ČOV a zalévání zeleniny

host - 224.42 (?)
11.8.2013 22:48

Dobrý den, řeším stejný problém. Mám také ČOV a jímku na vodu do které je svedený i okap. Voda z ČOV je čistá ale stejně budu stavět za výtok z čističky zemní filtr. Myslím že voda bude určitě lepší na zalévání než surová voda. V plánech od ČOV je psané že vodu lze použít na zalévání trávníku ale o zelenině se nepíše, takže to budu řešit takto. Dušan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 220.146 (?), 16.6.2013 21:12, zobrazeno: 8024x

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat, jaký je váš názor na zalévání zeleniny a ovoce vyčištěnou vodou z ČOV. Máme ČOV Topaz 8 (výrobce Topol Water), vyčištěná voda jde do jímky, kam je také svedena dešťová voda ze střechy. 

V domácnosti kromě praní a mytí osob používáme eko prosředky (DM natur, Frosch, Ecover), ale na praní ariel (eko pralo dost špatně). Nepoužíváme savo ani jiné dezinfekční prostředky. Výjimkou je tableta chloru v zásobníku pro filtrování vyčištěné vody, která nám jde zpátky na splachování záchodu.   Na mytí hodně používám ocet. Do myčky tablety natur z DM.  Podle výrobce čov zalévat zeleninu i ovoce možné je a navíc je voda hodně naředěná dešťovkou. Já ráda pěstuji zeleninu a ovoce, mám skleník a vodou zalýváme.  Ale pořád mám špatný pocit z toho,  co všechno vlastně původně do té čovky dorazilo a co může být v té zelenině. 

díky za názory.

Radka

host - 224.42 (?), 11.8.2013 22:48

Dobrý den, řeším stejný problém. Mám také ČOV a jímku na vodu do které je svedený i okap. Voda z ČOV je čistá ale stejně budu stavět za výtok z čističky zemní filtr. Myslím že voda bude určitě lepší na zalévání než surová voda. V plánech od ČOV je psané že vodu lze použít na zalévání trávníku ale o zelenině se nepíše, takže to budu řešit takto. Dušan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz