|
Kočka na zahradě, 15.7.2013 "Pokud se během zimního období, kdy nemohou dostatečně lovit, přikrmují, pak neloví ani drobné ptactvo."
Loví, a to kdykoli, i když se přikrmují, či řádně krmí. Lov drobných živočichů je totiž jejich přirozenost. Jinak nic proti kočkám.
|
 |
Třešeň dvoják, 12.7.2013 Pane 64.137, já bych vám poradil ještě nyní v první polovině července vystřihnout jeden z dvojice dominujících výhonů a ponechat ten, který má výhodnější postavení pro terminál, to jest ten, který roste více vzpřímeně. A tento ponechaný výhon... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ledy se hnuly, 10.7.2013 Aha, zahrada v oplocené zahrádkářské kolonii i zahrada u rekreační chaty mají volnočasový charakter, kdežto zahrada u rodinného domu jej nemá, pravděpodobně tedy půjde o pracovnězátěžový charakter zahrady. A kdo nepracuje a tedy neohýbá hřbet,... celý příspěvek > |
 |
Hedelfingenská versus Kordia, 10.7.2013 Hedelfingerská, přestože normálně zakvetla, jako jediná z mých šesti odrůd třešní nedala v letošním antitřešnovém roce ani jednu jedinou třešinku. Všechny plůdky postupně zakrněly a opadaly. |
 |
Jaká je to choroba?, 10.7.2013 Je to na základě půdního rozboru. Zásadní je tam nedostatek Mg, ovšem ani ostatní složky mají daleko do ideálu a je potřeba je vhodným způsobem doplňovat. Půda je značně kyselá (nedostatek Ca), je tam i nižší obsah P, je málo humózní a K také není... celý příspěvek > |
 |
Jaká je to choroba?, 9.7.2013  Moje poznámka směřovala k určování deficitu u pana Vimona, viz. jeho příspěvek a fotka ze 4.7.2013. (Kolegové zde diagnostikují defecit draslíku). Na té jeho fotce žádné (zřetelné) fialové zbarvení okrajů není patrné. Jinak tmavočervené až... celý příspěvek > |
 |
Jaká je to choroba?, 9.7.2013  Přátelé, výživoví prognostici. Připojuji učebnicivou fotku listu révy s typickými příznaky pro nedostatek draslíku (ohraničené suché nekrózy, deformace listu). Myslel jsem si, pevně přesvědčen, že je to draslík. Ale kupodivu nebyl to draslík co... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 9.7.2013 Jenže oba mají OL 35 dnů, což je při silnějším tlaku choroby v závěru dozrávání poněkud omezující faktor při jejich použití na poslední postřik. Já teď po odkvětu nasadím jako prevenci právě Discus a na případné pozdější dorážky Falcon, který má... celý příspěvek > |
 |
Choroba broskvoně, 9.7.2013 Když ono se to z jedné fotky těžko odhaduje (to platí obecně). Na té fotce je totiž o 50 ÷ 70% méně informací, než kolik jich máte vy, který znáte reálné podmínky a také minulost stromku. |
 |
Choroba broskvoně, 8.7.2013 Nejsem odborník na broskvoně. Do diskuse vkládám názor, že se nejedná o chorobu, ale o poruchu ve výživě. Nedokážu ale odhadnout, jaký konkrétní výživový prvek je deficitní. Předpokládaje že se toto postižení týká jednoho mladého stromku a ne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká je to choroba?, 3.7.2013 Zdarec VJK, i u mne se už na některých odrůdách začaly projevovat prvé drobné příznaky deficitu některých stavebních látek. Naštěstí mám od jara půdní rozbor, takže už vím, kde mne tlačí bota a tedy co mám pro nápravu dělat. Pouze ze vzhledu... celý příspěvek > |
 |
Vylamování květů u mladých stromků, 3.7.2013 Hlásím se s výsledkem svého výzkumného úkolu "Silwet kontra saponát". Dosud jsem při aplikaci postřikových prostředků jako smáčedlo přidával běžné kuchyňské saponáty (např. JAR). Po zdejších pochvalných referencích jsem se rozhodl ze... celý příspěvek > |
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 2.7.2013 "Proč já raději nejdu na jedno točený a výborné mastné hospodské brambůrky?"
Bum ho! |
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 2.7.2013 Na druhou stranu, kdyby všechno rostlo jako podle učebnic, či přesně podle fotek z katalogů Bakkera a jemu podobných, stačilo by píchnout ulomený klacík do hlíny a on by se za týden obalil banánama … bavilo by vás to? On ten zahradnickej... celý příspěvek > |
 |
Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013 Dal jsem vám sice jistou naději, ale je velmi malá. Berte to spíše jen jako experiment. |
 |