|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co s tym stromem mam delat?, 24.3.2010 Asi bych ořezala jen větve, co by mi vadily, tak odhadem asi do 2-2,5m výšky. Aby se pod ním dalo chodit. Nelíbí se mi, když je dlouhatánský kmen a nahoře chocholka .
Jinak bych chtěla vědět, kde pan P.P. viděl růst v lese stříbrné smrky... ... celý příspěvek > |  | Růže - jak moc se mají z jara sestříhat, 24.3.2010 U pnoucích růží záleží také na tom, jestli máte jednou nebo dvakrát kvetoucí. Pokud máte 2x kvetoucí, je dobré po prvním odkvětu odkvetlé postranní větvičky zkracovat za 2.-3. listem, pokvetou z nových výhonků znovu. Jinak pnoucí růže se nedoporučuje... celý příspěvek > |  |
|  | Strihani a nestrihani travin, 24.3.2010 Nemá se stříhat kostřava, ta se má vyčesávat (dělala jsem to normálním hřebenem). Jedno ostříhání ale přežije, když se stříhá pořád, tak "odejde". Stálezelené by se také stříhat neměly, já sice dnes ostřihla hnědé konce Carex grayi, ale... celý příspěvek > |  | Čím ohraničit trávník od kůry nebo kamínků, 24.3.2010 Také mám plastové lemy. Jsou až na cca 2cm zapuštěné v zemi, takže jsou nižší než tráva, nejsou vidět, ale tráva přes ně do záhonu neproleze. Klidně přes ně jezdím sekačkou. Lída |  | Da se jeste prozezavat?, 24.3.2010 Jabloně a hrušně březen - 1.pol.dubna (když se řežou dříve, rostou víc do dřeva), peckoviny v době květu nebo po sklizni (v době růstu, jinak teče míza). |  | Růže - jak moc se mají z jara sestříhat, 24.3.2010 Růže se na podzim zásadně nezkracují! Podívejte se, co o tom psala paní Lili. Lída |  | Vyhodím ohryzané stromky - jakou menší odrůdou nahradit?, 24.3.2010 Jsou také "baleriny" - sloupovité stromky, co nezabírají místo... Ale stojí kolem 250,-Kč, kdyby to králíci ožrali, byla by to škoda. Lída |  | Prosím pomoc - druhy kaktusů + choroby, 24.3.2010 Mammilárce ten písek se zemí určitě namíchejte, pěstovala jsem je také tak. Lída |  | Poznáte prosím rostlinu?, 24.3.2010 Tak u toho Hrušky to je ono, ale není to dopsané =
Microsorum diversifolium! :-)) Lída |  | Poznáte prosím rostlinu?, 23.3.2010 Nějaká kapradina... ... Campyloneurum?? Lída |  |
|  | Vajgelie, 23.3.2010 Odkvetlé výhony se jen zkracují, odřezávají se přestárlé. Ale vůbec se nebojte, já měla vajgélii nejhezčí (a kvetla), když mi ji v zimě ožrali králíci celou 5cm nad zemí. ... celý příspěvek > |  | Jak ořezat starší jabloně, 23.3.2010 Není to tak hrozné, ty stromy ještě nejsou moc staré. Spíš asi bylo zbytečné je tak radikálně seřezat, byl by stačil prořez. Ale stalo se. Na to, aby z těch nových výhonů něco bylo, to chce už mít trochu zkušenost - které nechat, které pokrátit a... celý příspěvek > |  | Kdy zasadit okrasné trávy?, 22.3.2010 Nejlépe zjara, případně na podzim. Pokud ale něco seženu během léta, sázím také. V zimě se to nedá... :-)) Lída |  | Kolika let se dožívá meruňka, je to rakovina?, 22.3.2010 Ta prasklá kůra je zřejmě mrazová deska (mráz x jarní slunce), jestli to je čerstvé, je potřeba to ošetřit stromovým balzámem a kůru přitáhnout ovázáním (s citem, neuškrtit). Jestli je to staré, tak tu odchlípnutou kůru odříznout a prasklinu opět... celý příspěvek > |  | Dracena - tvoriace sa suche flaky na listoch, 21.3.2010 Tipuji příliš velkou zálivku - mezi zálivkami musí zemina proschnout. Nebyla přesazená do většího květináče? Pokud ano, tak ho ještě nestihla prokořenit a zem jí tam zůstává vlhká. L. |  |
 |
|
|
|