Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slimáci, 28.8.2010
Čekám, kdy nějaká podnikavá firma v PRC začně vyrábět akumulátorové nůžky na střihání slimáků vestoje. Hned bych si je koupil
Jaké odrůdy do 650 m n. m, 28.8.2010
Jabloně - Selena (Vanda), Jonalord, Rubín, možná některé z nových Kumštových odrůd (Blaník, Vltava, Tábor,...nemám vyzkoušené) Hrušně: Konference, Thirriotova, Lucasova Třešně: Kordia, Těchlovan Možností je mnohem víc, výběr je široký.
Slimáci, 28.8.2010
Možné to je, ale vzhledem k tomu, že stejně slimáků mají i v zahradách bvez kompostu, nepovažuji to za důležité. Slimáci se umějí pohybovat a místa, kde mají potravu,  najdou sami.
Kdy a jak namnožit mirobalán řízkováním, 28.8.2010
Slušně mi zakořeňovaly řízky odlámané od paty stromu - byla na nich vybělená část podzemní, a zelená nadzemní. Pokud má podzemní část nějaký kořínek, ujímá se lépe. Ono to v podstatě jsou spíš odkopky než řízky.    Ale jak jsem již uvedl,... celý příspěvek >
Sud na vodu, 22.8.2010
Je-li sud trochu rezavý, nátěr, podle mě nemá smysl, železo bude brzy rezavět dál. Navíc kvalitní a nezávadná barva vyjde dráž než barel sám. Na zalévání rez ve vodě nevadí a než plech prorezne durch, bude to pár let trvat.
Lis na ovoce - vyroba mostu/stavy, 22.8.2010
Popsaný mošt se mi podařilo před lety vyrobit omylem. Bednu s petkami naplněnými čerstvým moštem jsem zapomněl v nevytápěné komoře. Našel jsem je tam až v březnu - mošt byl překvapivě svěží, perlivý.  Později jsem postup zopakoval cíleně se... celý příspěvek >
Kanadská borůvka - listovka, 22.8.2010
Není ale tak kyselá jako rašelina. To právě borůvka potřebuje.
Jak na jeřabinku?, 21.8.2010
Pecičky z jeřabin odstranit nelze. Asi bych plody nedrtil, ale zvažoval bych vykvašený mač přecedit, vylisovat a pálit jen tekutý podíl.
Zarovnávání povrchu, 21.8.2010
Zůstane, ale zmenší svůj objem.
Očkování Broskvoní, 21.8.2010
Na barvě podnože nezáleží. Doporučovalo se ponechat kus řapíku, aby bylo vidět, jestli se očko chytlo. Myslím, že to není nutné, hermetičtější je zavázat očko i s řapíkem, někteří odstraňují před očkováním řapík úplně. Dobré je odstranit pár dní... celý příspěvek >
Tipala, 21.8.2010
Tipala má větší plody, listy a o dost bujněji roste
Očkování Broskvoní, 21.8.2010
Místo potravinářské pouřívám technickou folii. Je pevnější, nelepí se tolik na prsty a jedna role vydrží bohatě celý život. Používám ji ale jen na roubování silnějších větví za kůru, tam je spotřeba pásky tak velká, že se někdy spotřebuje celé klubko... celý příspěvek >
Višeň, 21.8.2010
Třešně a višně neočkuji. Podle staré literatury se očkují červené peckoviny jen na mahalebku a tu jsem neměl. Až tu na diskuzi jsem četl, že se očkovat třešně a višně dají. Nevidím v tom ale žádnou výhodu. Stejně se pěstuje kmínek z podnože, roubuje... celý příspěvek >
Úplný začátečník - první strom Goldstar, 21.8.2010
...jediné co vím je, že jí musím utrhat výhonky mimo korunu a zasadit ji klidně hlouběji, než je teď v tom květináči Ani jedno z toho bych nedělal. Vysadil bych do stejné výšky jako v kontejneru, nebo raději výš, aby po slehnutí půdy stromek... celý příspěvek >
Sušení ovoce, 21.8.2010
Chtělo by to nabrousit pilu Jinak solární sušičku jsem sestrojil loni. Letos jsem v ní nesušil, buď nesvítilo slunce, nebo nebylo co sušit - leda nějaké byliny a ty uschly i bez sušičky.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika