|
Příspěvky uživatele - 92.43
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Veecot (*Vineland, Ontário), 2.12.2011  Už jsem to psal v jiném vláknu, je to má "nejstarší" meruňka, vytváří krásnou korunu, je relativně zdravá. Každým rokem krásně nakvétá, má ale obrovský propad květů a plůdků okolo 1cm (narozdíl od Pincotu nebo Dariny, kde co květ to plod - s trochou... celý příspěvek > |  | Uskladnění křenu, 1.12.2011 Já ho vydrhnu kartáčem, usuším, zabalím do papírového sáčku a vcelku šoupnu do ledničky. Vydrží dlouho. |  |
|  | Jak naložit maso na uzení, 1.12.2011 To se stává :) |  | Odruda merunky Pinkcot, 1.12.2011 Ještě doplňuji, že letos dala Vecotka 80 kg meruněk (a to ještě tak tři kyblíky shnily na stromě...). Lokalita Severní morava, půda jílovitá, chráněno domem proti průvanu, 320mnm...
Martin |  | Jak naložit maso na uzení, 1.12.2011 Pěkně popsaný postup, i já to tak dělávám. Pouze se mi zdá veliká koncentrace soli v láku. Já když zalévám, dávám 2 deka soli na litr (samosebou po předchozím naložení masa 2,5 deka soli na kilo masa).
Martin |  | Odruda merunky Pinkcot, 1.12.2011  Na obrázku je Pincot, teď ještě připojím obrázek svého asi 6 letý Vecotu. Letos Vecot "rodil" počtvrté. Martin |  | Odruda merunky Pinkcot, 30.11.2011  Osobně jsem zastáncem odrůdy Pincot, já jsem naprosto spokojený. Srovnávám s odrůdami Vecot, Bergeron, Darina. Jsem z okrajové části, Pincot krásně obrůstá plodonosným dřevem (narozdíl od Dariny), netrpí (jako jediná s výše uvedených) moniliou plodů... celý příspěvek > |  | Topení při uzení, 27.11.2011 Je to tak, já deset let zkouším různé receptury a postupy jak naložení masa, tak samotného uzení. Pravda, udím jen dvakrát do roka a letos ještě poprvé v nové udírně, ale o výsledku nepochybuji . |  | Topení při uzení, 27.11.2011 To jsem nenapsal. Děcka kolem lítají...
Douzuji na 70°C, 8-10 hodin. |  | Topení při uzení, 27.11.2011 Těch postupů je celá řada. Já je tak trochu střídám a kombinuji. Ještě jsem se nedopracoval k té výsledné variantě, o které bych mohl říct "už jedině tak". Například loni jsem solil nasucho - maso bylo super prosolené, avšak přesolené.... celý příspěvek > |  |
|  | Topení při uzení, 26.11.2011 Já udím pouze lehkým plamínkem, ale bude to ruzné, udírna od udírny. Hlavně konstrukce udírny rozhoduje o intenzitě topení. Když má někdo 5m kouřovod, tak může topit jak v kotelně, když má někdo dřevěnou udírnu s ohništěm pod bednou, tak musí... celý příspěvek > |  | Vhodnost dřeva z ořechu na uzeni, 21.11.2011 Včera jsem si říkal, že tady napíšu svá moudra, ale nakonec jsem si řekl, že nemá smysl se tím zaobírat. Pan Vysloužil slušně napsal to, co já bych tak hezky nenapsal. Udit ořechem nebo smrkem, to by mě (a doufám že v tom nejsem sám) nenapadlo. To už... celý příspěvek > |  | Opylovači Toptaste, 10.11.2011 Určitě budou. |  | Trativod, 8.11.2011 Aby trativod dával smysl a plně fungoval, musí okolní zemina vsakovat. Pokud máte slušné hydrogeologické podloží (štěrk, písky, prpůstná zem), tak často stačí vykopat vsakovací jímku kousek od domu a do ní svést dešťové vody. Pokud máte nepropustný... celý příspěvek > |  | Fantastická Konference, 8.11.2011 A je z nich výborná hruška. Taky je suším na křížaly - nemá chybu... |  |
 |
|
|
|