|
Sieberz - katalog, 2.10.2009 Včera jsem převzal zásilku od společnosti Sieberz (moje první objednávka u této společnosti). Musím přiznat, že jsem byl velice příjemně překvapen. Všechny trvalky v perfektním stavu, zabaleny bezpečně v plastových obalech. Lilie rovněž velice pěkné.... celý příspěvek > |
 |
Řízkování malin, 11.9.2009 je to špatný postup, ale pokud jste z úrodou spokojen, pak je to vaše věc. Správně se na podzim vyřeže jen to co plodilo (většinou sesychá samo) a na jaře už nic, v létě plodí na tom co zbylo z loňska + co stihlo vyrůst. |
 |
|
 |
Vyrovnání trávníku, 31.8.2009 ještě mě napadlo: jak velkou vrstvu můžu dát nahoru na trávu, aby dokázala prorůst? Mám pocit, že jak dám 2cm vrstvu (posekaný trávník na 3cm), tak některé lístky neprojdou skrz a pod hlínou žloutnou... |
 |
Kolik maliníku a stále stejná borůvka, 26.8.2009 no pokud těch malin nemáte už tak příliš mnoho vyzkoušejte jiné stříháni: po odplození ustřihněte u země všechny, které ten rok plodily. Ostatní jsou letošní a ty nechejte v celku. Úroda by měla být vyšší, neb je známo, že maliny plodí na 2 letém... celý příspěvek > |
 |
Odstranění všech listů jahod, 26.8.2009 Zajímal by mě Vás názor na odstranění všech listů jahod. Pamatuji si jednu paní, která je každý rok prostě srpem posekla, všechny listy vyházela - měla nejhezčí jahody v okolí.
Nejsem si jistý, zda už není pozdě. Stihnou jahody vytvořit nové... celý příspěvek > |
 |
Skvrny v kobercovem travniku, 25.8.2009 na 400m2 má tedy přijít 4kg hnojiva. Odměřte kilo a rozhoďte jej na 1/4 pozemku apd. Nic jiného v tom nehledejte. Osobně bych doporučil vyzkoušet poloviční dávku než říká výrobce (pokud nemá prodloužený účinek) |
 |
Jak dlouho vydží namíchaný Baycor 25 WP, 24.8.2009 Včera jsem namíchal 5L Baycor 25 WP, méně bohužel nedokážu vzhledem k přesnosti váhy. Postříkal jsem 5 mladých stromků a samozřejmě většina postřiku zbyla. Vydrží 14 dnů na druhé kolo stříkání nebo budu muset namíchat novou dávku? |
 |
Kolik maliníku a stále stejná borůvka, 21.8.2009 borůvce dejte lepší hlínu, lesni hrabanku nebo rašelinu.
Malinám vymezte prostor, kde mají růst (my je vymezili obrubniky) do hloubky cca 20cm a po pul metru dejte jednu rostlinu. Během prvniho roku se rozrostou, oddenky do vzdalenosti cca 20cm a... celý příspěvek > |
 |
Pepino Gold - jak vám pokračuje?, 20.8.2009 nám nějak nerostou, asi budeme muset přihnojit (ale to se mi nechce), zatím jsou asi 6-8cm velke a zelene. |
 |
Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 19.8.2009 netušíte kolik sloupovité stromy plodí? Např při výšce 2,5m mám očekávat 2 jablka nebo košík? Chtěl bych získat představu, zda se jedná jen o stromy pro radost nebo jsou i jinak užitečné. Díky. |
 |
|
 |
Bofix, 11.8.2009 pokud bude dodrženo ředění a tráva není úplně čerstvě založená nic se jí nemůže stát. |
 |
Vyrovnání trávníku, 10.8.2009 toho jsem se bál, na jaře jsem kousek pozemku srovnával přímo vodováhou a průběžně jsem ji kontroloval, procházející sousedé kroutili hlavou a byl jsem za blázna :-D
slyšel jsem něco o srovnávání pozemku sítí nebo sítem (?)... nevím jak to vlastně... celý příspěvek > |
 |
Vyrovnání trávníku, 10.8.2009 mám pocit, že tazatel je v mé kůži a ani se tak neptá čím vyrovnat povrch jako spíše na techniku. osobně jsem vyklopil kolečko písku promíchaného s kompostem (4:1) a snažil se povrch vyrovnat latí... existuje "vtipnější" řešení? :) |
 |
Zalievanie zahrady, 6.8.2009 pokud vím, tak 25mm (coulové) hadice jsou ok do 25 metrů, pak už je v nich velká ztráta tlaku a používají se 32mm. Jinak mám čtyřstupňové tlakové čerpadlo od ALKA :) |
 |
Konec mých balkonových rajčat, 6.8.2009 ne že bych byl kdovíjakým odpůrcem chemie, na tráník si klidně dám chemické hnojivo ani moc nemrknu, ale stříkat rajčata a kdoví co ještě ob týden mi přijde dost hnusné. Než mít taková rajčata, tak raději nic. raději je nechám umřít už v červenci a... celý příspěvek > |
 |