|
Příspěvky uživatele - 129.96
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dvouletý kvas, 26.3.2010 Pokud se jedná o doslazené, dostatečně neprokvašené, víno, pak je to pochopitelné, protože cukr z vína komplikuje vstřebávání alkoholu. To by byla jiná diskuse.
Do destilátu se ale žádný neprokvašený cukr nedostane. |  | Dvouletý kvas, 26.3.2010 Nestává se mi obvykle, že vypiju 0,5l destilátu za večer. Většinou se netlačím přes 1/4 l a nehodlám to ani záměrně zkoušet. Nicméně mám vyzkoušeno, že je zásadní rozdíl v následcích mezi mým destilátem a běžně prodávanými lihovinami.... celý příspěvek > |  |
|  | Dvouletý kvas, 26.3.2010 Můj pokus nemá vést k tomu, abych já nebo kdokoli jiný přislazoval kvas. Jen jsem chtěl zjistit u jednoho druhu ovoce, při stejném zacházení, jaký bude rozdíl. Nic víc, nic míň. Rozdíl není, tak o tom informuji. Nebudu dělat dalších dvacet pokusů s... celý příspěvek > |  | Dvouletý kvas, 26.3.2010 To je tak dojemný text, že by tomu někdo mohl i věřit. Vzhledem k rozsáhlým diskusím na tomto webu, jsem loni udělal 3 druhy hruškového kvasu. Nedoslazený, částečně doslazený a doslazený. Zároveň jsem prověřoval i otázku míchání s kvasem, protože i o... celý příspěvek > |  | Spirálové tyče, 23.3.2010 Moje používání spirál prošlo vývojem. Nejdříve jsem je pouze zarazil do země. To nefungovalo, protože pod záhonem je poměrně kamenité podloží a tyč není možné zarazit hluboko. A byla pak i krátká. Později jsem použil kovové trubičky o něco... celý příspěvek > |  | Po zasetí nezalévat?, 12.3.2010 Mám úplně stejnou zkušenost.Dokonce v příručkách je napsáno, kdy se má sít, protože je hodně přeháněk. Vždycky, když jsem poslechl, tak bylo sucho a musel jsem zalévat. Jakmile naklíčí, nesmí zaschnout! |  | Voda ze studny je cítit, 10.3.2010 Mám starou 7,5m hlubokou kopanou studnu ve skále. Je vyčištěná. Voda odzkoušena jako pitná a jak z pumpy, tak z napojeného Darlingu teče vynikající čistá voda s výbornou chutí. Ale. Do studny mám spuštěn malyš a vyveden tvrdou hadicí 1/2m ze... celý příspěvek > |  | Zoctovatělý kvas, 10.3.2010 Když jste sud měl ve sklepě v chladu a má 2% cukru, bude pravděpodobně vpořádku. Prokvašená náplň nijak úžasně nechutná. Kdyby se to zvrhlo, bylo by to i octem cítit.
Chce to vypálit. Buďto celé do palírny nebo doma udělat test. Nikdy jsem to... celý příspěvek > |  | Pěstování ředkviček, 9.3.2010 Do zmrzlé země se budou špatně SÁZET. Jediná možnost je, když přes den slunce záhon rozehřeje, je ZASÍT. |  | Dvouletý kvas, 5.3.2010 Myslel jsem, že MY máme zájem o to voňavé z ovoce. My, kteří se tady o tom bavíme. Tedy o ten zvláštní, výrobně-kontinuálně dochucený líh.
Trošku jste pozapomněl, že když má někdo palírnu doma, tak je jedno, jestli pálí z cukru nebo z cukru a ovoce... celý příspěvek > |  |
|  | Dvouletý kvas, 5.3.2010 Po pravdě jsem to nezkoušel. Nicméně mám německou publikaci, kde je zcela věcně postup popsán a doporučován. Postup je samozřejmě stejný jako u ovocného kvasu. Jen je v tomto případě nutné dodat kvasinky a potřebné, dodat kyselinu a... celý příspěvek > |  | Dvouletý kvas, 4.3.2010 Trošku se nám diskuse promíchala s panem Šlosarem.
Já rozhodně nebudu nutit komukoli, aby přislazoval cukrem ovocný kvas. Ani se mu nebudu smát, když nebude doslazovat, při tom používat homeopatika a před každým pálením se pomodlí 3x Zdrávas.
Budu... celý příspěvek > |  | Dvouletý kvas, 4.3.2010 Přidáme-li k 8,9 procentům další tři, získáme roztok 11,9 %ní. S tím souhlasíte. Ve výsledku bude čtvrtina sacharidů v kvasu pocházet z dodaného cukru a tedy čtvrtina pálenky nebude mít svůj původ v ovoci. To věru není nepatrný podíl. Nebo je to... celý příspěvek > |  | Dvouletý kvas, 3.3.2010 Citát: V opačném případě narůstá množství lihu, ale chuťových komponent nikoliv.
V množství lihu z kvasu se můžeme pohybobvat od 0% (když se to zvrhne) po teoretických cca 20% (při využití speciálních kvasinek). Řekněme že obvyklá výtěžnost... celý příspěvek > |  | Dvouletý kvas, 2.3.2010 Můj názor:
1. Zákon v Německu dovoluje v určitém množství přidávat cukr do kvasů a zároveň povoluje i domácí pálení.
2. Přídavek cukru k rychlejšímu rozkvašení nepomáhá (pokud tam ovšem je dostatečně cukru z ovoce, aby se kvasinky měly čeho... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|