 |
Domácí pekárna, 14.12.2009 A ty mazance jsou netradičního, řekl bych, kvádrového tvaru? |
 |
Slivovice - kvas, 14.12.2009 No to je v Uherském Ostrohu musela pěkně brnět palice a v hubě měli jak v polepšovně. |
 |
|
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 11.12.2009 Je to delší štípací sekera, před nějakým rokem stála cca 1.200,-Kč. Dnes ji odhaduji tak na 1.400,-Kč. Opravdu doporučuji si to u někoho zkusit rozštípnout pár kuláčů. A vzít si k tomu svoji starou sekeru. U mě to byl diametrální rozdíl. |
 |
Destilační přístroj, 11.12.2009 Zbývá 20 dní a domácí pálení nebude trestný čin. |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 11.12.2009 Doporučuji Fiskars vyzkoušet. Dřina vypadá jinak. |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 10.12.2009 Já jsem tomu dlouho nevěřil, kamarádi taky ne, až si jeden fiskársku (velkou) koupil a postupně nám ji půjčil na zkoušku. Už ji máme všichni. Jsem zásadně nedůvěřivej ke všemu, na co je reklama a říkal jsem si, co může být na sekyře převratného.... celý příspěvek > |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 9.12.2009 Protože stejně pracuju v rukavicích, tak žádný rozdíl proti dřevu nepociťuji. Fakt je, že jsem palici nevážil, ale je hodně těžká a když k tomu připočtu trubku, tak to když na něco dopadne, tak to pod tím povolí.
Ostatně si ji asi v létě ošetřím a... celý příspěvek > |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 8.12.2009 Děda tankista nebyl. Ale jak si ho pamatuju, tak je možné, že jim to kladivo ukrad.
Ze začátku mně to taky přišlo amatérské, ale dnes jsem na kladivo celoželezné zvyklej a nedám na něj dopustit. To se prostě zlomit nedá a vypadnout taky... celý příspěvek > |
 |
Kladivo Fiskars 5Kg, 7.12.2009 Po dědovi mám na palici přivařenou železnou trubku průměru tak akorát do ruky a nikdy se mi nestalo, že by palice vypadla z násady nebo že bych ji musel před použitím namáčet. |
 |
Slivovice - kvas, 3.12.2009 Proč se tedy k např. při extrakci bylin používá vysoce koncentrovaný alkohol a ne 8%? Prostě proto, že je vyšší koncentrace alkoholu to dokáže. A pak to samozřejmě i vlastní jazyk a nos pozná. |
 |
|
 |
Slivovice - kvas, 3.12.2009 Takže s pomocí citace literatury "Domácí výroba lihovin" - Malle, Schmickl:
K tomu, abychom obsah alkoholu zvýšili, musíme do rmutu přidat cukr (normální cukr používaný v domácnosti). Při vyšším obsahu alkoholu se aromatické látky... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 26.11.2009 Protože Irové nejdříve také psali whisky a až později začali psát whiskey. Že by se opičili po Američanech? |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 25.11.2009 V dřevěném sudu hlavně pálenka celou plochou dýchá, což nemůže náhradit žádný otevřený skleněný demižón. Je-li uskladněna ve studeném sklepě, pak i ztráty na alkoholu jsou malé. Ale jsou. |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 25.11.2009 Každej trouba si řekne o Becherovku. A whiskey není obilná ale kukuřičná. |
 |
Svestkove aroma, 24.11.2009 Vyrábí se i slivovicové aroma a aromata na pálenky, jaké si vzpomenete. Problém je sehnat malé balení. Určitě se přidávají i do tzv slivovic a meruňkovic a dalších, které si někdo přiveze z Moravy a libuje si, jak nádherně voní. Já bych si takovou... celý příspěvek > |
 |