Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Množení ořešáku, 21.6.2010
Abych řekl pravdu, trochu se mi to nezdá. Když kořeny rostou slaběji, tak prostě nadzemní část poroste taky slaběji a ne že poroste bujně (z čeho asi?) a pak odumře. To je proti biologickým zákonům.    Pravda, zahradnící tvrdí,... celý příspěvek >
Suchá korunka, zelený kmínek, 18.6.2010
Přesně tak. Vysadil jsem taky takovou meruňku v dubnu. Napohled svěží. Vyrašily malé lístečky, pak všechno uschlo kromě 15 cm nad kořenovým, krčkem, odkud z kmínku mohutně vyhání výhony.
Broskev na myrobalánu, 18.6.2010
To by mě docela zajímalo. Jaké s myrobalánem pod brosvoní máte konkrétní zkušenosti? Já jsem dal na rady v příručkách a nezkoušel jsem to. Ale co se týče třeba meruněk, připadá mi,  že na meruňkových podnožích rostou ještě vitálněji než na... celý příspěvek >
Suchá korunka, zelený kmínek, 18.6.2010
 Vichřice to určitě nezpůsobila. I kdyby vítr otrhal všechny listy, pokud by bylo dřevo zdravé, vyrašily by znovu ze spících pupenů. Zřejmě byl stromek namrzlý. Kousek nad zemí rostou výhony z kmínku, který byl před mrazem uchráněn... celý příspěvek >
Jak na Mandelinku bramborovou?, 18.6.2010
Letos jsem zatím mandelinku neviděl. Bramborovou nať úspěšně žerou jen slimáci.
Broskev na myrobalánu, 17.6.2010
Abych řekl pravdu, já jsem broskve na myrobalán ani neštěpoval a plody z takových stromů nejedl, takže to nemohu porovnat. Totéž s meruňkami na semenáči broskve. O nevhodnosti myrobalánu pod broskvoně jsem jenom četl. Párkrát jsem naštěpoval hrušku... celý příspěvek >
Ořezání jabloní, 17.6.2010
Já osobně, pokud řežu jabloně za vegetace, tak dřív. Koncem srpna a začátkem září je růst letorostů ukončen a řezem se neovlivní. Smysl může mít jen pro redukci a vybarvení plodů. 
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 17.6.2010
Patřím k těm, kteří mají kadeřavost jako nikdy, třebaže jsem postřiky provedl důkladně jako nikdy. Jen mě připadá, že dřív byly postižené listy červené, letos jen výjimečně.  Většina zkadeřených listů je světle zelená.  Na kvalitě... celý příspěvek >
Pstruh a žubrienky žiab, 17.6.2010
Možná proto, že málokdo v Česku ví, co jsou to žubrienky.  Řekl bych, že pulci. Pstruzi je žerou a určitě se jimi neotrávili. V přírodě se ale jen málokde vyskytují ve stejném biotopu. Nároky na čistotu, teplotu a okysličenost a proudění vody... celý příspěvek >
Pískoviště - čím impregnovat, 17.6.2010
Pokud je dřevo v kontaktu se zemí, je nátěr skoro zbytečný, protože v místech, kde na dřevo bude působit, vzduch, vlhko a půdní mikroorganizmy bude beztak podléhat zkáze nejdřív, ať je natřete čímkoli. Pokud kontaktu se zemí nějak zabráníte (samotný... celý příspěvek >
Staré hašené vápno, 17.6.2010
Kusové pálené vápno se za tu dobu vyhasilo vzdušnou vlhkostí a přeměnilo vzdušným CO2  zpátky na vápenec.     Pokud máte půdu, které by vápenec prospěl,  klidně to zvětralé vápno použijte.
Feramol proti slimákům, 17.6.2010
Mravenci na přestřiženém slimákovi nám moc nepomohou. Kdyby tak chtěli napadat ty živé. Proč ale, když jim stačí chovat a chránit mšice.
Je plánovaný řez hrušky správný?, 17.6.2010
To, co píše pan Hauser, je, bohužel přavda a dost častá praxe. Příčinou může být skutečnost, že prodejce sadby - často jde o brigádníky v zahradnictví, podnožím ani odrůdám nerozumí. Nebo rozumí, ale výpěstky, které nárokujeme,... celý příspěvek >
Hruška Williamsova, 17.6.2010
V katalogu sempracz jsou uváděny opylovače slůvkem např. Tedy ty současně kvetoucí a vyzkoušené. Samozřejmě jako opylovač mohou sloužit i jiné (bezmála všechny) odrůdy.
Hnojení broskvoní, 16.6.2010
  Vaše osobní zkušenosti s hnojením broskvoní jsou ostatním k ničemu.  Půda, její struktura, obsah humusu, biogenních i stopových prvků, pH, propustnost, výška spodní vody se mohou v různých lokalitách diametrálně lišit.   ... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika