|
Příspěvky uživatele - 185.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pýchavka - vatovec, 6.9.2014 Pod smrky není zrovna dobré místo - tady se můžete dočíst, že potřebuje živiny a rostliny typu kopřiva, trávník. Další věcí je, že sadbu prodává téměř celoročně, ale pro růst sadby je vhodné počasí nad 20° po tři týdny, je otázka, jak se mycelium... celý příspěvek > |  | Gabrovská - chutná švestka, 6.9.2014 Kdyby jen marketové, ale jak píšete, i sadaři v prodejnách u sadu se dopouštějí stejného hříchu. |  |
|  | Gabrovská - chutná švestka, 2.9.2014 Oproti koupené Hanitě byly plody větší a mnohem chutnější. Jenže je to i o kvalitě ovocnáře, Hanita byla podtržená a doměklá při skladování, většina nejde od pecky a chuťově se gabrovské nevyrovná. Ale mezi tím jsem měla jednu, ta byla... celý příspěvek > |  | Gabrovská - chutná švestka, 31.8.2014 Pořád čekám, kdy se někdo pochválí touto chutnou švestkou. Koupena cca 22.8. ve Vítově u Slaného byla polovina kusů zralá k jídlu. Přitom v jiných vláknech mluvíte o zářijové odrůdě, která ještě 10.9. není zralá.
Větší plody, opravdu... celý příspěvek > |  | Sklenice 3.6 l víčka Pano 103 mm, 31.8.2014 Tak kvůli vašemu dotazu na jiné poradně jsem koupil víčko PANO a otestoval na sklenici 1070 ml od zelí. Hlava je z OPS J.Hradec s vyraženou cenou 16 Kč. Drželo pěkně, ale když jsem zabral, tak se pootočilo. Zřejmě díky velkému obsahu musí víčko... celý příspěvek > |  | Sušení rajčat, 30.8.2014 Dokumentaci nemám, předloni jsem sušila půlky menších rajčat s odebranou vodnatou dužinou. Vejdou se tři rošty do trouby. Ale musí to být trouba s možností topit dole a ventilátor bez topení, lehce pootevřená (dávám kvedlačku). V té suším i hrušky.... celý příspěvek > |  | Zpracovani lilku, 30.8.2014 Podle návodu od mrazáku Candy jde mrazit, očistit, nakrájet na plátky nebo kousky, ponořit na 3-4 minuty do studené vody, pak osušit a zmrazit. trvanlivost 12 měsíců, konzervace dobrá, nikoliv výborná. Také se zavařují hotové pokrmy, lilek se nakládá... celý příspěvek > |  | Ochrana před sršněmi, 24.8.2014 Když dá pivo, tak určitě část sršňů eliminuje. Na druhou stranu, od té doby, co byli kousek ode mne sršni se výrazně snížilo množství vos. Jinak souhlas, letos je největším škůdcem včela - začaly malinami, švestky a teď ostružiny mění ve vyschlé... celý příspěvek > |  | Proč mi nechytají víčka?, 24.8.2014 Ne, ta víčka jsou skutečně větší, je to znát na baňatých sklenicích od bulharských kompotů. Zavařuji se sponami a krytkami, takže uvedené operace odpadají, obracení je u správné sterilace pod vodou zbytečné. A taky se sponami chytá téměř vše, jen ta... celý příspěvek > |  | Pomoc s očkováním, 19.8.2014 Mně rodiče řekli, že mám očkovat do letošního dřeva, což už je vysoko, protože semenáče nepočkaly. Loni žížalky, letos stromy...
Takže uvítám radu, jak z toho ven. |  |
|  | Utěsnění prosakujícího žulového žlabu na vodu, 19.8.2014 Flexilepidlo není vodotěsné, existují nátěry na bazény, které skutečně těsní, jen nevím, jestli jsou i jiné než světle modré. Sokrat je adhezní můstek, samotný se časem sloupne, zvlášť v exteriéru. |  | Slepice- pomocnice v boji proti slimákům, 18.8.2014 Zvláštní, moje důry nežerou ani žížaly, natož dospělé plžáky. Jejich sen jsou tučné larvy chroustíků, nebo zlatohlávků. I mravence žerou jen zrzavé, černé jako když nevidí. |  | Pomoc o identifikaci rostliny, 19.6.2014 Jen taková drobnost, pokud se použije přípravek s clopyralidem, je posekaná tráva nevhodná ke kompostování, nebo jinému použití v pěstování jiných plodin než travin a obilí. Dokonce: "Hnůj pocházející od zvířat krmených plodinami, na něž byl... celý příspěvek > |  | O jakou se jedná rostlinu?, 19.6.2014 Elen má zřejmě nějaké Osteospermum. |  | Žloutnutí resp. zbělení na zahradě, 16.6.2014 Pro Daniela - chloroza na mladých výhonech je typická pro nedostatek železa, který může být způsoben přemírou vody, vápníku. Stejně jako před třemi lety doporučím tuto tabulku. Také další tehdy uvedený zdroj ukazuje ovlivnění dostupnosti vápníku... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|