Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rybíz - Jonkheer van Tets, 5.7.2010
Není třeba se ohrazovat. Já si vážím lidí, kteří mají svůj názor, i kldyž je trochu jiný než můj. Informace při jejich obhajobě jsou cenné, a to nejen pro nás tři.      Můj závěr je, že marmeláda (a s výhradami kvas) je snad to... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 5.7.2010
Taky se mi stalo, že mi nezhoustla marmeláda ani s přídavkem želírovacího prostředku. Podle mě byla ale příčina jiná než přezrálé ovoce, jak soudí pan Rony.  Nedodržel jsem přesně poměry surovin podle návodu na Gelfixu. Vzhledem k... celý příspěvek >
Třešňovice, 1.7.2010
Kvašení probíhá v závislosti na teplotě, třešně dokáží vykvasit za pár dní. Ač jsem odpůrcem přislazování kvasu, jako "začátečníkovi" bych pár kg cukru na 100 l doporučil, kvas se tak snadno nezkazí. Pokud třešně nenasbíráte najednou, nedá... celý příspěvek >
Krovinorezy - pružný alebo pevný hriadeľ?, 1.7.2010
Nemohu sloužit z vlastní praxe, za život jsem použil jen 3 typy křřezů a všechny měly pevnou hřídel. Soudím, že pevná hřídšel s převodem je těžší, ale snese větší zátěž, tedy montuje se do silnějších strojů, nejen Stihl. Ohebná hřídel - asi lano je... celý příspěvek >
Uchycení roštu v krbu, 1.7.2010
Taky lze jeden šár šamotek předsadit o 2 cm směrem do ohniště a rošt klást na ně. Se zazdíváním železa do zdi (dělal jsem v udírně) jsem moc dobré zkušenosti neměl. Asi rozdílnou tepelnou roztažností se mi ze zdi trochu vydrolují. 
Hruška do 190 m n.m.?, 1.7.2010
Praskání kůry je pro Clappovu typické. Lámání větví by se mělo předejít vhodným řezem a probírkou, Podpírání větví je krajní řešení.     Wiliamsova je asi dobrá volba - na pálení není lepší. 
Opylení jabloní, 1.7.2010
Řešit opylovače v zahrádkářských podmín kách je nesmysl. To má význam u velkoproducentů jedné odrůdy, kde mezi pěstované stromy vysazují optimálního opylovače. Pokud v zahradě nebo poblíž rostou víc než 2 jabloně, není o čem přemýšlet. Beztak většina... celý příspěvek >
V létě se neudí?, 30.6.2010
Jestli si chcete na uzených makrelách skutečně pochutnat a není Vám líto vyšší ceny, kupte a vyuďte čerstvé - chlazené. Rozdíl je překvapivý.
Listy na meruňce, 30.6.2010
Je to odrůda meruňky. V překladu snad pasák či honec. Možná konipas.
Rybíz - Jonkheer van Tets, 30.6.2010
Knížek od odborníků mám plný regál. Ještě z dob, kdy to byly málem jediné knížky, které se mohly bez problémů s cenzurou vydávat. Většinou se opisovaly jedna od druhé, soudě podle stejných formulací. Dnes se pro změnu opisují ty zahraniční,... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 30.6.2010
Naprosto. Želé za pomoci přípravku lzte uvařit i třeba z jahodové šťávy, která má pektinů určitě méně než dřeň přezrálého rybízu. Vaří se asi minutu.   Věřím, že nezralý rybíz bude želírovat víc než přezrálý, ale sladkost, barva a vůně... celý příspěvek >
Fosforečnodraselné hnojivo, 28.6.2010
Takový koncentrát se kdysi prodával pod názvem PKsol.   Výborný. Škoda, že už není na trhu.
Hnojení broskvoní, 28.6.2010
Nemusíte nijak exaktně měřit obsah humusu, pH, propustnost a strukturu půdy. Stačí si vzít hrst zeminy do ruky a podívat se kolem,  jak a co v ní roste - pokud se pár roků po zahrádce pohybujete, odhadnete většinu půdních parametrů včetně toho,... celý příspěvek >
Napadené listy švestky, 28.6.2010
Nezralým švestkám na stromě postřik nevadí, jahody před postřikem pokryjte folií.
Na vosy bez chemie, 24.6.2010
K čemu je dobré lákat vosy na syrové kosti? Máte jich doma či na zahradě málo? Mršinová vůně taky některým lidem vadí.    Dnes jsem pomocí obojku týral blechy v kožichu našeho psa.
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika