|
Hustota láku v Baumé (°Bé) a přepočet na procenta, 30.11.2011 Maso je nutné alespoň částečně odsolit, dávám ho na den do čisté vody a těsně před uzením zahřívám na 70°C, přesolené se mi nezdá. Také záleží kolik láku na kolik masa, Já mám masto těsně naskládáno, takže toho láku a soli tam moc není. |
 |
Hustota láku v Baumé (°Bé) a přepočet na procenta, 30.9.2011 Myslím že je to myšleno tak že na 10l se dá odpovídající množství soli, celkový objem není podstatný, určitě bude o něco více než 10 l. Maso jsem solil na 12-13° a bylo to akorát.
Hodně zdaru při uzení. |
 |
|
 |
Hustota láku v Baumé (°Bé) a přepočet na procenta, 29.9.2011  Dobrý den, převod na procenta jsem našel v jedné moudré knize tak to zde vložím. |
 |
Malé jezírko bez komárů, 14.6.2011 Při těchto rozměrech jezírka nebude nutné investovat do výkonné filtrace, spíše by bylo dobré vodu okysličovat - vodotrsk, vodopád. Bude vám na to stačit malé čerpadlo tak 2000 l/hod. se spotřebou kolem 20-30 watt. Jinak také záleží kde je jezírko... celý příspěvek > |
 |
Správné rozměry udírny, 15.5.2011 Delka kouřovodu by měla být alespoň 1,5 m, a rozměry udírny - to záleží na tom kolik toho chcete udit. Udírnu mám 70*70cm na 110 cm - vleze se tam bez problému 40 kg klobás a ještě je místo na 20 kg masa. |
 |
Jabloň na uzení?, 13.4.2011 Jestli je dřevo zdravé a řádně vyschlé tak by neměl být problém. Jestli je ale napadené plísní-houbou tak bych do toho nešel. |
 |
Rosení v udírně, 30.12.2010 Vyhnat vlhkost ze zděné udírny bývá problém, stěny jsou studené- dřevo které spalujete má určitou vlhkost a tudíš se sráží na chladných stěnách myslím že řešení jsou 2. 1.obložit vniřní stěny udírny dřevem (palubky) na dřevě se to srážet... celý příspěvek > |
 |
Odkalování jezírka, 30.12.2010 Jestli chcete jezírko odkalovat ať už vysavačem nebo pomocí guly kačírek tam určitě nedávajte. Do jezírka jsem taky aktivně nasypal kačírek - vypadá hezky ale při čištění a vysávání to byl horor. |
 |
Dřevo na uzení, 21.11.2010 Zdravím, měl bych takový dotaz, kolik asi spálíte dřeva při uzení 10 hodin? |
 |
Dřevo z lísky pro uzení, 15.11.2010 udil jsem bukem v kombinaci s lískou a maso bylo ok jako na čistém buku. |
 |
|
 |
Dřevo na uzení, 13.11.2010 Dřevo z olše můžete bez problémů použít. |
 |
Říčka, potok, malý vodopád, 27.9.2010 Kalové čerpadlo bych vám určitě nedoporučoval, je levné ale to je jediná výhoda, příkon má asi 400 W, a jeho životnost v non-stop provozu je mizivá je lepší koupit jezírkové čerpadlo -při průtoku 7000l/h bere asi 100W a vydrží mnohem více. |
 |