|
Papriky - kypření, 30.6.2009 vyplela jsem papriky a mohu je troch prokypřit trojzubcem aby lépe k nim prošla zálivka (jen porušit tu horní vrstvu půdy
děkuji K.Kateřina |
 |
Usychá nám meruňka, 19.6.2009 ano takový problém jsem měl loni a dal jsem větvičky i s lístky pod mikroskop jedné známé (pracuje v laboratoři jako rostlinolékařka) a opravdu se jedná o mrtvici - jediné řešení vykopat a na toto místo nedávat žádnou peckovinu (jádroviny ano) |
 |
|
 |
Islandská dýně, 19.6.2009 dostal jsem od kamaráda islandskou dýninevíte co to je, jak velké jsou plody a zda se dají konzumovat (chci je zavářet jako ananasový kompot)
děkuji za rady Pája |
 |
Hnojení rajčat a paparik, 11.6.2009 ahoj-prosím čí a jak často mám hnojit rajčata a papriky venku aby byla krásná silná a plodily a ještě dotaz okopávat či ne někde jsem četl, že papriky to nemají rády děkuji
K.Martínek |
 |
Padají mi květy/poupata u rajčat/paprik, 11.6.2009 kupte si superfosfát a nasypte kolem rostlin |
 |
Řízkování tůjí, 10.6.2009 dobrý den -jsem úplný laik a chtěl bych si sám namnožit tůje
tak bych chtěl vědět jak na to kde jaké větvičky odebrat do jaké půdy řízkovat atd. (prostě techniku řízkování) děkuji
martin dajč |
 |
Rajčata kdy s nima už ven?, 27.4.2009 jedině po zmrzlých -soused se loni unáhlil a dal je před zmrzlými a ráno měl šedé holé tyčky jak paprik tak rajčat
vyplatí se vydržet do tohoto datumu |
 |
Postřik proti skvrnitosti, 12.4.2009 minulý rok jsem měla skvrnité listy
čím mám udělat postřik a mám ho dělat preventivně, nebo až se objeví náznaky skvrnek.Prosím poraďte
a ještě jeden dotaz-ostříhala jsem růže a podsypala Cereritem-není to chyba??? Ď-Magda |
 |
Hnojení, 12.4.2009 i já mám pár dotazů
1) ostříhala jsem růže a posypala cereritem-udělala jsem chybu??
2) občas se mi vloni udělala na listech skvrnitost, čím to mám stříkat a kdy (je možno jako prevence, nebo až se objeví)
děkuji Magda |
 |
Kde pěstovat dýně, 9.4.2009 dobrý den-dostal jsem od kamaráda semínka nějaké ISLANDSKÉ DÝNĚ-nevíte někdo co to je a zda se dá konzumovat-na netu jesm nic takového nenašel
děkuji Vlček |
 |
|
 |
mečíky (gladioly), 6.4.2009 čím mořit mečíky před výsadbou a proti čemu J. |
 |
Kdy a jak? Rybíz a angrešt, 6.4.2009 kdy mohu stříhat rybíz-děkuji Martínek |
 |
Řez, 6.4.2009 kdy mohu na jaře řezat broskev a kdy postřik proti kadeřavosti-děkuji Hana |
 |
Řez meruňky, 6.4.2009 mám dotaz-kdy mohu teď na jaře řezat meruňku-Pavla |
 |
Už stříháte růže?, 6.4.2009 dobrý den-kdy tedy mohu stříhat růže (střední čechy)-děkuji Jaroslava |
 |