Příspěvky uživatele - 129.96

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dvouletý kvas, 26.3.2010
Pokud se jedná o doslazené, dostatečně neprokvašené, víno, pak je to pochopitelné, protože cukr z vína komplikuje vstřebávání alkoholu. To by byla jiná diskuse. Do destilátu se ale žádný neprokvašený cukr nedostane.
Dvouletý kvas, 26.3.2010
Nestává se mi obvykle, že vypiju 0,5l destilátu za večer. Většinou se netlačím přes 1/4 l a nehodlám to ani záměrně zkoušet. Nicméně mám vyzkoušeno, že je zásadní rozdíl v následcích mezi mým destilátem a běžně prodávanými lihovinami.... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 26.3.2010
Můj pokus nemá vést k tomu, abych já nebo kdokoli jiný přislazoval kvas. Jen jsem chtěl zjistit u jednoho druhu ovoce, při stejném zacházení, jaký bude rozdíl. Nic víc, nic míň. Rozdíl není, tak o tom informuji. Nebudu dělat dalších dvacet pokusů s... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 26.3.2010
To je tak dojemný text, že by tomu někdo mohl i věřit. Vzhledem k rozsáhlým diskusím na tomto webu, jsem loni udělal 3 druhy hruškového kvasu. Nedoslazený, částečně doslazený a doslazený. Zároveň jsem prověřoval i otázku míchání s kvasem, protože i o... celý příspěvek >
Spirálové tyče, 23.3.2010
Moje používání spirál prošlo vývojem. Nejdříve jsem je pouze zarazil do země. To nefungovalo, protože pod záhonem je poměrně kamenité podloží a tyč není možné zarazit hluboko. A byla pak i krátká. Později jsem použil kovové trubičky o něco... celý příspěvek >
Po zasetí nezalévat?, 12.3.2010
Mám úplně stejnou zkušenost.Dokonce v příručkách je napsáno, kdy se má sít, protože je hodně přeháněk. Vždycky, když jsem poslechl, tak bylo sucho a musel jsem zalévat. Jakmile naklíčí, nesmí zaschnout!
Voda ze studny je cítit, 10.3.2010
Mám starou 7,5m hlubokou kopanou studnu ve skále. Je vyčištěná. Voda odzkoušena jako pitná a jak z pumpy, tak z napojeného Darlingu teče vynikající čistá voda s výbornou chutí. Ale. Do studny mám spuštěn malyš a vyveden tvrdou hadicí 1/2m ze... celý příspěvek >
Zoctovatělý kvas, 10.3.2010
Když jste sud měl ve sklepě v chladu a má 2% cukru, bude pravděpodobně vpořádku. Prokvašená náplň nijak úžasně nechutná. Kdyby se to zvrhlo, bylo by to i octem cítit. Chce to vypálit. Buďto celé do palírny nebo doma udělat test. Nikdy jsem to... celý příspěvek >
Pěstování ředkviček, 9.3.2010
Do zmrzlé země se budou špatně SÁZET. Jediná možnost je, když přes den slunce záhon rozehřeje, je ZASÍT.
Dvouletý kvas, 5.3.2010
Myslel jsem, že MY máme zájem o to voňavé z ovoce. My, kteří se tady o tom bavíme. Tedy o ten zvláštní, výrobně-kontinuálně dochucený líh. Trošku jste pozapomněl, že když má někdo palírnu doma, tak je jedno, jestli pálí z cukru nebo z cukru a ovoce... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 5.3.2010
Po pravdě jsem to nezkoušel. Nicméně mám německou publikaci, kde je zcela věcně postup popsán a doporučován. Postup je samozřejmě stejný jako u ovocného kvasu. Jen je v tomto případě nutné dodat kvasinky a potřebné, dodat kyselinu a... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 4.3.2010
Trošku se nám diskuse promíchala s panem Šlosarem. Já rozhodně nebudu nutit komukoli, aby přislazoval cukrem ovocný kvas. Ani se mu nebudu smát, když nebude doslazovat, při tom používat homeopatika a před každým pálením se pomodlí 3x Zdrávas. Budu... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 4.3.2010
Přidáme-li k 8,9 procentům další tři, získáme roztok 11,9 %ní. S tím souhlasíte. Ve výsledku bude čtvrtina sacharidů v kvasu pocházet z dodaného cukru a tedy čtvrtina pálenky nebude mít svůj původ v ovoci. To věru není nepatrný podíl. Nebo je to... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 3.3.2010
Citát: V opačném případě narůstá množství lihu, ale chuťových komponent nikoliv. V množství lihu z kvasu se můžeme pohybobvat od 0% (když se to zvrhne) po teoretických cca 20% (při využití speciálních kvasinek). Řekněme že obvyklá výtěžnost... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 2.3.2010
Můj názor: 1. Zákon v Německu dovoluje v určitém množství přidávat cukr do kvasů a zároveň povoluje i domácí pálení. 2. Přídavek cukru k rychlejšímu rozkvašení nepomáhá (pokud tam ovšem je dostatečně cukru z ovoce, aby se kvasinky měly čeho... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika