|
Průchodky do sudu, 8.4.2010 No bohuzel az po akci jsem zjistil ze obycejny vortex je opravdu urceny nejspis pouze pro sani ze dna - je to logicke, ale pred tim mne to nedocvaklo, plovouci necistoty to stredove sani nasaje hned pryc, proto tam rada uzivatelu pridava jakousi... celý příspěvek > |
 |
Choroba - cerne tecky na vetvickach a kminku, 7.4.2010  Tak konecne. |
 |
|
 |
Přemnožení ryb v zahradním jezírku, 6.4.2010 Presne tak, letos mne to ceka taky, loni meli moji tri perlini prvni "vrh" a zplodili tak 150 potomku, letos se to bude opakovat a pribude k tomu 7 jesednu kteri jsou na to uz dost stari. Takze shanim okouna nebo jinou dravou rybu - ta to... celý příspěvek > |
 |
Choroba - cerne tecky na vetvickach a kminku, 27.3.2010 Mohl by mne nekdo zkusit poradit co to muze byt za chorobu - na nove vysazene jabloni (predloni na podzim) jsem ted nasel cerne tecky - pri blizsim pohledu to nejspis jsou nejake spory, drevo pri ocichani i citelne smrdi. Co sem rezal tak nektere... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 21.3.2010 Resim to co vy tak si dovolim prispet:
1. vortexove filtrace - vyhoda: zadne snizovani ucinnosti/zanaseni, alespon pro mne neznama ucinnost (nezkousel sem a nikdo se tady nechce pochlubit jak to v praxi funguje)
2. sterbinove/sitove filtrace -... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 9.3.2010 Plovakovy spinac, do toho bych se doma nepoustel :-) ale je to hodne jednoducha vec - vodotesna krabicka na kabelu ktera plave ve ktere je vodiva kulicka - kdyz je plovak dole - nasuchu tak je kulicka skulena dole mimo kontakty a cerpadlo nejede, jak... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 6.3.2010 Vyzkouseli jste nekdo ty pvc stenove pruchodky o kterych se tady mluvi na zacatku diskuze?
Mam strach ze u sudu pri prumeru pruchodky 110mm se uz projevi zakriveni sudu a nebude to dobre dolehat. |
 |
Prokousani jezirka, 4.3.2010 Tou geotextilii bych si teda nebyl moc jisty, ale treba na tom neco je. videl sem uz prez zimu od mysi rozkousanou hlinikovou naberacku na ktere zustaly zbytky mastneho. Takze nejka geotextilie je podle mne nemuze zastavit :-) |
 |
Průchodky do sudu, 27.2.2010 Ja jdu cestou nejmensi energeticke narocnosti tzn. nechci nic protlacet pres filtr cerpadlem, at si to protece pekne samo filtrem a pak to jen odcerpam zpet do jezirka. Jedine co je tady dulezite je to ze pri vypadku cerpadla nesmi voda nikde... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 20.2.2010  Vzhledem k systemu zdejsich diskuzi prispivam mimo tema na konec.
Konecne jsem se rozhoupal a nechal si vyrobit vortex nadobu - 1,5m x 1m. - vstup 125mm, vystup 125mm, odkalovani 75mm. Bohuzel jsem nemohl byt osobne u zadani do vyroby ani u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Průchodky do sudu, 11.2.2010 Jak se to "startuje"? Nebo se to natahne jak zacne klesat hladina v jedne nadobe samo? |
 |
Průchodky do sudu, 7.2.2010 skimmer - na samotiz.
K tomu vortexu - a zapojeni na skimmer - ten sbira opravdu jen plovouci necistoty - co se s nim istane ve vortexu. Kdyz jsem o tom dnes premyslel, tak nejspis tady funguje ta "ochrana" ze vystup vody z vortexu neni primo z... celý příspěvek > |
 |
Velký skimmer, 6.2.2010 Chtel bych se zeptat jestli nekdo neresil velky - vykonny skimmer.
neco jak ma osase profiskim. ja to letos planuji vyrobit z 5l kybliku ktery bude drzen v presne poloze k hladine plovaky z polystyrenu. Dlouho sem resil jak vyresit flexibilitu... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 5.2.2010  Moc pekne, to je profi reseni, nebo "svepomoci"?
Vypada to moc dobre. Ja to mel namyslene a uz i nacenene - prvni mel byt vortex (v/s 150cm/100cm) a za nim prave tahle spadova filtrace - viz. nakres.
Vortex vychazi na peknych 3500kc a spadova... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 3.2.2010  Omlouvam se ze prispivam sem ale zdejsi diskuze je naprosto silena - jeji strukturovani.
kdo s tim mate zkusenosti nebo mate komercni reseni - mam to navrzene spravne? (rozmery, pomery jednotlivych casti).
Diky |
 |