Pepino Gold - jak vám pokračuje?

sopa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 190.202 (?)
20.8.2009 15:01
nám nějak nerostou, asi budeme muset přihnojit (ale to se mi nechce), zatím jsou asi 6-8cm velke a zelene.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 109.108 (?), 17.8.2009 10:14, zobrazeno: 10459x

Jsem zvědavá, jak se daří vašemu pepínu.Mě stále žloutnou spodní listy, za chvíli budou rostliny holé.Žádný škůdce není vidět.Michala.

host - 42.149 (?), 17.8.2009 10:36

Listy mi zatím nežloutnou, plody ale ano. Bohužel nepoznám, jsou-.li už zralé nebo ne. Zatím mají světle žlutou barvu a tmavé pruhy. Tak váhám, jestli už nějaký na vyzkoušení utrhnout. Pěstuji prvním rokem. Liba

host - 51.132 (?), 19.8.2009 19:38

Také pěstuji první léto. Plody jsou velké s fialovými pruhy. Ale moc dobré to není. Méně zraré mají chuť jako okurka, více zralé jsou trochu sladší, ale nic moc. Nevím, jak je jinak využít. Také jsem plod před konzumací oloupala, ale prý se to jí neloupané. Ina

sopa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 190.202 (?), 20.8.2009 15:01
nám nějak nerostou, asi budeme muset přihnojit (ale to se mi nechce), zatím jsou asi 6-8cm velke a zelene.

host - 139.99 (?), 26.8.2009 15:56

dobrý den, pepino pokud nebudete hnojit budou pepiňata malá, já nejsem pro hnojení chemií tak jsem použila slepičáky do každé zálivky slabý roztok vykvašených slepičinců a jen zírám, listy žloutnou i tak, ale mě to připadá jako by listy měly životnost a pak zajdou a obrůstají nové a pepíňata, mám je první rok a jsou různě od zelených přs žlutavé a s fialovým žíháním a velikostí zajímavou, na jednom keříku jich mám 6 a ty jsou nejmacatějčí asi 10 výška a 10cm šírka a tam kde jich je víc tak jsou menší... moje hokusy pokusy a jsem zvědavá, prý mají mít v době zralosti narůžovělou barvu s fialovými pruhy, někde jsem četla, že zrají v konci září ty, co rostly už v červnu, tak se pozná co to udělá, ještě jsem v na začátku srpna začala otrhávat další květy, ty jsou podle mě stejně na nic jako rajčata... neuzrajou, ale to jen podle mě... třeba to není správné... jak budou chutnat... uvidím a buď budu opatrovat rostlinu do jara, prý druhý rok mají víc plodů a nebo poletí a bude z ní kompostík.prostě zkusit se má všechno, ale cuketa je taky bez chuti a co lidé vymysleli za dobroty, tak určitě se někdo oběví chytrý a budeme pepína dávat taky do všeho.

host - 139.99 (?), 26.8.2009 16:06
a oamatujte, že pepino je ochlasta, mě vyzunknou ve vedrech víc okolo 5 litrů a mají 10 litrový květináč a to každý den zalívám, když je chladněji tak jen dolívám aby byla miska s vodou plná, to platí i o řízcích musí mít vlhký substrát, prostě pepino ví, co je to pitný režim

host - 8.22 (?), 3.9.2011 14:43
Pepino musíte stále zalévat a také hnojit. Já hnojím kravským hnojem. Pokud to nepomůže, tak přesadit do většího květináče. U mě to vždy zabere. Myslím, že je to u této rostliny přirozené, jelikož pochází z tropů, ale nesmí toho být moc. Přeji, ať se daří
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz