|
Změna barvy květů chryzantém, 17.10.2009 Jedna z mých sousedek si ty velkokvěté množí. Mateční rostlinu přezimuje ve sklepě a na jaře z ní odebírá řízky, které sází nejdříve do květináčů (víc pohromadě) a pak rozsazuje na záhon. Vyštipuje postranní květy a vůbec se jim hodně věnuje. Ty... celý příspěvek > |
 |
Albizia, 17.10.2009 Jestli je máte venku před oknem, tak je nutné květináčky zapustit do země, aby nepromrzly. |
 |
|
 |
Nemoc jabloní, 17.10.2009 Normálně se jabloně na podzim nestříkají, ale pokud se na starších stromech vyskytuje korová nekróza, je doporučeno při opadu listů stříkat Kuprikolem (omezuje vnikání houby do větví jizvami po opadaných listech). |
 |
Nemoc jabloní, 17.10.2009 Pokud jablka hnijí od středu, může to být i odrůdou - stává se to u odrůd s otevřeným kalíškem, kudy se houba dostane dovnitř. |
 |
Isabella, 17.10.2009 V naší osadě má jeden zahrádkář zřejmě tuto odrůdu (po tatínkovi), podle fotky i popisu to na ni vypadá.Do dneška jsme nedokázali zjistit, co to je za víno. Fotku, kterou bych sem mohla vložit, bohužel nemám. Málo zubaté listy, menší hrozny, větší... celý příspěvek > |
 |
Změna barvy květů chryzantém, 16.10.2009 Mě tedy zatím ještě žluté nekvetou, ale nemůže to být tím letošním bláznivým počasím?? |
 |
Zlomená růže, 16.10.2009 Narovnala bych zlomené místo do původní polohy, stáhla omotáním roubovací páskou, zatřela štěp. voskem a přiložila dlahu. Zmenšila bych korunku, aby se do ní nemohl tolik opřít vítr. A hlavně bych stromkovou růži k opoře přivázala těsně pod korunkou... celý příspěvek > |
 |
Jak daleko od sebe sazet jablone?, 16.10.2009 No, obvykle se pro stejnou odrůdu používá jiná podnož pro zákrsek nebo štíhlé vřeteno a jiná pro vyšší tvary... |
 |
Jak daleko od sebe sazet jablone?, 15.10.2009 To spíš ty 4m... Měli jsme 1/4kmeny a při sponu 4 x 4 se koruny dotýkaly. |
 |
Jak daleko od sebe sazet jablone?, 15.10.2009 Záleží na konečné velikosti stromků (zákrsky?,čtvrtkmeny?, u třešní i na vzrůstnosti odrůdy...) |
 |
|
 |
Hodnota švestky, 15.10.2009 Nedovolené vniknutí a úmyslné poškozování cizího majetku - dala bych to policajtům a vůbec bych se s ním nepárala... Pokud věděl, že je pozemek a strom váš, není o čem mluvit. A brát ohled na sousedské vztahy? Bral je on? |
 |
Melrose - starší odrůda jabloně, 15.10.2009 Melrose jsem měla - už nemám. Sice u nás strupovitostí netrpělo, ale v poměru k velikosti koruny čtvrtkmenu mělo málo jablek, i když pěkných. Vždy v poslední fázi dozrávání mi je naďobaly vosy a většina opadala. Pořídila jsem Jonalord a jsem navýsost... celý příspěvek > |
 |
Přesazování tulipánů, 15.10.2009 Ani zahradní tulipány se obvykle nepřesazují každý rok - až cca po třech letech. Botanické tulipány jsou původní přírodní druhy a jejich odrůdy, např. T. batalinii, T.acuminata, T.linifolia, T.polychroma, T.pulchella, T.saxatilis ap. |
 |
Vybírám nové stromky - prosím o Váš názor, 15.10.2009 Mám podzimní Armidu a zimní Pařížanku. Konferenci jsem měla a už bych ji nechtěla, není to ono. |
 |
Jak očistit lepové desky plné hmyzu, 13.10.2009 Staré polepené vyhodit. V papírnictví koupit podložku do sešitu nebo pod plastelínu patřičné barvy, rozdělit cca na 3 kusy. V zahr.potřebách koupit příslušný lep v piksle (cca 85,-Kč) a natřít desky, nejlépe špachtlí. Lepidlo můžete použít i na nátěr... celý příspěvek > |
 |