Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Chrudimská, 2.12.2010
Hnůj jako takový asi hraboše enormně neláká. Možná ten, co obsahuje zrní, tedy spíš od králíků, slepic. Problém spíš je, že půda vyhnojená hnojem časem výrazně slehne a stromek se "propadne". S tím je třeba počítat při výsadbě. A taky... celý příspěvek >
Vrúble, 2.12.2010
Několikrát jsem se pokusil uchovávat rouby peckovin v mrazáku. Konkrétně slivoně. Šlo mi hlavně o to, aby nenarašily do pozdního jara. To se tedy podařilo. Výsledky ale byly horší než u běžně uchovaných roubů zapíchlých v zemi. Hodně se jich... celý příspěvek >
Vrúble, 30.11.2010
Díky za informaci, škoda jen, že není povzbudivější.
Zamyšlení nad přípravou kvasu, 30.11.2010
Často se uvádí, že alkohol dokáže vytáhnout z ovoce vonné látky...   Macerace v lihu je známá věc Používá se tam, kde chceme z pevného podílu (ovoce, koření) extrahovat látky rozpustné v tucích do tekutiny, kterou pak používáme. Ale odkud... celý příspěvek >
Vrúble, 30.11.2010
Pro ty zahrádkáže, kteří sami neroubují, žádný. Pro ty ostatní poměrně velký. Podobně, jako má smysl kupovat zdravou sadbu. Ne vždy získáváme bezvirózní rouby z certifikovaných zdrojů. Ozdravením roubů bychom zabránili ještě většímu šíření... celý příspěvek >
Vrúble, 30.11.2010
Mělo byse jednat o poměrně krátkodobou teplotu kolem 50 st.C, která inaktivuje virus a nezahubí rostlinná pletiva roubu. Samozřejmě, s vařeným roubem bychom asi moc úspěšní ve štěpování nebyli.      Holou rukou se nemá sahat na... celý příspěvek >
Vrúble, 30.11.2010
Vesměs už byly tyto otázky diskutovány dříve. Rouby řežu co nejsilnější a uchovávám je v délce cca 40 - 50 cm z 1/3 zapíchnuté v zemi ve stínu.  Parafinuji jen konce roubů peckovin se kterými počítám pro pozdní roubování za kůru. Hypermangan ani... celý příspěvek >
Terénne úpravy zakryjú miesto štiepenia, 30.11.2010
Zadavatel píše, že mají vysoko spodní vodu. V takových případech je ddobré zasadit stromky co nejvýš, třeba i na uměle vytvořené kopečky.  Je na zvážení, zda v tomto případě by vyvýšení stromkům neprospělo. Bez ohledu na to, že nějakých pár... celý příspěvek >
Zamyšlení nad přípravou kvasu, 29.11.2010
Máte štěstí, Rony, na dobrou palírnu. Je to případ od případu jiné. Už jsem zde vzpomínal na palírnu v Uh. Ostrohu, kde jsem pálil roku 1982 a páleník ochutnával a končil, když tekla švestková voda s 8 (!) procenty alkoholu.. Málokdo mi to... celý příspěvek >
Chrudimská, 29.11.2010
Jak kvalitní, úrodná a hluboká je půda ve Vaší zahradě?  Nepodobá se spíš Vašemu příjmení? 
Chrudimská, 28.11.2010
Buďte trpělivý. Rozdíly v plodbnosti jsou obrovské v závislosti na odrůdě, poloze, půdě, vláze. Viděl jsem veliké stromy švestek obtěžkány několika q ovoce, stejně tak živořící, neduživé a prosychající,  poskytující úrodu sotva na... celý příspěvek >
Zamyšlení nad přípravou kvasu, 28.11.2010
    V červnovém Zahrádkáři jsme si přečetli pojednání o přípravě, uchování a ošetřování kvasů pro přípravu ovocného destilátu.     Třebaže výroba ovocných destilátů má tradici několika staletí, kolem přípravy kvasů... celý příspěvek >
Jablečný burčák, 28.11.2010
Jablko, jehož mošt by se musel pro přípravu vína okyselovat, neznám. Leda zralé hrušky. Je pravda, že když se napijeme vinného moštu, který není třeba doslazovat nebo jablečného, který je doslazený podle návodu na víno, je obojí až nepříjemně sladké... celý příspěvek >
Jablečný burčák, 28.11.2010
... hpdně sladké-málo alkoholu, samozřejmě nula kyselin... Tak tomu nerozumím. Kam by se kyseliny z jablek poděly? Jablečný mošt má obvykle mírný přebytek kyselin, takže se buďto musí přesladit na dezertní víno, pro výrobu stolního vína se kvůli... celý příspěvek >
Neporytá zahrádka, 26.11.2010
Mám další problém.  Pokud nyní osadíte zeleným hnojením (ono se spíš vysévá), tak na jaře budete zapravovat akorát naklíčená semena. To není příliš vydatné hnojení.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika