|
Zemní filtr - výška hladiny, 11.8.2013  Dobrý den, mám ČOV a vodu jímám do nádrže společně s dešťovou vodou z okapu. Vodu bych chtěl použít na zalévání ale mám pocit že na zeleninu není moc vhodná, proto chci postavit zemní filtr za čističku, ale řeším problém s hladinou vody ve filtru.... celý příspěvek > |
 |
ČOV a zalévání zeleniny, 11.8.2013 Dobrý den, řeším stejný problém. Mám také ČOV a jímku na vodu do které je svedený i okap. Voda z ČOV je čistá ale stejně budu stavět za výtok z čističky zemní filtr. Myslím že voda bude určitě lepší na zalévání než surová voda. V plánech od ČOV je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ucpaná drenáž u čov, 19.3.2013 Dobrý den. Dnes jsem byl zkontrolovat čov a zjístil jsem že vyčištěná voda neodtéká do drenáže a čov je přeplněná a jestli nic neudělám, tak úpně přeteče. Jak mám vyřešit tento problém? Mám veliké pole, můžu vyčerpat vodu z čov na pole? Jde někak... celý příspěvek > |
 |
Jak na mravence?, 26.5.2011 Já nainstaloval mucholapku na kmínek třešně, přilnila pěkně bo kmínek je hladký ale už dopoledne se válela v hlíně pod stromkem. Zašvihal jsem se i lepem ale s lepivosttí chemstopu se nedá srovnat. Zůstanu u spolehlivého a účinného nanášení lepivého... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2010, 26.12.2010 Granát se objevil již u některých prodejců. Co se týče "domácích" odrůd tak určitě rané Sugar Baby a Lajko, úrodné Arriba F1 a jistí to spolehlivý Crimson Sweet. Red Star skorý meloun je k dostání v Bauhausu ale tipl bych ho na nějaký klon... celý příspěvek > |
 |
Nová sezóna na zahradě, 26.12.2010 Ildi je běžně ke koupi. Co se týče třetí odrůdy tak já bych patrně zvolil Pollicino, pokud bych vysloveně nechtěl nějaké větší rajče (odrůdu). Mirek |
 |
Nová sezóna na zahradě, 26.12.2010 Ildi vysaďte a nebudete zklamáni. Mirek |
 |
Nová sezóna na zahradě, 25.12.2010 Já již dříve nahradil Perun oválným Ildi ke všeobecné spokojenosti pro přímý konzum i na pečení. |
 |
Co vaše réva?, 3.10.2010 Já jsem Vás pochopil a díky za upozornění. To jsem nevěděl že Vostorg tak špatně zakořeňuje. Mirek |
 |
Co vaše réva?, 3.10.2010 Chtěl bych je na zakořenění. Klidně koupím roubované sazenice ale jen pokud bude 100% jistota že je to Vostorg. Již tři roky ho sadím ale stále je to něco jiného. Mirek |
 |
|
 |
Nejchutnější rajčata, 2.10.2010 Bejbino je rajče od firmy SEMO, sortiment měl mmj. v nabídce i Baumax. Semena od této firmy jsou docela běžně k dostání v zahradnictvích nebo drogeriích. Zda budou k sehnání už nyní nevím, není sezona prodeje semen. Mirek |
 |