|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slimáci, 28.8.2010 Čekám, kdy nějaká podnikavá firma v PRC začně vyrábět akumulátorové nůžky na střihání slimáků vestoje. Hned bych si je koupil |  | Jaké odrůdy do 650 m n. m, 28.8.2010 Jabloně - Selena (Vanda), Jonalord, Rubín, možná některé z nových Kumštových odrůd (Blaník, Vltava, Tábor,...nemám vyzkoušené)
Hrušně: Konference, Thirriotova, Lucasova
Třešně: Kordia, Těchlovan
Možností je mnohem víc, výběr je široký. |  |
|  | Slimáci, 28.8.2010 Možné to je, ale vzhledem k tomu, že stejně slimáků mají i v zahradách bvez kompostu, nepovažuji to za důležité. Slimáci se umějí pohybovat a místa, kde mají potravu, najdou sami. |  | Kdy a jak namnožit mirobalán řízkováním, 28.8.2010 Slušně mi zakořeňovaly řízky odlámané od paty stromu - byla na nich vybělená část podzemní, a zelená nadzemní. Pokud má podzemní část nějaký kořínek, ujímá se lépe. Ono to v podstatě jsou spíš odkopky než řízky.
Ale jak jsem již uvedl,... celý příspěvek > |  | Sud na vodu, 22.8.2010 Je-li sud trochu rezavý, nátěr, podle mě nemá smysl, železo bude brzy rezavět dál. Navíc kvalitní a nezávadná barva vyjde dráž než barel sám. Na zalévání rez ve vodě nevadí a než plech prorezne durch, bude to pár let trvat. |  | Lis na ovoce - vyroba mostu/stavy, 22.8.2010 Popsaný mošt se mi podařilo před lety vyrobit omylem. Bednu s petkami naplněnými čerstvým moštem jsem zapomněl v nevytápěné komoře. Našel jsem je tam až v březnu - mošt byl překvapivě svěží, perlivý. Později jsem postup zopakoval cíleně se... celý příspěvek > |  | Kanadská borůvka - listovka, 22.8.2010 Není ale tak kyselá jako rašelina. To právě borůvka potřebuje. |  | Jak na jeřabinku?, 21.8.2010 Pecičky z jeřabin odstranit nelze. Asi bych plody nedrtil, ale zvažoval bych vykvašený mač přecedit, vylisovat a pálit jen tekutý podíl. |  | Zarovnávání povrchu, 21.8.2010 Zůstane, ale zmenší svůj objem. |  | Očkování Broskvoní, 21.8.2010 Na barvě podnože nezáleží. Doporučovalo se ponechat kus řapíku, aby bylo vidět, jestli se očko chytlo. Myslím, že to není nutné, hermetičtější je zavázat očko i s řapíkem, někteří odstraňují před očkováním řapík úplně.
Dobré je odstranit pár dní... celý příspěvek > |  |
|  | Tipala, 21.8.2010 Tipala má větší plody, listy a o dost bujněji roste |  | Očkování Broskvoní, 21.8.2010 Místo potravinářské pouřívám technickou folii. Je pevnější, nelepí se tolik na prsty a jedna role vydrží bohatě celý život. Používám ji ale jen na roubování silnějších větví za kůru, tam je spotřeba pásky tak velká, že se někdy spotřebuje celé klubko... celý příspěvek > |  | Višeň, 21.8.2010 Třešně a višně neočkuji. Podle staré literatury se očkují červené peckoviny jen na mahalebku a tu jsem neměl. Až tu na diskuzi jsem četl, že se očkovat třešně a višně dají. Nevidím v tom ale žádnou výhodu. Stejně se pěstuje kmínek z podnože, roubuje... celý příspěvek > |  | Úplný začátečník - první strom Goldstar, 21.8.2010 ...jediné co vím je, že jí musím utrhat výhonky mimo korunu a zasadit ji klidně hlouběji, než je teď v tom květináči
Ani jedno z toho bych nedělal. Vysadil bych do stejné výšky jako v kontejneru, nebo raději výš, aby po slehnutí půdy stromek... celý příspěvek > |  | Sušení ovoce, 21.8.2010 Chtělo by to nabrousit pilu
Jinak solární sušičku jsem sestrojil loni. Letos jsem v ní nesušil, buď nesvítilo slunce, nebo nebylo co sušit - leda nějaké byliny a ty uschly i bez sušičky. |  |
 |
|
|
|