|
Příspěvky uživatele - 141.24
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plisen rajcat?, 18.6.2011 Plíseň se mi nejeví na žádném ze snímků. Žloutnutí středů by mohlo způsobovat kromě chybění něčeho ve výživě např. přemokření či poškození herbicidem. Zdraví J. |  | Neznámá choroba rajčat?, 14.6.2011 Možná jsem trochu paranoidní, ale po prohlédnutí obrázků a přečtení příspěvku tazatele se domnívám, že za poškozaním může být herbicid, kterým byl ošetřen trávník proti dvouděložným plevelům a tráva byla zkompostována. To že poškozeny nejsou všechny... celý příspěvek > |  |
|  | Okurky ve skleníku, 9.6.2011 Se zasycháním plodů bych si nedělala velké starosti, pokud rostliny vypadají zdravě a dobře rostou. Dostane se do Vašeho skleníku hmyz, kdyby potřebovaly opylit? Naše sousedka si mi také nedávno stěžovala, že jí všechny plody zasychají. Nyní říkala,... celý příspěvek > |  | Okurky ve skleníku, 8.6.2011 Pokud je mi známo, tak okurka je jednodomá, tudíž nepotřebuje další rostlinu k opylování. Navíc hybridy bývají partenokarpické, to znamená, že mají na dané rostlině jen samiččí květy, které tvoří plody bez opylení, opylení je u partenokarpických... celý příspěvek > |  | Rajčata - popálení od sluníčka nebo něco horšího?, 1.6.2011 To poškození vypadá jako popálení od sluníčka možná v kombinaci s něčím, co pálí i v půdě. O plíseň bramborovou se jistě nejedná, tu poznám, vypadá jinak. Při sledování předpovědi počasí mám však z plísně obavy, má denně přeprchat při vysoké vzdušné... celý příspěvek > |  | Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata, 29.5.2011 Na prvním snímku vpravo by mohla být Děvočka, ta je keříčková, odhaduji spíše dle tvaru listů a květenství, podobá se té moji ve skleníku. Rostlina na druhém snímku by mohla být též Děvočka, což je keříčková odrůda, ale též něco zcela jiného, třeba... celý příspěvek > |  | Žloutnutí listů rybízu, malin, angreštu i měsíčních jahod, 25.5.2011 U maliníku mi žloutly listy první léta po zasazení do půdy s přídavkem staré omítky. Malinám vadil přebytek vápníku v půdě. Po přihnojení kompostem bez vápna a rašelinou se stav zlepšil. Jiřina |  | Roubování melounů a okurek 2011, 15.5.2011 Kroucení a lámání zabraňuji přivázáním k tyčce. Možno použít i špejli, sama používám jednoletý výhon z vrby či jabloně po jarním řezu. Přivazuji gumičkou, aby nedošlo k zaškrcení při sílení stonku, spoj časem zesílí, potom už opora není... celý příspěvek > |  | Roubování melounů a okurek 2011, 15.5.2011  Přidávám další postřehy a obrázky z letošního roubování. Jazýčkovou medodou jsem naroubovala asi 35 hadovek a 15 nakládaček. Hadovky jsem většinou rozdala, nakládačky mám pro sebe. Mimochodem už je mám na záhoně a není jim tam dost teplo. Toto... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat: Torino F1, Toro. Start, 11.5.2011 Torino F1 pěstuji několik let venku, již je mám vysazené, dozrává v pohodě 6 vijanů na rostlině. Vysočina 500 m n.m. Jiřina |  |
|  | Sadíte už ven rajčata a papriky?, 29.4.2011 Na předpovědi počasí pro mou zemědělskou činnost mi nejvíce vyhovuje opocasi.com, je tam na jedné stránce všechno, německé modely na 9 dní, modely teplot, srážek, Aladin, norské modely, skouknu vše a potom si to v hlavě přeberu. Možná to někomu... celý příspěvek > |  | Sadíte už ven rajčata a papriky?, 28.4.2011 Podívejte se na předpověď počasí na příští týden. Mají být přízemní mrazíky po celém území. Jiřina |  | Roubování melounů a okurek 2011, 15.4.2011 Při svém posledním pokusném roubování do vrcholu jsem použila tykev vysetou o týden dříve před okurkou, aby byla dostatečně silná a šla provrtat párátkem bez prasknutí stonku na boku. Okurku jsem použila s právě otevřenými děložními listy. Rostliny... celý příspěvek > |  | Roubování melounů a okurek 2011, 15.4.2011 U mne při roubování do vrcholu ať s vázáním nebo bez vázání přikrývám průhledným kbelíkem nebo petkou 7 - 10 dnů, při roubování do boku s ponecháním obou kořenů jeden až dva dny nebo vůbec. Jiřina |  | Roubování melounů a okurek 2011, 12.4.2011 Připojuji moje letošní zkušenosti s roubováním okurek a nějaké obrázky, které mi syn nafotil.
Za můj zlatý standard v roubování považuji metodu do boku se zachováním obou kořenů a vrcholů a jejich postupné odřezávání. Letos mám štěstí na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|