|
Nově založený trávník, 10.6.2010 Nejspíš došlo k vyplavení travního osiva, vyjadřuji se pozdě, ale sám by tu plochu prokypřil, zasel trávu a aby to nevypálilo slunko a nespláchly deště (- pokud to nejsou enormní průtrže), tak by na povrch rozprostřel malou vrstvu dlouhostébelného... celý příspěvek > |
 |
Jak vyčistit koupací jezírko?, 10.6.2010 Konvalinko, nemělo by to vůbec žádný účinek ani význam. Fakticky. |
 |
|
 |
Od včel ke králíkům, 9.6.2010  A nemusí jít o náhlou změnu chovatelských návyků. Jak jsem psal vyčerpání březostí a kojením činí samici vnímavější. |
 |
Od včel ke králíkům, 9.6.2010 Ano paní (slečno?) Eleno, vyšetření je nejspolehlivější způsob zjištění příčiny. Uhynulý kus by však měl být doručen na veterinu co nejdřív, nebo jej do pozdějšího odvozu uchovat v chladu, ať se nerozkládá. |
 |
Svoz sena, 9.6.2010  Foto-přídavek. |
 |
Svoz sena, 9.6.2010 Nechce se mi vůbec zapojovat do této diskuze a předvádět své znalosti (pro zdržení), ale prvotnímu tazateli nadhodím myšlenku naložit seno na pevnou plachtu (automobilovou nebo jinou vhodnou) a prostým způsobem odtáhnout z parcely. Menší náklad... celý příspěvek > |
 |
Od včel ke králíkům, 8.6.2010  Zkusím vložit ze staré dobré knihy ofocené informace. |
 |
Od včel ke králíkům, 8.6.2010 Třeba tím, že má malý prostor s nedostatkem pohybu a může ji být i horko v parných dnech nebo vystavením kotců slunci, že dostane mladou jetelovinu, která se snadno zapaří a i s jinou nevhodnou potravou způsobí kvašení v trávicím ústrojí - za... celý příspěvek > |
 |
Travní semeno na seno, 6.6.2010 Odpověď konvalince : Poznámka? ; ztotožnění. // "Otevřená ", emoční, mladická dívčí hravost, skrytá ostražitost i!! zranitelnost. // Konvalinko, abych tu nevnášel do témat " galimatyáš ", tak o včelách jsem napsal na str. Chováme - viz dole... celý příspěvek > |
 |
Chtěl bych chovat včelstvo, 6.6.2010 Odpověď konvalince : Alternativa, kterou mám na mysli spočívá v kompromisu toho, co Vám bylo napsáno a Vaší představy mít vlastní včely. Včely jako takové jsou ze zákona považovány za hospodářské zvíře, a proto se na ně při chovu vztahují právní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roj včel, 6.6.2010 Již usedlé roje z "ostřejších" méně prošlechtěných a mezikmenově pokřížených včelstev mají na povrchu pohotové strážkyně, tak opatrnost je namístě a hlavně do včel ústy nefoukat, dráždí se tím. |
 |
Travní semeno na seno, 5.6.2010 Alternativa praxí podložená existuje. Teď se psaním nezdržím, jen jsem sem v chvatu nahlédl, snad některé dny přes další týden se k tomu dostanu. 0. |
 |
Žáby v zahradním rybníčku, 3.6.2010 Pěkná kytka s intenzívní silně omamnou vůní, ale nebezpečná svou jedovatostí - to je konvalinka. /// Mám jen několik minut, tak jen pochválím vaše fota, práce s tím vším máte jistě dost. Získat různou flóru s vynaložením přiměřeného úsilí... celý příspěvek > |
 |
Travní semeno na seno, 3.6.2010  Senaře upozorním, že pokud nyní přerostlá tráva za dešťů polehne, tak pod ní dochází k hnití a vymírání všech cenných i výživou významných druhů bylin i trav a taková hmota plná toxinů se na seno (ani stelivové) nehodí, spíš je nebezpečné. Proto... celý příspěvek > |
 |
Filtrace pro jezírko?, 3.6.2010 Na tu velikost strmá hloubka, ve které bude u dna studená voda - pro pěstování rostlin jev nežádoucí. Filtr není zapotřebí, když tam ryby nebudou a komáři se v zaběhnutém jezírku nemnoží, jen nebodaví pakomáři. |
 |