie v jezírku?, 19.7.2010 Děkuji za rady, mám fólii Oase Alfafol 1mm. Nebo máte jiný tip, jak se zbavit hnědého pokryvu na fólii nebo ho na fólii při čištění jezírko nechat? |
 |
Tenké skořápky, 13.7.2010 nejlepsi je otlucena stara omitka ale chapu ze ne kazdy ma tu moznost reseni je koupit krmny vapenec v chovatelskych potrebach a pridat jemny pisek ja jim davam i popel ze dreva |
 |
Likvidace trávy kolem stromků, 13.7.2010 Kartony. |
 |
|
 |
Dobarvování vína, 13.7.2010 Některé modré odrůdy (nazývané barvířky) mají barvivo nejen ve slupce, ale i ve šťávě a jsou dost intenzivní. Je to třeba Neronet, Alibernet nebo Rubinet. Víno z nich opravdu silně barví jazyk i zuby, špiní oblečení. Obecně silná červená vína mohou... celý příspěvek > |
 |
Žlutá/oranžová trvalka nebo letnička, kterou nezničí slimáci, 9.7.2010 Vsadila bych na ty chlupaté. Třapatky, slunečnice, u mě nežerou ani krásnoočko, ale to vytrvalé. |
 |
Jakou vapku na čištění folie v jezírku?, 9.7.2010 Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu, jakou pořidit vapku (značku, typ) na čištění folie v jezírka, abych se zbavil řasy a dalších nečistot. |
 |
Koupání pro ptáčky na zahradě, 7.7.2010 Mám na vyvýšeném holém místě u plotu plastovou podmisku pod velký květináč, průměr kolem 40 cm. Každý den při zalévání naleju novou vodu. Na jedné straně je podložena kamínkem = zajištěná různá hloubka vody. Volný prostor okolo zabrání snaze... celý příspěvek > |
 |
Rycí vidle - které?, 1.7.2010 Zdravím.
Jaký je rozdíl v rycích vidlích? Vídám s plochými hroty a potom s hroty vyklenutými. Jaký je v tom rozdíl? A taky tří nebo čtyřhrotové. Na co víc hodí které? Nebo je to jedno? Můžete mi poradit? |
 |