|
Koňský hnůj a pozdější hnojení, 3.5.2010 Je možné, nikoliv nutné přihnojovat slabými dávkami nezasolujících hnojiv, např. Kristalon. Papriky je vhodné po nasazení plodů přihnojit ledkem vápenatým, potřebují vápno. Ono v tom hnoji zas tak strašně moc živin není, navíc se uvolňují postupně. |
 |
Jak správně zalévat orchideje, 3.5.2010 To minimum vody je myšleno tak, že největším problémem při domácím pěstování bývá právě přelívání při nízké vlhkosti vzduchu. A pak zasolení a rozklad substrátu. Tím substrát ztratí strukturu, spojí se a kořeny začnou hnít. Rozdíl mezi oběma... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hnojení na list - kdy a čím?, 30.4.2010 Pro mně zamě si to stříkejte hnojivem třebas už od ledna.
1. Minokořenová výživa NENÍ HLAVNÍM způsobem dodávání živin, to musí být zajištěno kořeny. Je to doplňkový způsob používaný obvykle při deficitu některé živiny.
2. Hnojení "na... celý příspěvek > |
 |
Sekačka Partner P56 - 875DWA - znáte?, 30.4.2010 Co byste chtěl? Elektronický regulátor rychlosti? Řešíte zbytečnost. Kdo Vás reguluje, když máte (měl byste) sekačku bez pojezdu? |
 |
Problém s vari, 30.4.2010 Jsem sice poměrně konzervativní, ale řekl bych, že je to docela krok zpátky. Otázka je, zda není lepší měné spolehlivá jednoduchá mechanika, než nespolehlivá elektronika. |
 |
Problém s vari, 30.4.2010 Není někde zkrat šlusdrátku? |
 |
Má někdo zkušenosti s množením talovínů, 30.4.2010 Jestli talovín je takový malý žlutý, co se mu omylem říká upolín, tak toho máme na záhoně celé koberce a vždy toho musíme část vytrhat, aby to nezaplevelilo celý záhon. |
 |
Brambory ze semen - kvetoucí, netrpící pylovou sterilitou, 30.4.2010 Nevím, kolik o genetice znáte, já tedy nic moc. Ale je fakt, že vyšlechtit = křížit = rozmnožit opylováním nějakou super odrůdu je velmi obtížné. Právě díky mechanismům toho principu. Takže můžete vyšlechtit velmi chutné rajče, ale bude třeba... celý příspěvek > |
 |
Hnojení na list - kdy a čím?, 30.4.2010 Na list se hnojí, když ten list je. V květu jabloní jsem žádný list neviděl. |
 |
Rajčata a okurky, 29.4.2010 Já netvrdím, že to nejde. Znám skleník v podobně aridní oblasti, kde se rajčata daří bez postřiků celé léto. Ale namítám, že v některých oblastech to takto prostě nefunguje. Někdo má prostě štěstí. |
 |
|
 |
Seifersdorfský ořech, 29.4.2010 Podívejte se na letorosty, pokud jsou zelené a hladké, nesvraštělé, mělo by to být ok. Z pupenů by se měly alespoň už odlupovat první ochranné šupiny. |
 |
Rajčata a okurky, 29.4.2010 Opět se musím ohradit proti kategorickým tvrzením typu "rajčata ve skleníku v pohodě bez postřiků" a podobným (moc tomu nevěřím). To že se to takto někomu (víceméně asi náhodou) daří, neznamená že druhému plíseň nezlikviduje výsadbu. A skutečně to... celý příspěvek > |
 |
Rajčata a okurky, 29.4.2010 Když budete chtít rajčata (sklízet!!!) od května v České republice, to budete muset mít sakra velkou snahu! |
 |
Výběr grilu, poraďte prosím, 27.4.2010 Teď je v akci v hypermarketech vodní gril za 999 --- nekupte to. Po první zkoušce můžu potvrdit všechnu chválu, kterou zde o něm napsali. Najdete ve vyhledávači zadáním "vodní gril". Nevýhoda je, že to není při grilování vidět, je na tom... celý příspěvek > |
 |
Je kos škůdce?, 27.4.2010 Pokud mám odpovědět na název vlákna, pak z hlediska zahrádkáře ano. Kos dokáže poničit mladou zeleninu, likvidovat drobné ovoce. S tou užitečností to nebude nijak horké, živí se ve značné míře žížalami a tu se nám to trochu kříží - zabij kosa -... celý příspěvek > |
 |